Antidepresíva tlmia emocie?

luciano

To, že AD potlačujú emócie je len mýtus. Emócie potlačuje depresia, nie liek, ktorý depresiu utlmuje. Ak má pacient, že aj napriek tomu, že užíva AD, pocit, že nemá emócie,tak to znamená, že liek nezabral dobre. Mne sa po dlhých rokoch emócie obnovili, keď mi naplno zabral AD Venlafaxín.

Barbara333

Hannah_8000 plne s tebou suhlasim tí co nezažili to tak o tam vedia fakt h...o makové!ja sama trpím endogennou depresiou už 4 roky a poznam dobre tie stavy ked sa posaha chemia v mozgu...kto by chcel o tom popisat mam mail muffy333@azet.sk

RNG

N uz kedze nervove rozne choroby su sposobene nevhodnymi hkladinami neurotransmiterov, tak treba adresovat tie hladiny neurotransmiterov, co su mimo normalnycy hodnot. Jedna sa najma o serotonin, norepinephrine, dopamin a GABA.
Kedze nikto nevie, ake ma v mozgu tie hladiny, lebo na to by mu museli odoberat vzorky mozgu, musi si vyskusat rozne latky co tie hladiny ovplyvnuju. Na 80% je to hladina serotoninu, co sa da ovplycnit prirodnymi latkami ako 5-HTP, z ktoreho si telo vyrobi serotonin(=5-HT)
L-DOPA na vyrobu dopaminu, Gaba plus vitamin B-3, co pomoze dostat GABA do mozgu, pripadne latky na zabranenie odchytu ako napr hypericin(3 mg) a hyperfornin(30 mg) ktore maju ucinok aj SSRI, aj SNRI, aj na hladinu dopaminu aj GABA v mozgu.
Je to napr vo vytazku z St John's Wort, firmy Paradise herb, zialbohu v mnohych inych sa nenachadza potrebny hypoerforin na to.
Ciste na ukludnenie, tj na posobenie opiatovych centier je L theanine.
Uvedene prirodne doplnky nemaju ziadne skodlive ucinky, pouzite samozrejme v odporucenych davkach, a maju prakticky okamzite ucinky a su nenavykove, tj daju sa brat napr lrn v case stresu a podobne, ked sa neurotransmitery spotrebuvavaju prilis rychlo az nastane nedostatok a teda depresia.

Hannah_8000

S nazorom no2 sa tak uplne nestotoznujem... Kriste, vraj ze bud simuluje alebo zazil nieco fakt strasne... A co taka endogennna depresia, ked sa skratka "posaha" chemia v mozgu? Ako to chces liecit inak nez antidepresivami? A to moze trvat roky, sama sa liecim na depresiu 5. rok.
Alebo mam bipolarnu kamaratku, ktora bude brat lieky zrejme dozivotne, aby si maniodepresiu udrzala v norme a nelietala z depresii do manii!

no2

Áno, ja som ich bral len v presne tebou opísanom čase, potom som ich už nepotreboval. Ak sa niekto lieči dlhé roky na depresiu, tak buď simuluje alebo musel zažiť fakt niečo strašné.

zewa

Martinit, tie lieky zaberaju tak strasne individualnym sposobom, ze je zbytocne to tu riesit. To bud vyskusas alebo nie.

Martinit

Zewa: Hovorím o tom keď necítiš žiadne emócie ani pri činnostiach ktoré ti najprv robili radosť a teraz už nie.
no2: Na AD by som dobrovoľne išiel len vtedy keby som začal mať myšlienky na samovraždu poprípade sa o ňu už pokúsil.

no2

Ak má človek depresie, tak by sa mal snažiť tieto depresie prežiť bez liekov. Ak to nepôjde, tak až vtedy treba začať brať AD.

zewa

Ja som neprezivala silne emocie. V tomto smere je zivot ochudobneny. Ale zas clovek neciti ani strach, co mi pomohlo pri komunikacii, roznych prezentaciach. No zase clovek velmi neciti ani radost, ale ani smutok. Ale nieje to zas uplne stav robota. A libido.. S tym je casto pri AD problem. Ale to treba skonzultovat s lekarom a da sa skusit zmenit liek.