Co to so mnou je? Co je to za povaha?

Príspevok v téme: Co to so mnou je? Co je to za povaha?
nenapad

dobry den...prosim poradte mi...absolutne to nezvladam...

na prvy pohlad posobim ako hablivy vystraseny mentalne nedozrety clovek. mam 26 rokov. nemam ozajstnych priatelov, vlastne drzim si odstup. nie som hlupy clovek, mysli mi to dobre, ludia premyslaju ked poviem svoj nazor, rozvyjaju ho, alebo dokonnca prijmu. nikdy nehovorim naviac, skor menej strucne jasne. neviem klamat. neviem sa povysit. podporujem, nacuvam ludom, zaroven utekam prec od nich. hned ako sa chce nietko viac zblizit - vyhovaram sa, branim sa styku, proste akoby moje telo s tym bojovalo.

pred dvoma rokmi ma okuzlil alkohol. paci sa mi, ze sa otvaram pri nom, nemam problem s hocikym pokecat, nehanbim sa, neponizujem sa, troska aj agresivita. behom dvoch rokov sa moja tolerancia na alkohol dost zvysila. dokazem toho celkom dost popit. nikdy sa ale nepozvracam ani sa nevalam. nestalo sa mi to. pijem len vecer cez den fungujem bez problemov
v poslednej dobe sa mi deju divne veci. prislisna agresivita, nepamatam si co bolo vypustene z mojich ust, nachadzam v telefone cisla na ludi a potom rozmyslam...ked si citam spravy zo soc. sieti tak sa az hanbim za agresivitu a aroganciu ktoru v sebe mam. z nevinnych poznamok ktore zle spracujem alebo flirtu z druhej strany od opacneho pohlavia. pijem najma vecer a osamote. zacinam si uvedomovat ze ma alkohol ubija, nikdy cez den si nan nespomeniem, len v zlom..az vecer..musim sa napit...a potom znova agresivita, odvaha, pocit sily...

nez pojdem k psychologovi, vedel by mi niekto pomoct aspon nejakym slovom? viete nechcem mat psychiatricky zaznam..v buducnosti mi to moze uskodit. prosim vas preto

Murak

Ja osobne skusenost so psychologm nemam, no skusenost s alkoholom bohatu.Volakedy to bol prostriedok na zazitky. Kto tvrdi, ze sa vie bavit rovnako aj bez alkoholu, zrejme nikdy optity nebol. No problem je, ked clovek straca spomienky z minuleho vecera, pripadne ako si spominala ty, ked je agresivny. Ja s agresivitou problem nemam, naopak som skor este priatelskejsi, ked som opity. No v poslednej dobe mam stale castejsie "okno". A potom si clovek povie: naco sa zabavat, ked si to nepamatam ? Ja mam na to fintu, musim si vopred urcite, kolko poldeci v dany vecer vypijem a sledujem si to. Vtedy sa viem udrzat v dobrej nalade, pamatam si a ani nemam nejake problemy. Netvrdim, ze mi to vychadza stale, ale ked to dodrzim, tak to funguje perfektne. Toto odporucam aj tebe. Co sa tyka vztahu s inymi ludmi, tie ti zrejme nebudu fungovat, kym si neurovnas vztah sama so sebou. Spominala si, ze sa tyras, vycitas si rozne veci,...Jednoducho to treba brat ako minulost, ako chybu z ktorej je mozne sa poucit a musis sama sebe odpustit.

lienka-33

Záznam u psychiatra nechceš mať?A záznam na polícii, ked to preženieš vdaka tomu alkoholu a bude naozaj zle? Myslíš,že ten ti bude otvárať všetky dvere ohladne práce a ludí vokol teba čo sa o tom (zaručene )dozvedia?
Chápem jednu vec u ludí-nechápu rozdiel medzi psychologom a psychiatrom.
Psycholog je ten čo rieši nejaku povahovu črtu ,čo sa dá rozohovormi a vysvetlovaním kde je problem - doriešiť.Ale psycholog je aj ten ,čo pochopí prvý,či je to len nejaký "psychický nedostatok"-alebo to je na vypísanie papierika k psychiatrovi-ktorý ti určí už (psychiatricku ) diagnozu a dá ti potrebne lieky.Ak by si bol vážne "narušeny",tak až potom ťa ten psychiater može odporučiť na invalidny dochodok-to je ten "zaznam", ktoreho sa asi bojíš.Len nechápem presne prečo na to priam čakáš...Skus psychologa,nech ti poradí čo s tebou,a skus hladat staršieho ako40r(mlady su obcas slaby,krok do tmy nepotrebuje skúšať nikto )
PS: sociálna poistovna neposkytuje zdr.zaznamy zamestnaných ,len na vyžiadanie -vygúgli si to :)

