Nezvládam svoj život a stres

Príspevok v téme: Nezvládam svoj život a stres
Stresssss

Stále mám pocit, že nemám na nič čas. Dva dni som bola teraz doma zo školy a to len preto, že sa nemám čas učiť. Aj ked ho mám, stále mám pocit, že nemám a že hodiny plynú ako minúty. Mám k tomu učeniu hrozný odpor.

Myslím len na to, ako sa nenávidím, chcem zomrieť a mám k sebe odpor. Všetci okolo mňa mi pripadajú lepší, krajší a schopnejší. Som hrozný introvert a ľudia ma za to nemajú radi. Celý deň ma to zožiera a neviem myslieť na nič iné. Neviem, akú si mám vybrať VŠ a mám pocit, že bud skončím veľmi dobre alebo veľmi zle. Bojím sa maturity. Mám pocit, že ma nikto nemá rád a každý ma len súdi. Mám pocit, že sa v škole učíme nepodstatné veci a je mi zle z toho, že celý svoj voľný čas musím stráviť pri knihách. Mám pocit, že je toho na mňa priveľa.

A aj ked sa niečo naučím, neverím si, mám pocit, že to zabudnem alebo nebudem vedieť dostatočne dobre.

Stále musím v škole hrať,že sa mám dobre, hádzať úsmevy, pritom vnútri sa cítim hrozne. Prajem si veľmi umrieť, ale zabiť sa nemôžem. Je z toho východisko?

Ďakujem za rady

* STRESSSSS

Ahoj, tá prvá reakcia na tvoj problém je správna. Drž sa jej.Napísala by som ti to isté. Odporúčam najmä návštevu ľudí, ktorých potešíš. a tebe to prinesie obrovskú spokojnosť a neopísateľnú vnútornú radosť. Len kde vziať to odhodlanie? Však? Bolo by dobre, keby ťa mal kto podporiť alebo to s tebou na začiatok podniknúť./tvoje otázka/ Ale kto? Ak tie problémy netrvajú dlho, tak by si to ešte mohla zvládnuť aj ty sama, na základe našich podnetov a priania, aby si to dokázala. Veľmi ťa prosím, pokús sa o to. A čo sa týka štúdia:ak nie si schopná učiť sa,tak nie je možné,aby v ňom pokračovala.Nie teraz.A kedy, to budeš najlepšie vedieť rozpoznať ty.*Sme ľudia, potrebujeme sa stretávať s ľuďmi/mať človeka, ktorému dôverujeme/. A preto buď VEĽMI OPATRNÁ, aby tvoje rozpoloženie niekto nezneužil.Myslím rôzne kurzy, sekty, veštice a pod. TOTO NIE!

šalenýsnehul

Stress !
V prvom rade ti chcem povedať, že prechádzam niečím podobným a preto viem presne ako sa cítiš.
Ale teraz je tu jediná otázka ako z toho von?
Cesta je dlhá a nepôjde to zo dňa na deń ale postupne sa to naučíš :)
Chcela by som Ti dať dva rady:
1) nevyberaj si vš ktorá ťa nebaví, aj ked budeš mať dobré uplatnenie, ja som tak spravila a teraz som nešťastná
2) ako zvládnuť stres v matur. ročníku?
No ja som tiež stresovala ale hovoríš, že nemáš čas..no ja sa cítim podobne teraz na vš :)
Čo ale pomáha..nájdi si raz do týždňa, to ti nezaberie veľa času napr. také 2-3 hoďky niečo čo ťa bude baviť najekaú činnosť buď šport, alebo navštevuj starých chorých ľudí v domove dôchodcov, alebo deti v det. domovoch, ono ked začneš kúsok svojho času dávať iným tým ktorý to naozaj potrebujú uvidíš že Ti to aj ked nechceš prinesie radosť a dobrý pocit :)
Raz do týždňa nie je veľa aj keď máš pocit že nestíhaš, prekonaj to a fakt skús si pravidelne vyjsť. Možno takto sa Ti zmení aj odpor k učeniu.
Odhoď strach a prekonaj to ! :)
Ja som tak spravila viackrát a môžem povedať že nikdy som to neoľutovala ni sa to nikdy neprejavio zle na výsledkoch v škole..

pituu

Ahoj, myslim ze viem o com hovoris. Nieco podobne som prezival ked som bol na strednej ale v mojom pripade to nebolo asi az tak silne ako u teba. Myslim si ze zdrojom tvojich problemov je malo odpocinku ktory si doprajes. Ked sa sustavne venujes skole (aj ked sa priamo neucis ale stale na to myslis), musis byt sustredena a tvoj mozog je vycerpany a preto mas take nalady. Poznam to, pretoze v poslednych rokoch som si toho vzal vela na ramena - studium dost narocnej VS, brigada a este riesim po mimo vlastny projekt, cize nemam takmer ziaden volny cas na zabavu, kamaratov, telku, hry alebo spanok. Fungujem takto uz asi 2 roky a moj psychicky stav sa vyrazne zhorsuje. Zacinam mat depresie, utiahol som sa do seba a zhorsuje sa celkovo moj vykon v skole aj v praci. Poradim ti 2 sposoby ako to zvladnut - jeden je zatnut sa, povedat si ze teraz zamakam a dokoncim maturitu a potom si dam pauzu, druhy je naopak ubrat plyn a dopriat si zabavu a relax s kamaratmi alebo kludne aj doma pri telke... znie to protichodne ale pocas oddychu sa mozog naladi na uplne ine myslienky a ucenie ti pojde potom ovela lahsie. Ak mas dobrych priatelov pri ktorych sa citis uvolnena tak skus vyhladat relax niekde pri nich.

