Vypadávanie vlasom v mladom veku

Príspevok v téme: Vypadávanie vlasom v mladom veku
tomáš123456

Prosím poradte mi niekto! Mám 18 rokov, žiadne vážne zdravotné problémy či ochorenia no aj napriek tomu mi už v tomto veku dosť prudko vypadávajú vlasy. Viem, že to je určené aj genetikou a kedže môj otec aj starý otec majú plešiny počítam stým, lenže mne nepríde normálne vypadávajúce, riedke a tak jemné vlasy v takom veku. Otcovi začali vypadávať vlasy až okolo tridsiatky. Hocikedy keď sa češem na hrebeni mi ostáva dosť veľa vlasov. Prosím poradte čo stým? Mám isť k doktorovi alebo používať nejaký špeciálny šampón alebo prípravok... Som z toho už zúfalý a strácam sebavedomie. :/

vlasy55vlasy

a čo si myslíš že ti predpíše? mysliš že ludia co plesateju chodia za lekarmi a pýtajú tabletky? spýaj sa otca či bol...samozrejme ked clovek plesatie v urcitom veku napr 30, ma zenu a deti, tak to už tak neriesi ako mladý 24 ročný chalan. vtedy zvyknu behat po lekaroch, ALE je to uplne zbytocne. Ak si myslis, že sa lekari budu zapodievat plesatenim tak si na omyle, povedia ti, ze to je genetika a bodka. Pre nich to nie je choroba, ved to ani nie je, je to len estetickz problem, ak teda hovorime o plesateni a nie o strate vlasov z nejakej inej priciny.
Ak prides na obvodným trochu pripravený a vyvalis na neho informacie, tak ta posle max na kozne a ak budes velmi tlacit tak ta posle na urologiu a tam si vies (ak je urolog OK) vybavit penester- tabletky ktore priamo blokuju hormon DHT..v nom je ta ucinna latka finasterid ako som uz pisal, ale vrelo neodporucam, ma to tak vela neziaducich ucinkov, že radsej nemat vlasy ako by sa ti nemal uz nikdy postavit a podobne urologicke problemy :) ono sa tymito latkami lieci prostat a zistilo sa ze pomaha pri vypadavani vlasov pri AA. Kozna ti akurat zisti, či nemáš koznu chorobu ktora ti to moze sposobovat, predpise ti max neocapil- co je slaby minoxidil a to je tak vsetko.
ak to chces riesit takto chemicky, tak ti odporucam skus ten neocapil, silnejsi je rogaine (ten nekupis v lekarni), ale tiez ma neziaduce ucinky. busenie srdca, mozes chlpatiet na tvári, ramenach atd...vsetko ma svoje plus a minus. toto co som opisal je zbran proti AA.
ak by si mal iny problem (nedostatok mineralov atd), je na trhu vela tabletiek proti vypadavaniu vlasov, teraz aj v TV same reklamy, ale bud na pozore, je to len reklama,,,tieto tabletky ani nie su na predpis, platis si ich cele ale co je hlavne, su to LEN vitaminy a mineraly v peknej tabletke za strasne peniaze! ked si nastudujes co je dobre na vlasy (v skratke C,E,zinok,Becka) a kupis si tie veci samostatne, vyjde ta to lacnejsie, ale zazraky necakaj. Ja si osobne myslim, že ty mas AA sudiac podla kutov- mozes sem poslat fotku tvojej vlasovej linie, alebo miest kde si ymslis z ze to mas riedke a poviem ti.
zhrniem to:
1. obvodna ti nic nepredpise, posle ta tak max na kozne - toto by som absolvoval nech vies ci nemaz koznu chorobu
2. tabletky na vlasy ako si pisal su len vitaminy a mineraly zbytocne drahe. ak mas AA nepomoze ti to, maximlane zlepsi kvalitu vlasov (lesk, hrubka,farba)
3. najucinejsie latky - finasterid, minoxidil - toto je uy vacsi zasah do organizmu, nastuduj si a pokecaj s rodicmi
4. este by som ti doporucil sampon NIZORAL - obsahuje ten katazon, ktory udajne blokuje DHT a zmiernuje tym vypadavanie v dosledku AA. Ale mne sa napriklad z neho supala koza na hlave, predsa je to zase len chemia a mne to dobre nerobilo. Zase necakaj ze jeden sampon ti yachrani vlasy, je to tazky boj

opat odporucam stranku ktoru som uviedol nizsie- je to forum ktore funguje aj 9 rokov, je tam asi vsetko co potrebujes vediet

tomáš123456

Ešte sa chcem spýtať, je možné že tam kde mi vypadali vlasy a robia sa mi kúty mi naspať vlasy narastú?

tomáš123456

Keby som stým išiel k obvodnému lekárovi či mi nepredpíše nejaké tabletky alebo prípravky na vlasy?

