Ako sa vzdelávate?

Príspevok v téme: Ako sa vzdelávate?
plachta

Ahojte,

uvedomila som si, že by som si mala rozšíriť svoje vedomostné obzory. Všeobecné vedomosti, ktoré sme sa učili v škole som občas pochytila, občas odflákla, no už dlhšie mi chýba istota v komunikácii v dôsledku slabého všeobecného rozhľadu (história, kultúra, geografia, veda a podobne). Mám tri otázky:

1. Ako by ste postupovali pri získavaní všeobecných vedomostí? (zohnať si nejaké učebnice zo strednej? alebo čítať knihy? články? dokumenty?...) Čo pomáha vám?
2. Máte nejaké vlastné oblasti, ktoré vás zaujímajú a radi sa do nich zahĺbite? Alebo nejaké webstránky čo pravidelne sledujete?
3. Tipy na dobré knihy? (Čokoľvek čo myslíte že stojí za to prečítať v rámci mojej témy? Alebo aj mimo témy.)

Danks :)

0vecka

ja som napr precital minuly a predminuly mesiac v metre 2 knihy od billa brysona dokopy 1000 stran dost zaujimave veci z minulosti... ale vseobecne ak cestujes aspon 30min tak sa da toho brutalne vela stihnut pocas cestovania

Slobodna

1. Všetko tebou spomenuté plus nejaká veeeľmi hrubá encyklopédia. Všeobecný rozhľad získaš jedine tak, že denno-denne pochytíš rôzne informácie, z rôznych oblastí. Všetci ľudia, ktorí ho majú, sú vskutku skvelí diskutéri, ale všetci majú aj jednu spoločnú črtu - to získavanie informácií ich baví. Robia to pre seba, pre svoje vlastné vnútorné obohacovanie, nie preto aby vynikali a v tom je ich čaro, že vyniknú napriek tomu, že sa o to neusilujú. Ďalšia dôležitá vec pre získavanie všeobecného rozhľadu je - komunikovať a naučiť sa počúvať iných. Aj takých, ktorí ti môžu pripadať úplne obyčajní, nepodstatní.
2. áno - profesionálna deformácia, u mňa to našťastie znamená - viacero odborov.
3. Každá kniha je dobrá. Aj keď v nej nájdeš čo i len jednu jedinú vetu/myšlienku, ktorá ti niečo dá.