Bezmocná / racionálne / iracionálne uvažovanie

Príspevok v téme: Bezmocná / racionálne / iracionálne uvažovanie
Pam88

Ahojte. Najlepšie by bolo ak by som to zhrnula čo najvýstižnejšie. Mám priateľa sme spolu skoro 3 roky (v novembri). Moj hlavný problém spočíva v tom, že čim dalej tým mam pocit, že moj priateľ je veľký sebec. On má 27 ja 23. Skončila som Bc. Prácu v našom meste nie a nie si nájsť. Priateľ "pracuje" u otca za pár drobných, ale jeho argument je ten, že "však on za mňa platí paušál, jedlo atd atd" . Pričom toto argumentovanie mi príde skor pre nejakého 20 ročného chlapca ako na dospelého muža. No, ale aby sme sa dostali k veci, ja chcem odísť niekde do väčšieho mesta za prácou, pretože momentálne nejako sa nezhodneme s mamou a tak dalej. Proste chcem zmeniť náš nie svoj život. Lenže on nechce, pretože je dosť pohodlný, aby si zabezpečil všetko sám, nie od jeho otca. Neviem či ja uvažujem racionálne, alebo on. Možno, že ja som tá, ktorá to nevie pochopiť. Ja sa cítím už nato, aby som s nim mohla aj bývať, ak by som si našla serioznu prácu. Ale on samozrejme nechce, dokym on nenašporí peniaze, ale tymto tempom to nebude asi nikdy. Len ja neviem, či mám chuť čakať. A preto potrebujem vás, nejaké názory alebo kto už zažil podobnú situáciu, ako ste sa s nou vysporiadali,pretože som v koncoch.

ivana456

Vidim tvojho partnera ako problematickeho.
Vo vašom meste si pracu najst nevie a do ineho mesta nechce. Tak na toto je uz fakt dost velky.
Predstierat pracu nemozno donekonecna.
Ja by som do druheho mesta sla, byvala v prenajme. Povedala by som mu, ze nech si tam alebo v okoli najde (ozajstnu) robotu a mozete byvat spolu.
Z jeho zavislosti na jeho otcovi nekuka pre vas vztah nic dobre.

vhgdd

Dam ti jednu mudru radu, na chlapa musis ist ako na male dieta. Aj dietatu, ked povies, podme tam a tam tak ti kludne povie nejdem..Ale povedz mu, ze tak ja idem sama bez teba a tvar sa, ze fakt ides, tak dieta hned pojde s tebou nechce ostat same..Riesila som podobne s partnerom, doma mal vsetko a zadarmo nemal chut ist na podnajom..Povedala som mu, tak pojdem sama...Ibaze ja som to mala fakt v plane urobit ist aj sama..Najprv ma odhovaral, ze vraj mi moze niekto zazvonit na dvere a ublizit mi a pod. nezmysli mi vravel, len, aby som sama sa bala ist..Ked pochopil, ze aj tak pojdem sama, hned isiel byvat so mnou, a zijeme spolu stale :D