vlasy55vlasy

ešte doplnim, že sampony z drogerii alebo lekarni su sama chemia, skus siahnut po niejakom BIO, napr nejaky kokosovy, alebo konopny...tieto chemicke sampony pokozku len vysusuju a nerobia dobre, preto ta moze hlava svrbiet, padaju ti vlasy,...
ale u teda to podla mna bude skor tym DHT. vtedy tiey svrbi pokoyka hlavy, hlavne v miestach kde vlasy padaju. urcite zahod gély a laky, radsej si daj kratsi strih, pouzivaj len vodu, pripadne nieco naozaj BIO a uvidis.

vlasy55vlasy

takže ak sa ti tvoria kuty - je to jasne, androgenna alopecia -AA.
Neviem co myslis tym \"biela vrstva\" - ja hovorim o bielej gulicke, co je stvrdnuty tuk, ktory vlasovy korienok udusí a preto vypadne - vtedy ide o seboreu.
AA býva sprevádzaná aj seboreou, nie je to vsak pravidlo.
Samozrejme strava ma velky výnam, chybajuce mineraly a vitaminy vedia narovit problem nie len s vlasmi. Lenze AA sa v podstate neda ovlpyvnit. hormon DHT, ktory je tvoreny z testosteronu za pomoci enzymu 5 alfa reduktazy niči hormonalne zavisle vlasove folikuly (muži ich majú na temene hlavy) a zalezi od citlivosti tvojich vlaso. folikul na tento hormon, na ich hladinu atd. Podla toho aj vypadavaju. odporucim ti stranku (vicevlasu . cz ). Najdes tam toho velmi vela a docitas sa že najucinejsia forma a zaroven aj najlahsia je minoxidil, finasterid, ketazon. Lenze ja by som ti to neodpurucil, ale to sa tam vsetko docitas. Su aj pridone cesty - saw palmetto, extrakt z korenov zihlavy, no mne nerobilo dobre ani to.
mozem ti odporucit pre zlepsenie psychiky toto - ostrihat sa na kratko, ja sa striham bez nadstavca, najlepsia dlzka mi vyhovuje po 3 dnoch od ostirhania. Je to velka zmena, pokial si zvyknuty na dlhe vlasy, ale genetika je genetika, ked to ma prist, tak to pride, pomocou hore uvedeneho to vies LEN spomalit (zial). Po case si ty aj okolie zvyknete na tvoj novy uces a hlavne pri krratkom strihu nie je tak vidno riedke vlasy. Osobne mne je lepsie mat 1 mm vlasy a vidiet trochu pleš ako mat dlhsie vlasy a maskovat to ako zenska. Viem nie je to lahke a ani k tomuto nazoru som neprisiel zo dna na den. Tiez som mal debky. Hlavne vedz, aj ked si mlady, ze ked ta ma zena mat rada, bude ta mat rada aj bez vlasov,,a ked ta mat rada nebude, tebe za to nestoji. ked mas otazky pytaj sa

tomáš123456

Tiež som si všimol, že moje vlasy sú na dotyk strašne jemné a hoci aj malé poškrabanie môže spôsobiť, že mi vypadnú. Sú riedke, neodolné a úplne oslabené. Rozmýšľal som aj o iných príčinách ako je genetika napr. o tom že dosť často a dlho sedím za počítačom (neviem či to má nejaký vplyv), jem málo zeleniny, v minulosti som používal dosť veľa rôznych gélov na vlasy, vosk a hlavne lak, hrám futbal a každý deň mám tréningy takže pochopiteľne si každý deň umývam aj hlavu. Teraz sa snažím obmedzovať laky a gély na vlasy, taktiež si po tréningu vlasy opláchnem len vodou (bez použitia šampónu aby som ich každý deň ním nezaťažoval) ale mám pocit ako by mi padali ešte viac ako predtým.

tomáš123456

Vlasy mi padajú len zvrchu z ofiny a robia sa mi kuty. Na vypadnutom vlase je trocha bielej vrstvy a pokožka hlavy ma sem tam zasvrbí, hlavne po sprchovaní.

vlasy55vlasy

Ahoj, padaju ti vlasy, ok. Nenapisal si ale odkial. Ak ti padaju vlasy z celej hlavy v mnozstve do 150 ks za den (to je uplne normalne), tak nemusis stresovat. Ak padaju len zvrchu, robia sa ti kuty atd, je to už o inom. Takže napíš viac. co tvoja pokožka hlavy? svrbí, páli? vypadnutý vlas má "čistí korienok" alebo je na nom taká biela stvrdnutá gulička?
inak vlasy na 90% dedíš po starom otcovi z MAMINEJ strany. Ak je plešatý on, budeš pravdepodobne aj ty. zial sú ludia, ktorí aj v mladom veku plešatejú a nie je to sranda, mladý človek sa s tým ťažko vyrovnáva. (môj prípad)..
skús odpovedat na otázky a mozme sa posunut dalej. hlavu hore