Stresssss

_meno: Ďakujem :)

Alverant: Aj ja mám rada psychológiu a filozofiu a aj mám seminár z NOSky a docela ma to baví. Ale žeby mi to pomohlo zvládnuť stres? To nie. Ak budem mať čas, tak ti napíšem :)

bella21: Ach, tých dôvodov je veľa. Ale najhlavnejší bude asi nezáujem otca a problémy v rodine. Teraz ked sa zaujímam o tú psychológiu a tak, tak o tom viac čítam a vraj vzťah otec - dcéra má veľký podiel na tom, aké ma žena sebavedomie,intelekt, ako si verí, od čoho sa odvíja aj pracovný a ľúbostný život. Fakt, že netúžim mať muža ani deti (aj ked sa mi muži páčia) hovorí sám o sebe dostatočne. A bola som nedávno u psychologičky, ale to len čisto kvôli tomu, že na akú VŠ mám ísť a vyšlo mi na takom osobnostnom teste, že menej sebadôvery sa ani nedá mať.

V škole mávam na vysvedčení 1tky, len z matiky mávam bud 2ku alebo 1tku, aj ked mám hroznú logiku, snažím sa tomu rozumieť a rátať najviac ako viem, preto mám aj z toho dobré známky.

blondy22222: Presne. A nás cez tie voľné hodiny ako prvú triedu v histórii tej školy nechcú pustiť cez tie voľné dvojhodinovky von, všetkých maturantov predtým púšťali. Ale pravda, aspoň sa môžem učiť na iné predmety potom. A ďakujem, snažím sa držať, ale občas mi z toho fakt prepína.

Azzael: Zdieľam tvoje pocity.

5.5 elsa: Ved ja sa viem učiť, ale v poslednom čase je toho na mňa veľa. Na VŠ by som sa zamerala len na 1 vec a v tom by som sa zlepšovala. Ale tu na gympli sa musím drtiť proste všetko a teraz mám taký stres kvôli tej maturite. V budúcnosti chcem pomáhať ľudom, ale na to žiadna dobrá práca nie je, okrem toho ma baví anglina..Neviem kam na VŠ, preto som bola aj u tej psychologičky. Tá mi poradila archívnictvo knihovníctvo či čo, lebo som introvertná, ale ja som aj nie som introvert. Nechcem sa úplne takto izolovať od ľudí ...Občas hej, ale celý život? To asi nie..

5.5 elsa

Stressssss no keď študuješ gymnázium tak odtiaľ na tú vysokú aspoň bakalára alebo 2 ročné pomaturitné štúdium niečo ľahšie z čoho nemáš stres aká práca by ti vyhovovala čo by si chcela robiť v budúcnosti? aby si nemala stres čo ťa baví alebo zaujíma

Azzael

Znova ten istý problém, študujem 2 rok vysokú a cítim sa ako nula, aj keď som skončil v ročníky na 100 miesto zo 500 študentov stále ma to zožieralo, ako kebyže som to dosiahol nepoctivo, pritom ťaháky ani iné vylepšováky nepoužívam. Tiež som introvert, Výška mala byť pre mňa aspoň krok k extrovercií, bohužiaľ som si vybral jednu z najťažších škol v danom obore v CZ... Učim sa aj keď viem, že nás to učia väčšinou úplne sr*** príde mi to hrozne nezmyselné sa niečo učiť napspamäť keď aj tak do prace veľa vecí zabudnem... Inak ako tu niekto ise ze funkcie v matike, skuste si integrovat :-D to je uplna mega blbost, využitelne možno v konštruovani a ine lahodky krelsenie grafov podla neštandardných predpisov funkcií... najradšej by som dal školstvu facku

blondy22222

Ahoj prezivam uplne tie iste pocity! tiez casto vymeskavam skolu aby som sa to mohla doma ucit lebo mam pocit ze inak mam malo casu lebo napr v skole ked mame volnejsie hodiny mi to pride ako strata casu na tej hodine ked sa pri tom mozem doucit napr. chemiu.
A tiez mi to pripada ze sa ucime TOTALNE NEPODSTATNE veci do zivota..sice clovek nkdy nevie kedy sa mu co zide ale ja napriklad naozaj netusim kde vyuzijem napr take funkcie z matematiky. TOTALNA blbost! navyse existuje na to milion programov !
Ziadne pouzitelne veci do zivota..:/

Prosim nevzdavaj to..skus citat pozitivne knihy alebo citaty mozno ti to pomoze..skus sa najst a robit to co mas rada co ta naozaj bavi a hlavne oddychni si aj od ucenia..Zivot je krasny ale nie vsetci sa tak nato pozeraju. Podla mna si urcite bystre dievca ale asi beres tu skolu velmi vazne a mala by si trocha spomalit lebo ti z toho prepne ako teraz napriklad. Drzim ti palce v zivote! drz sa a nevzdavaj to!

bella21

stressss, aj ja som introvert, tak Ťa možno budem vedieť lepšie pochopiť. Ako by si čo najstručnejšie a najvýstižnejšie odpovedala na otázku, prečo samú seba nenávidíš? Čo je ten najhlavnejší dôvod?

A ešte jedna otázka: aké známky mávaš na vysvedčení?

Alverant

Ahoj, tiež som si niečim podobným prechádzal, čiastočne mi pomohlo štúdium psychológie a filozofie. Ak by si sa chcela o tom anonymne porozprávať môžeš ma kontaktovať na Alverant@azet.sk