Uštipnutie kliešťom - svrbenie, vyrážka

Príspevok v téme: Uštipnutie kliešťom - svrbenie, vyrážka
aaaaa12

Dobrý deň. V nedeľu som si na tele našla 3 prisatých kliešťov. V momente som si ich vybrala.Mohli byť prisatí max.2hodiny. Asi 24 hodín po vybratí kliešťov sa mi okolo každého vpichu urobila taká červená vyrážka. Presne ako po uštipnutí komárom. Dosť ma to aj svrbí.Našťastie sa to nezväčšuje. Mám ísť s tým ku lekárovi alebo sa jedná o bežnú reakciu po uštipnutí? Ďakujem.

aaaa22

Ahoj, mám s týmto vlastné skúsenosti. Tá vyrážka po čase ustúpi, ale ak by sa objavil veľký červený kruh, tak je to borelióza. Každopádne jedna rada nad zlato - ak sa budeš cítiť ako na chorobu, dávaj si veľký pozor(potenie aj bez teploty, problémy ako keby ti bolo od žalúdka zle atď.) mohlo by ísť o infekciu kliešťom. A ešte väčší si dávaj pozor na svojho doktora, lebo by ti nemusel byť ochotný urobil potrebné vyšetrenia, odporúčam ti v dobrom súkrom. lekára Ďurovskú v Bratislave. Ďalšia vec, ak sa ti zmení zdravotný stav, zapisuj si to na papier. je to veľmi dôležité hlavne pri určení diagnózy. A buď pripravená na to, že lekári nebudú chcieť počuť o tom, že si chorá. Držím palce.
Viac info www.borelioza.cz
To červené by mohlo ustúpiť tak do konca 4 týždna, pôjde to ale pomaly, treba vydržať.
Ak budeš sa cítiť zle a doktorka ťa neodporučí, budeš musieť ísť sama na infektológiu, ak ťa nikto nebude chcieť odporučiť, treba sa sťažovať a čím skôr, lebo tieto veci nečakajú. ďalej sa dobre prehľadaj, či sa po čase náhodou neobjaví nejaká vyrážka na tele. Ak áno, choď na kožné, nech ti urobia odber, aby zistili, o čo ide (ehrlichia al. iný mikroorganizmus). Je to veĺmi dôležité - al všeobecnými lekármi často zanedbávané. Ja osobne som na to doplatil.