Je to hriešne?

Príspevok v téme: Je to hriešne?
Feya

Pred niekoľkými rokmi som bola znásilnená. Opakovane, viackrát, proti svojej vôli. Naučila som sa s tým žiť, vyrovnala som sa s tým ako to je, bez toho aby o tom ktokoľvek vedel. Ibaže v poslednej dobe ma začína hrýzť svedomie a vracať sa to späť... Som nábožensky založená a začala som si klásť otázku... je to hriech, to že ma znásilnili? Jedná sa tiež o formu smilstva? Viem že to môže znieť čudne a možno to niektorí nepochopia ale mňa to naozaj zaujíma... Mala by som sa i z toho vyspovedať? Prosím o rozumné odpovede...

Timoti

Sara bude radikálna feministka čo nenávidí mužov z celého svojho srdca. Tá nenávisť z jej príspevku priam kričí na mužov :-D

kika3786

Absolútne nesúhlasím so sárou6..Feya sa pýtala na niečo iné a ty si to kompenzuješ písaním nezmyselných vecí o viere a náboženstve.Ak si ateistka,tak sa zapoj do nejakej úplne inej diskusie a nevybíjaj si svoje problémy...

Sejla

buzola, to s tym oblecenim som pisala so znacnou nadsazkou:) Zeny su uz beztak dost kritizovane za oblecenie, z jednej strany ciha modna policia, z druhej zavistlivci, z tretej puritani, co sa pohorsuju aj nad odhalenymi kolenami a ja sa odmietam prisposobovat akejkolvek z tychto skupin. Nestaviam sa do pozicie obete, ani sexualneho objektu a preto ked si dam sortky v lete, nebudem sa v zrkadle na seba divat ocami nejakeho uchylaka, lebo si nemyslim, ze toto je way to go. Takymto zmyslanim sa vraciame spat v case a smerovalo by to fakt len k tomu, ze by postupne zeny zacali nosit ninja burky a ako vidime na nasich arabskych spoluobcanoch, ani to nie je dostatcny dovod pre muzov, aby zeny zacali viac respektovat.
Povazujem za prilis krutu provokaciu vyhlasovat, ze obete znasilnenia si za to mozu same, mal by sa prestat vyvyjat tolky tlak na zeny. Potom sa o obetiach roznasaju klebety o tom, ako si znasilnenie vymyslela a radsej ani nic neohlasia na policiu a uchylaci sa odbavuju nadalej.
Co sa tyka slzneho spreju, zijem v inej krajine, vypocula som si aj samotnu policajtku, ktora mala prednasku o tom, aky je tu absurdny zakon, lebo aj ked zranis nasilnika flasou, musis dokazat, ze si ju nemala pri sebe, noze a slzne spreje su zakazane, normalne to nevykvakas kde komu, ale kontroluju sa kabelky takmer v kazdom podniku pri vstupe, v hromadnej doprave, kdekolvek. Ak teda aj ublizis niekomu v sebeobrane niecim nepovolenym, beztak pojdes sediet, alebo aspon mas zaznam..

buzola

Sara6 ano mas pravdu v tom, ze zenu su v spolocnosti vnimane ako sexualne objekty najma cez casopisy, televiziu a web. Ale nie su si zeny aj same na vine, ze maju nutkanie vystavovat svoje krivky a nahe tela na verejnosti? Nie oni su tie co pristupia na ponuky muzov hrat v porne, vyzliekat sa vo filmoch, klipoch, dat sa odfotit nahe v casopisoch a reklamach. Nieje to aj vina samotnych zien? Preco sa herecky, spevacky, moderatorky a ine ky obliekaju tak ako sa obliekaju? Preco musia odhlalovat prsia, nohy, rozkroky bez nohaviciek, znazornovat masturbaciu ci sex v klipoch? Preco pristupia na ucasti volby miss kde sa tiez odhaluju a hodnotia zenske krivky. Kolko zien sa vyzlecie pre nejaky casopis ci kalendar len pre peniaze.

