Výška

Príspevok v téme: Výška
feri242

Dobrý deň, mám 16 rokov, o mesiac 17 a meriam iba 160 cm. Lekárka mi povedala, že hladina rastového hormónu je v poriadku, výška ktorú by som mal dosiahnuť je 170 cm a aj napriek tomu už pravdepodobne nepodrastiem. Je možné moju výšku ešte nejako ovplyvniť? Napr. užívaním rastového hormónu bez lekárskeho odporúčania a pod.? /Som ochotný si nechať aj kosti polámať, len aby som neostal ako trpaslík.:D / Ďakujem za odpovede. ;)

jankonehrask

Mám kamarátov, ktorý výrazne rástli aj po 18 a to bude asi aj tvoj prípad. Poďakuj rodičom za genetiku, nič iné ti neostáva.

mifor

Zdravým ľudom sa rastový hormón nepredpisuje. A s tým lamanim kostí by som rozhodne nespekulovala. Zdravému to nepreplatia, stojí to strasne veľa, nemusi sa to podariť a navyše môžeš mať doživotné následky a veľké jazvy. Ja som to podstúpila s neúspechom a nasledkami, dodnes si to vyčítam.

jankonehrask

Rastový hormón je drahý, príklad:
Evogene (Rastový hormón)_10 vials x 10iu + 10 x BA roztok_ 230€
A taktiež pokiaľ máš jeho hladinu normálnu, neoplatí sa riskovať nežiadúce efekty. Navyše neuvádzaš výšku rodičov.

Miška44444

Ahoj. No neviem či zrovna bez predpisu, ale lekár by ti to mal predpísať. Pretože tvoj rast určite nie je v poriadku v tvojom veku by si mal mať aspoň tých 170 cm. Ale bez to s tej pozitívnej strany aj Messi má len 169 cm a pozri čo všetko dokázal :) ale ty určite ešte narastieš, neskúšal si sa spýtať tvojho lekára za ten rastový hormón.