Zmysel zivota

Príspevok v téme: Zmysel zivota
koniecvsetko

Naozaj nechápem..Možno vám len chcem vyrozprávať môj život možno prosím o radu. Mám 21 rokov a som študentkou vysokej školy. Začnem asi tým, že moja mama stále chce aby som si našla prácu a finančne jej prispievala.. čo by bolo možné ak by som bola študentkou externej formy ktorá je ale na našej škole strašne drahá takže študujem denne. Môj rozvrh je taký, že každý den mám školu do štvrtej piatej.. čiže nikto ma zamestnanť nechce.. Plus doma každý den upratujem a každý druhý varím.. doslova som slúžka a to mám 18 ročnú sestru ktorá nič robiť nemusí.. vraj ja som tá staršia.. ja už nevládzem.. snažím sa napr. cez leto mám vždy brigádu to je jasné.. ale som zufala z toho že sa doma necítim ako doma..(žijem len z matkou a súrodencami) A taktiež nikde nechodím vonka.. piť, nefajčím, mám prospechové štipendium .. ale stále mi tvrdí rob viac :(

tinabrej

Ja som to v detstve mala podobne, mám dvoch bratov a žili sme len s ockom, keďže som v rodine bola jediné dievča stále som všetko upratovala ja, varila som im. Ale to mi nevadilo až kým si zo mňa nezačali robiť slúžku. Bratia sú o 5 rokov starší, teraz už bývajú každý po svojom, aj ja bývam s priatelom a teraz sa nad tým už len tak zasmejeme, ale niekedy to pre mňa tiež bolo trápenie že som na všetko bola sama, bratia nerobili nič len chodili po vonku, ocko sa snažil zarábať čo najviac aby sme sa mali dobre, a ja som bola akoby slúžka. Tiež som bola zúfalá že mi aspoň tí bratia nič nepomôžu, v škole som sa tiež vždy učila najlepšie. Ale teraz im to nevyčítam, všetci sa máme dobre, a aspoň som nebola lenivá, pretože keď ešte s nami bola mamina tak som nerobila vážne nič. A myslím že ak by bola ešte s nami tak by som do teraz nerobila nič a bola by som rozmaznaná. A tak som sa už v 12tich naučila variť, všetko pratať a starať sa o rodinu. Teraz mám 18 a vlastný život, ale pravdu povediac, som rada že som bola taká menšia slúžka. Bolo to také ponaučenie do života aby som nebola jedna z tých namyslených lenivých dievčat. :) A tebe tiež prajem veľa šťastia do života, nech už skončíš školu a nájdeš si rodinu ktorá si z teba tiež nebude robiť slúžku. :)

_meno

Ahoj koniecvsetko

Tvoji rodičia sa nerealizujú .. necítia sa.

Preto chcú ovládať teba, lebo z teba cítia energiu :)

Možno si od malička počúvala že domov je dobrý .. skús sa spýtať detí čo ušli od svojich rodičov ;) Uvaznila ta myslienka tvojich vaznitelov (rodicov). Sama citis ako je doma :)

Resp. ... sama citis ako sa sprava tvoja mamka. Je dolezite vediet odist od stola ked sa laska prestane podavat.

(v zlom prostredi sa naplnis zlom ... a potom siris zo co je v tebe ... ... je ooooooooovela lahsie zit v laskavom prostredi, naplnit sa dobro a potom to dobro ist sirit medzi ludi ktori ziju nevedomky).

Nechaj svoju mamku zjest čo varí .. inak povedané osamostatni a nechaj ju žiť ako žije ( slobodu človek pocíti ked zostane sám .. pretože tam cítiť slobodu najviac :)

Návštevy sú vynikajúce, poskytnú jej pochopenie a radosť :)

(keby si zostala s nou obe by ste boli nestastne ... to druhe riesenie Vas spravi obe stastne ..... .... to prve riesenie je zlo v srdci a sladke reci v mozgu ..... to druhe riesenie je laska v srdci a odosobnenie od argumentov.)

Preto je dolezite si uvedomit co ti prekaze pri tvorbe lasky .... Aby si sa oslobodila od týchto obmedzeni.. Je to lahke -- tvoja mamka obmedzuje tvoju tvorbu lasky -- cim potom vlastne trpi cely svet ktory nedostava lasku ktoru vytvaras ....

Tvoja mamka je tvojim nepriatelom. :) Robi to nevedome .. preto jej zivot pride taky tazky, neuvedomuje si ze ho Ona taký robí...

Lahsie sa to chape ked vraj Bozi syn rozhadazal stoly v chrame .... prisiel sirit lasku, nie splynut so zlom :) :)

Vela lasky :)

Krasny den ti prajem koniecvsetko :)

laura36

uz ti len naozaj zelam, aby si cim skor uspesne dokoncila skolu a nasla si nejaky podnajom s kamoskou, pripadne frajerom, aby si nemala moc platenia za najom a pracu. nechapem, ako moze tvoja matka vyzadovat iba od teba vo vsetkom pomoc a 18 rocna slecinka sa cele dni doma vyvaluje ..Cim si sa previnila, ze ty si ta zla? Alebo je ta tvoja sestra nemtava, ze nemoze pomoct v rodine? Kolko ta stoji semester, ak by si studovala externe? lebo niektore skoly su tak drahe pri externom studiu, zeby si to ani z platu neutiahla a este aj doplacala... Otca nemate? Nezije s vami? Neprispieva? A ta soplana nechodi ani na brigady?

zewa

Toto si budes musiet krvopotne vydobit sama. Ste dospele obidve. Jednoducho prestan robit niektore cinnosti. Ohrad sa tym, ze nie si kon. Mas aj sestru. Takze ak mama nebude stihat a ty to nebudes robit, bude musiet ona. Priprav sa na to, ze ale budes podla nej nevdacnym deckom. Rodicia su niekedy prasteni a nezavdacis sa nicim. Hned ako budes moct, ujdi z toho bytu do podnajmu.
Najskor sa ale skus s mamkou pri kave porozpravat a rozumne jej vysvetlit svoje pocity. Niekedy sa takychto rozhovorov ludia boja a myslia si, ze je to zbytocne a pritom to staci len skusit.
No a ak sa ti to, co pisem nezda, mozno by si sa mohla ist porozpravat k psychologovi parkrat. Mne velmi pomohol so vztahom k matke. A hradi to pistovna (treba mat odporucenie od vseobecneho lekara) takze ta to nic nebude stat a konecne urobis aj nieco pre seba ;)