nenapad

od zaciatku puberty som sa stranila ludi je jedno ci v mojom veku ci rodicov. vsetko som si len po svojom chcela robit ak mi nieco nasi nakazali nehccela som chapat, pocuvat, zila som si len svoj svet..sebaposkodzovala som sa, chcela som patrit k nejakej zaujimavej skupine aby som bola zaujimava..ci uz to bol satanizmus, narkomani, vzdy nieco taketo negativne a out. nikdy som si cloveka naozaj k telu nepustila. mam vela tajomstiev a vela temnych stranok, ktore by som nikdy nikomu nepovedala, pretoze viem, ze by to nik nepochopil. kvoli tomu mam nizke sebavedomie(ale zakryvam to) a stranim sa ludi. nedokazem naviazat ocny kontakt, neznasam byt sama s cudzou osobou. trpnem pri ludoch, ani matke sa nedokazem do oci divat ani otcovi ani kamaratke nikomu, vlastne ludom ktorych si vazim. momentalne co sa tyka mojich aktivit a prace som na tom naozaj dobre, da sa povedat, ze uspesna. ale aj tak po veceroch pijem a nahradzam si prijemne pocity takto. co mam so sebou robit? vemi sa tyram som na seba prilis prisnaneviem si niektore veci odpustit. nie som zly clovek no porobila som strasne chyby z hluposti a nevedomosti neviem si to odpustit. viem ze to na cele napisane nenam, ale mam pocit ze ako ososbnost som velmi nahnuta, neschopna mat vztah, respektovat nejakeho muza.

Moireal

To ze si zena a si agresivna nie je v dnesnej dobe nic vynimocne. Velka vacsina zien sa chova ako chlap pocnuc tym ako medzi sebou sutazia. Zenska energia je nezna, jemna, nepotrebuje sa pretrcat,vie upokojit. Je to tazke lebo zenskych vzorov je dnes velmi malo, skutocnych zien ktore su jemne a nepotrebuju sa predbiehat v bajacinach. Odporucit ti mozem asi len to aby si zacala sama od seba. Je kopec dobrej literatury, ktora sa venuje teme ako byt spravny muz ci zena. Proste musis prekonat tu agresivitu a nedovolit jej aby ta prevalcovala. Je to tazke ale pomoze ked sa budes vyhybat miestam s moznostami konfliktu. Alebo ist sa vybehat do prirody, vykricat, to som uz niekomu podobnemu radila. Ta agresia je tiez suhrnom nespracovanych traum, tomu pomoze terapia. Ale hlavna praca je aj tak na tebe. Nespoliehaj sa ze ta psycholog zachrani. Mnohokrat idu ludia za psychologom a psyhiatrom z lenivosti zmenit sa a preto, ze sa prilis rychlo vzdavaju. Clovek hlavne nesmie ist s prudom a robit veci iba preto ze ich robia druhi. Ano, hrozi, ze zostane sam ale je lepsie byt sam a sam sebou nez stale sa prisposobovat davu. A hlavne kazdy je individualny a na iste veci treba cas a aj ten cas ma kazdy inak vymerany. Mne to tak pride, ze jediny sposob ako prezit tu na tomto svete, je prave byt out nez in.

chaverim

začni čím skôr riešiť svoj problém s odborníkom, aby sa to neprehuplo do závislosti, máš k tomu nábeh. čo sa týka poisťovní a iných záznamov - ak pôjdeš na terapiu k niektorému súkromnému psychoterapeutovi, ktorý nemá zmluvy s poisťovňami, nebudú ťa nikde vykazovať

doubledog

ved v tom to moze byt
ak sa citis byt trochu chlapom a si zena, je tam jasny konflikt, nemyslis?

ludia maju aj podla svojho pohlavia nejake role, nejake prijatelne spravanie.
a ked ich vnutro nie uplne zodpoveda tomu, co su navonok, tak nastavaju problemy.

spracovat tu muzsku agresivnu stranku znamena porozumiet jej, nebranit sa jej a nechat ju existovat.

tipujem, ze si v minulosti zazila situaciu, v ktorej si tu svoju vlastnost prejavila, ale dostalo sa ti odmietnutia/pokarhania/odsudenia.

nenapad

doubledog

ako mam spracovat vlastnu agresivitu? svoju muzsku stranku mat ani nemozem spracovanu ked zena som, no zaujimave co si napisal, lebo citim sa napoli chlapom...iked tak nevyzeram...muzi po mne idu dost...mozem si vyberat...len ja ich neviem respektovat a ani milovat. lesba nie som

doubledog

asi nemas spracovanu vlastnu agresivitu, a povedal by som, ze celkovo svoju muzsku stranku.
skus sa venovat osobnému rozvoju, nemusis ist hned k psychiatrovi, je dost roznych skupin alebo nezávislých terapeutov, ktore sa takymto veciam venuju.