buzola

Jaaaj Sejla Sejla, nepisem po korejsky aj tak ma nechapes :)
To ci tieto pravidla dodrziavam ja ti moze byt uplne jedno, tym sa netrap :) Uviedla som ich tu len preto, lebo vidim, ze su tu prispevky od bab, ktore boli obtazovane alebo aj nieco viac.
Tie pravidla ak si trosku zasurfujes najdes aj na webe ako odporucania ako sa nestat obetou znasilnenia.
A nepisala som tu, ze mas chodit ako seda neviditelna myska, ktora si neda na seba ani trosku ruzu ci neodhali kde tu plece ci koleno. Este raz si precitaj pravidla lebo mam dojem, ze nevnimas citany text dokladne. Jasne cez den sa odhaluj kolko chces ak si medzi ludmi. Tam bolo uvedene, aby si takto odvazne oblecena nechodila sama vo vecernych ci nocnych hodinach alebo aj samozrejem cez den ak si na opustenom mieste bez ludi.
A nenutim teba ani nikoho z fora, aby to striktne dodrziaval. Je to na kazdej z vas ci sa tym budete riadit. Nemaj obavy, niesom nejaka uzkoprsa paranojka, co chodi oblecena v sutane :D
Co sa tyka slzneho plynu v spreji, tak viem, ze niektore baby co poznam ho nosia so sebou cize na svk je asi povoleny ale to je jedno lebo ak sa zena brani proti nasilnikovy, tak je to normalne aj keby pouzila noz nie? Ty by si nepouzila nic a nechala sa znasilnit? Vsetko co mas poruke, co ti moze pomoct branit sa ci je to uz konar zo stromu alebo kamen mozes pouzit. Alebo sa pojdes predtym pytat na policiu? Nieviem kde ty zijes, ale ak sa tym nebudes chvalit medzi ludmi, ze mas nieco co nieje dovolene a budes to nosit len v case svojho mozneho ohrozenia, tak by problem nemal byt ci?
Premna zamna ak si si tieto pravidla, ktore odporuca aj sama policia vysvetlila ako nieco nespravodlive voci sebe tak chod si po vonku aj v spodnom pradle a s prazdnymi rukami, ale potom sa tu nechod vyplakavat, ze si bola znasilnena. Lebo ci uz ty alebo ktorakolvek z vas vedzte jedno. Je normalne, ze zeny v muzoch vzbudzuju sexualny zaujem. Je to normalna reakcia, ze muz utrusi nejaku poznamku alebo si zenu obzrie. Ved nato sme tu, zeny pre zaujem muzov a muzi pre zaujem zien. Niesme z kamena aby sme nezabludili pohladom na ine pohlavie a nejavili zaujem o pekneho muza ci zenu. Ide oto, ze muz slusne vychovany a emocionalne inteligentny sa vie ovladnut a drzat svoje pudy na uzde zatial co nasilnik ide len po sebeckom uspokojeni svojich sexualnych potrieb aj za cenu usmrtenia obete.

Sára6

A ešte jedna vec,

ženy, ak k sebe cítite aspoň štipku úcty, utekajte od každého náboženstva, koľko vládzete....Sú to manipulatívne systémy vytvorené mentálne narušenými mužmi na ovládanie druhých, prečítajte si poriadne bibliu aj ostatné tupé náboženské knihy, ktoré už mali byť všetky dávno zakázané a ľudia, ktorí z nich čítajú malým deťom pozatváraní ako zločinci - tie knihy sú plné násilia, perverznosti, ponižovania žien a pokladanie ich za odpad, ako to, že to tam nevidíte, sú to knihy a systémy proti vám, nie pre váš rozvoj, pre ocenenie krásy a zmysluplnosti ženstva, odhoďte to ako pokazené jedlo, hľadajte vo svojom vnútri, kto skutočne ste bez všetkých tých drístov, ktoré do vás od mala vštepovali rodičia, okolie, kostoly...!

