Vhodná strava pri nedostatku ž. kyselín

Príspevok v téme: Vhodná strava pri nedostatku ž. kyselín
Nikolalalaaa

Dobrý deň,
už pol roka trpím nedostatkom žalúdočných kyselín a čo som sa dočítala kým sa doktor dostal k tomu čo mi je diagnostikoval mi najprv prebytok kyselín a podľa toho aj lieky čo mi to nepomohli poprípade zhoršili stav.

Neustále grganie, ktoré ma budí aj v noci, vynútené vracanie vzduchu von zo žalúdka aby nebol taký "ťažký" a už len spomienka na to ako chutí mäso :D, mám 19 rokov a pekne mi to otravuje život.
Chystám sa začať brať Betain HCL a piť Aloe Vera. No stále neviem čo všetko zo zeleniny a ovocia môžem a čo nie, alebo ako nahradiť pečivo, ktoré mi dosť chýba. A čo mliečne výrobky alebo náhrada za sójové mlieko?

Ak niekto má skúsenosti, bola by som vďačná keby mi upresnil aké potraviny sú vhodné a aké nie.:)

Nikolalalaaa

radšej by som sa chcela baviť o ľahko stráviteľnej potrave, na ktorú sa v tomto príspevku pýtam :)))

doubledog

tak mne to skor pripada tak, ze urcit, ci je kyselin vela alebo malo musi byt pre lekara trivialne.
a ked v tom spravi chybu, je dost nedoveryhodny.

Nikolalalaaa

pretože zle určil čo mi je ako veľa lekárov pri tomto prípade ešte neznamená, že by mi nevedel poradiť keď už vieme o čo ide

Nikolalalaaa

čítala som tie rozsiahle rady od RNG a určite sa najprv poradím s lekárom o užívaní betainu hcl.

vitavi ďakujem tie obilniny vyskúšam.:)

katy350

Betain HCL nie je vhodne uzivat? RNG ho vzdy odporuca.. a na dlhodobo... ked nieco odporuci RNG tak ani nepatram dalej... ani by ma nenapadlo ze to moze mat aj negativny vplyv na nieco... kde je teda pravda?

vitavi

Žalúdočné kyseliny majú za úlohu trávenie bielkovín. Ak bielkovín prijímaš nadbytok, telo kyseliny nestíha vyrobiť. Dnes bežná strava obsahuje nadmerné množstvo bielkovín, čo je riziko civilizačných ochorení. Jedz prevažne neobrusobané obilniny, ktoré ti chýbajú a obsahujú dostatok vlákniny, vitamínov a pomalých cukrov. Doplň zeleninou a nebudeš trpieť tráviacimi ťažkosťami.

Brať betain HCL je riskantné, pretože prekyselenie ohrozuje tvoju imunitu voči patogénnym mikroorganizmom, spôsobuje odvápňovanie a mnohé iné problémy.