Otazka pre RNG - malo kyselin?

Príspevok v téme: Otazka pre RNG - malo kyselin?
|AnonyM|

Takže ako som pisal už davnejšie moje problemy (helikobakter, mierny chronicky zapal žaludka, refluc žlče do pažeraka... )
No ale chcel som sa opýtať niekde ste pisali že sa da urobiť "test" sodou bikarbonou či je v žaludku dosť kyselin tak som skusil. Zjedol som 1 kavovu kopcovitu lyžičku sody bikarbony, zapil som to asi 1 dcl vody a za dobu 10 min sa mi odgrglo len 3x to znamena že je tam malo kyselin (tento test som skusil preto lebo mam len 17 rokov a mali sme doma sodu tak som to skusil)

RNG

Itoprid nema ziadnu schopnost potlacit mikroby v zaludku a tam to kvasenie a hnitie zacina, neskor sa presunie do criev.

RNG

Kinito/itoprid len zrychli posuv potravy, nezabrani kvaseniu a hnitiu v zaludku a crevach co su dovody pre pre zapaly zaludka, criev, a gerd,tj obratenie posuvu v dosledku vytvorenych plynov, ci uz do pazeraku/pala alebo z dvanastornika do zaludka.

|AnonyM|

RNG veľmi Vám ďaukujem za vašu odpoveď :). Musim sa nejak dostať k tým doplnkom. Momentálne mam predpisany liek KINITO, tento liek by mi mal rozhýbať črevá aby sa obsah žaludku posuval rychlejšie ďalej. Aby mi ta žlč nedraždila žaludok beriem to ráno a večer 15 min pred jedlom, ale nevidim nejake zmeny..

RNG

NuZ kavova lyzicka sody bikalrbony by mala vyvolat tvorbu ovela viac plynov(COP2) nez tri male odgrgnitia. Takze mas malo kyselin. A reflux zlce do zaludka je tiez castt , co zacina zaludocnym kvasenim a pokracuje do dvanastornika, kde sa pod vplyvom tlaku plynov casto obsah natlaci so zlcou do zaludka, miesto aby isiel spravnym smerom. Toto sa da tiez adresovat dostatkom mikrovlaknin, co podporuju motilitu=pohyb jedla spravnym smeropm, tiez do seba nasiaknu zlc, aby sa vyniesla spravnym smerom von.
Zaludok moze byt zapaleny od roznych mikrobov, co kyseliny neznicili, alebo od zlce, ktora rozklada ochranny zaludocny maz. Zaludok je odolny proti kyselinam, ale nie proti zlci.
Helikobakter pilori sa da znicit aj koloidnou striebornou vodou, 3 x denne 1/4 deci na prazdny zaludok. Pomahaju aj zinkove iony napr z carnosinu zinku(pepZin GI) a tiez 3 x denne 5 gramov monolaurinu.
H.p. je sice bezna nakaza v zaludku, ma ju az 50% starsich ludi a vyse 20% deti, ale dobre je si ho vynicit, kedze sa moze dostat v tele aj inde a tam je velmi skodlivy.