Anketa: Pomohli vám už niekedy antidepresíva?

Príspevok v téme: Anketa: Pomohli vám už niekedy antidepresíva?
semka22

Skúste napísať len "áno", ak cítite, že vám AD suma sumárum v živote jednoznačne pomohli, alebo len "nie", ak sa vám zdá, že ich prínos bol len malý, až zanedbateľný, prípadne prevládali skôr negatíva z ich užívania.
Pod svoju odpoveď môžete prípadne dopísať nejaké zdôvodnenie, prečo ste tak odpovedali, alebo svoju odpoveď nejak upresniť.
Jedná sa o anketu k semestrálnemu projektu, tak chcem poprosiť diskutujúcich, že ak sa chcú zapojiť, nech napíšu svoju odpoveď len v uvedenom formáte "áno/nie" a pod to zdôvodnenie, ďakujem všetkým, ahoj.

AD

Tak ja ani neviem koľko som pribrala ale znami hovorili ze to bolo na mne vidiet ale ja som to na zaciatku ani vobec nejako nekontrolovala. Ale viem že na začiatku som pribrala viac lebo som mala navýšené dávky tohto lieku lebo viem, že sa escitalopramu odporúča najviac 20g ale mne dala na ťažku depresiu doktorka 40 g a viem že v tom obdobi som asi najmenej riesila moju vahu, ja som sa ani moc nekontrolovala chutilo mi jest viac som jedla, menej sa hybala a ako som spominala tento liek mal na mna tlmiaci ucinok takze som aj viac spala tak aj z toho som mohla pribrat kedze niekedy si clovek potreboval pospat aj 2-3 hod. cez den len upozornujem ze na kazdeho moze mat tento liek iny vplyv.

Lulu2011

ad - a kolko si pribral/a no kebyze priberiem budem mat depresiu, tak to nema zmysel potom :( ale tak budem to kontrolovat

AD

Lulu2011: co sa neziaducich ucinkov tyka tak to ma asi kazde AD a u kazdeho cloveka sa mozu prejavovat inak. Co sa tyka mna a escitalopramu tak bolo tam priberanie na vahe teda treba sa viac hybat a vacsia ospalost pocas dna. Ale tak radcej sa budem citit ako normalny clovek a mat trochu tuku naviac a cez den si pospat 2 hodinky naviac ako sa zvyjat v depresiach.Tak a určite zmenili život lebo sa cítim uplne normalne, pred tým akokeby som to ani nebola ja žila v inej realite akokeby som mala inu osobnost, proste aj kvet vonku sa zdal byt cierny a uplne mi zabral asi po pol roku ale citim sa fakt normalne.

Shayleen

Trittico by som neodporúčala môj manžel bral ale mu robilo ešte horšie. Mom je na cymbalte a je to ako tak ok

anonymka44

ano pomohli. u mna to je citalec citalec v kombinacii s neurolom. bola som uz v stave,ze som nevysla z bytu stvrt roka.