Sára6

Žiadna žena si nie je zodpovedná za znásilnenie!!!! Ani keby sme chodili po uliciach nahé, nikto nás nemá právo znásilňovať!!! Tu je problém v spoločnosti - žijeme v chorej patriarchálnej spoločnosti ovládanej mužmi, kde je žena vnímaná cez časopisy, médiá, choré porno ako sexuálny objekt a mužskí kreténi si myslia, že si to môžu dovoliť! Keby sme žili v matriarchálnej spoločnosti, v ktorej by sme my ženy rozhodli, že každý, kto znásilni ženu bude na verejnom mieste zbičovaný nahý a odreže sa mu penis a napchá sa mu do papule a všetci ostatní sa budú pozerať, až kým nevykrváca, verte tomu, že už by ste nikdy nepočuli slovo znásilnenie, nikto by sa už nikdy neodvážil nič také žene urobiť. Takže každá, ktorá si myslíte, že je to vaša vina, okamžite s tým prestaňte! Vina je vždy len na strane mužov. Každá takáto žena potrebuje kvalitnú psychoterapeutku - ženu!!!, nie muža, lieky a pomoc okolia, aby spracovala, čo sa jej stalo a dostala zo seba von všetok hnev, ktorý v nej "zamrzol" pri danej strašnej situácii. S každou ženou súcitím a držím jej palce a pre nás všetky si prajem, aby sme raz mohli žiť vo svete, kde platia ženské princípy a kde je pre všetky ženy a dievčatá bezpečno, vždy a všade.

Sejla

buzola,
zaujimalo by ma, ci sama vsetky tieto pravidla dodrziavas vzdy za kazdych okolnosti, lebo vies, nahoda je blbec, raz nieco z toho porusis a zrovna vtedy ta mozu znasilnit, ako by si sa citila, keby ti okolie vravelo, ze si za to mozes sama a este tym uzkostlivym spravanim si si to privolala?
A ked uz to fakt vsetko sama robis, tiez by ma zaujimalo, ci ta to v zivote nejak neobmedzuje, lebo, vies, napriklad v lete je niekedy dost tazke ist do spolocnosti a pritom nevyzerat 'vyzyvavo' pre istu cast populacie a trebars ked mas v satniku len sive, volne a skromne oblecenie a nenosis make up, neposobis nahodou pre iny druh zaujemcov prilis dostupne? Trebars ja som zazila situacie, ze som sla doslova v domacom za roh do obchodu, neupravena, alebo som si sla zabehat a paradoxne vtedy si chlapi dovoluju este viac, lebo zena vtedy posobi nevinne a zranitelnejsie. Tak isto dnes po meste chodia vsetky zeny upravene, nie je nahodou chodit neupravena zbytocne upozornovanie na seba?
Este jedna vec, buzola, ked tu tak rozpravas o slznych sprejoch a sebaobrane, poznas, co je podla zakona povolene nosit pri sebe? Vies, nie kazdy ma cas a peniaze byt zatknuty za to, ze mal pri sebe noz, slzny sprej, alebo co i len prazdnu sklenenu flasku, lebo to vsetko je zakazane, aspon tam, kde zijem ja.

Biela Kobra

Feya, asi prišiel čas, aby si to prestala rozoberať tu a šla naozaj k dobrej psychologičke. Ako vidíš, názory na fóre sú rôzne - tak ako aj ľudia sú rôzni. Niektoré ti môžu pomôcť, ale niektoré ti môžu veľmi ublížiť a ak sa ich budeš držať, aj nenávratne uškodiť. Ak si sa doteraz so zážitkom nevyrovnala, choď k dobrej odborníčke, ktorá ti pomôže cez to všetko sa dostať, naučiť sa vážiť samu seba a možno nadviazať aj fungujúci vzťah. Ak trváš na tom, že sa chceš s touto vecou vyrovnať aj s Bohom, poznám jedného dobrého kňaza, moderného, láskavého a chápavého.