Ako sa naučiť poriadne vysloviť r , l

Príspevok v téme: Ako sa naučiť poriadne vysloviť r , l
Huma

Dobrý, mám taký problém neviem poriadne vysloviť r a l takých menších vetách celkom v pohode ale niektoré slová neviem skoro vôbec vysloviť najhoršie je to keď mám niečo v škole čítať a potom neviem niečo vysloviť hanbím sa za to :(,je mi už 14 rokov chodil som k logopedičke ale tá mi veľmi nepomohla nedá sa to naučiť nejakým cvikom ?

[zruseny35]

Huma...netráp sa tým."Ráčkuje" mnoho ludi ..
Moj syn ráčkoval od malinkata,
ked mal nastupiť do skoly,ešte sa ma učitelka spýtala,či rok nepočkám ,lebo nevie povedať "r".Naučil sa ho povedať sám,tým že sme si to nevšímali.Dnes ma 13r, neračkuje a v živote logopeda nepotreboval.Deti sa chcu podobat dospelým,jednoducho si to uložil v ušiach ako sa to vyslovuje sám od seba pri beznej komunikácii s rodinou " z tváre do tváre".
Pokial nechceš ísť na vysoku skolu logopedie alebo slovenčiny,nikde to prekážať NEBUDE.

gamm

no ale preco to nevyslo ? mas nejake vysvetlenie ?
lebo dost dolezite je opakovanie. je potrebne aby si sa tomu venoval, mal by si byt vytrvaly a trpezlivy. najlepsie ak to budes robit nejakou hravou formou aby si si to neznechutil.
ako male dieta som nemal problem s l ale s r. na r mi bolo odporucene opakovat slovo "tdnka" a zamerom bolo cvicit si jazyk a aby sa mi podarilo vyslovit slovo trnka. mne to vtedy zabralo. ale samozrejme opakoval som aj bezne slova obsahujuce r.