vztah s brazilcanom

Príspevok v téme: vztah s brazilcanom
MerylinMonro

Ahoj. už od 18 žijem v Nemecku so svojou naj kamarátkou.Asi pred mesiacom som sa spoznala s jedným brazílčanom. On má 25 a ja 23. V Nemecku žije 4 mesiace.Je veľmi sympatický,milý, pozorný.Veľmi sme si sadli. Hlavne že mu vyhovuje že z práce veľa cestujem a v týždni som doma možno 3-4 dni . Určite sa k nemu nechcem nastahovat ani nič podobné ale či má vôbec cenu si s ním niečo začínať lebo ja som po svojich skúsenostiach veľmi opatrná a nechcela by som mu ublížit alebo on mne. Ale chcela by som vediet či niekto nemá skúsenosti náhodou s ich mentalitou a tak? Mala som vzah 1,5 roka s jedným Turkom a zo začiatku to bolo super ale potom po roku sa jeho správanie zrazu zmenilo a začal sa kumne správať ako k handre a dokonca ma 2 krát udrel. Ja potrebujem muža ktorý si váži ženy a nepodcenuje nás. A teraz som sa po roku rozišla s jedným vietnamcom pretože som zistila že ma podviedol. Tak neviete mi niekto poradiť?

lienocka2808

Ahojky, moja kamarátka ma za partnera brazilcana z Sao Paula. Je to uplne v pohode chalan, uz zije na slovensku cca 6rokov a maju aj dieta, uplne v pohode. Hlavne je to,ze brazilcania nie su moslimovia ale krestania, teda velka vacsina, ja nevidim ziaden problem :)

Slobodna

Rozumná voľba. Najmä ak máš negatívnu skúsenosť s partnerom inej kultúry. Všímaj si jeho prejavy správania, ako sa zachová v rôznych, hlavne kritických, situáciách, ako sa celkovo správa k ženám. Jeho názory nielen na ženy ale aj iné veci. Ono sú to také maličkosti, ktoré mnohým pripadajú bezvýznamné, ale ak sa neskôr niečo negatívne prihodí, zrazu si spomenú, že aha veď podobne sa zachoval vtedy a vtedy, voči niekomu. Určite si daj dlhší čas na spoznávanie. Vzťahy, ktoré sa začínajú horúcou hlavou, dosť rýchlo končia.

MerylinMonro

Mna fascinuje spoznávanie nových kultúr .S čím sa stretávam aj v práci ale mňa vždy lákali takéto vzťahy. My sme zatiaľ vlastne kamaráti. Boli sme spolu von aj s dalšími známimi a on mi povedal že by chcel niečo viac. Ja som mu povedala že si to nechám zatiaľ prejsť hlavou. S tým turkom to bolo také dosť náhodné. Nevyhľadávala som vtedy vztah len som sa jednoducho zamilovala. V Brazílii som ešte nebola ale ak bude príležitosť určite tam pôjdem. Zatiaľ čo sme boli spolu tak tiež mi prišiel taký spoločenský a zábavný. :) Kamarátka s ktorou bývam je vlastne mexičanka a chodíme veľa von s mexičanmi a tak. Ich správanie sa mi zdá dosť podobné v spoločnosti. Ale tak v súkromi neviem. Asi mu poviem že ešte počkáme že ho chcem viac spoznať.

sewie

Merilyn:) v kazdej jednej kulture najdes aj dobrych chlapov ale aj somarov. Ja som mala spoluziakov Brazilcanov a v Brazilii som bola 3 tyzdne. Brazilcania mi ako takí prisli priatelski, spolocenski, dobrosrdecni a rozhodne si vedia uzivat zivot:) ak by si nahodou needel vazit zeny, tak to podla mna nebude mat nic spolocne s kulturou-Brazilske zeny su dost dominantne. ak sa rozhodnes ist do toho tak sa priprav doslova na "karneval" :D miluju tanec, hudbu, dobre jedlo a pod...bola som tam sice len kratko ale prisli mi skratka ako ludia co si vedia uzivat zivot :)...jedine coho by som sa tu bala-aby nahodou nebol suknickar(ale to moze byt kazdakultura) a aby nebral zivot az moc na lahku vahu-ale to zistis len tak ak ho lepsie spoznas (najskor ako kamosa:))

Slobodna

Ak chceš chlapa, ktorý si ženy váži a nepodceňuje ich na to sú z pohľadu kultúr najideálnejší briti, ale tí rodení - gentemani. Turci sa s veľkou úctou k ženám nesprávajú. Brazílčania sú skôr také uvolnené typy, na zábavu ako stvorení, no nie na vážny vzťah. Ale to zovšeobecňujeme. V každej kultúre sa nájdu výnimky, záleží hlavne na výchove a s akými morálnymi vzormi sa v živote stretával, identifikoval. Aj takí slovenskí muži dokážu byť gentlemani.

Slobodna

I keď samozrejme pri láske je to skôr vec náhody - partner sa jednoducho v živote objaví. Najviac by ti asi pomohlo ísť s ním do jeho domovskej krajiny, všímať si jeho vzorce správania - najmä vo vzťahu k rodine, ženám.
Osobne ma multikulturalizmus fascinuje, pozorovanie správania rozličných kultúr. Toto som si užila najmä pri pobyte v Londýne.

Slobodna

Multikulturalizmus totiž nemá len pozitívne stránky a najmä miešanie kultúr vo vzťahoch je dosť náročná záležitosť na spolužitie. Volíš opačný postup - najprv by si sa mala vžiť s danou kultúrou, zistiť či ti vyhovuje a až potom si vyberať partnera danej kultúry. Nie naopak. Predišla by si mnohým problémom.