Sikanuju ma

Príspevok v téme: Sikanuju ma
Wounded_soul

Mam 16 nastastie uz odchadzam zo zakladky na strednu. Ale spoluziaci sa mi smiali, ze som skareda, vychrtla a take veci. Ponizovali ma, urazali a hovorili ze nanic nemam a ze ma neprijmu na strednu. Za to ze som introvert som ticha takto mi vo vnutri ublizuju? :(((( nedokazem sa s tym zmierit, nikomu to nechcem povedat, moji rodicia sa medzi sebou len hadaju. Velmi sa bojim aky budem mat kolektiv na strednej :( mam len dve kamaratky, jedna mi odfotila s printscreenom co jedna baba o mne hovori. Stoji tam toto: boli sme super kolektiv s vinimkami ako je ,,moje meno''. ..
:( nieje to nikto kto by o mna stal. Po vsetkom co tuzim je mat kamaratov.

Moireal

Ahoj WoundedSoul, dlho som rozmyslala co by som ti napisala. Pre mna je sikana zivotna tema. Sikanovali ma uz v skolke, na zakladnej, na strednej si ma nikto nevsimal. Kamaratov som si nasla az na vyske, no nikto z nich nebol trvaly.
Zelam ti cim skor zacat na sebe pracovat. Skus tu psychologicku ako ti rad Slobodna. Nenechaj to zajst az tak daleko, ako som to nechala zajst ja. V zivote som velmi trpela a neriesila to. Skor som upadala do stale vacsej beznadeje.
Nemaj strach, otvor sa a povedz o svojich problemoch. Ked nechces psychologicku, skus terapiu a pred rodicmi sa nesmies bat. Ja som sa hanbila za to, ze mam depresie. Nenavidela som vsetko ale hlavne moj zivot a to ako ma nikto nema rad. A hlavne som to drzala v tajnosti az kym to nevyplavalo vsetko na povrch. Mozno mas chapavych rodicov, nevies ako zareaguju. Cim skorej to podchytis, tym menej skody ti sikana napacha na dusi a na tele. Ver mi, viem o com hovorim. Cely zivot som chcela mat len priatelov, snazila som sa im prisposobovat, zapadnut, no neslo to. Skratka som asi ina a nepatrim sem. S tym sa treba zmierit a nie sa za kazdu cenu hrat na niekoho kym niesi. Lebo aj ked by si bola uspesna a ziskala nakoniec tych kamaratov, vnutri by si bola nestastna, ze su s tebou nie preto aka si, ale aka predstieras, ze si.
Sikana je velmi vazny problem. Tymto ta nechcem strasit, ale moze ti dost posramotit sebavedomie, a to ty nepotrebujes. Si mlada a urcite krasna. Na sto percent nie si skareda. Uzi si to ze si mlada. Venuj cas svojim konickom a skus nejake kruzky, tam sa isto najdu nejake fajn decka.
Vazne necakaj a zver sa s tym rodicom. Mozno budes mat fakt stastie a budu chapavi a hlavne im bude zalezat na zdravi ich dietata. Ja som sa narodila mojej mame v 38cke ako nechcene dieta. Nikdy nemali cas riesit nejake moje psychologicke problemy a hlavne to bolo u nas v rodine vzdy tabu. Problem generacie narodenej v 50tych rokoch. Potlacovanie emocii je ich druhe meno. Teraz su ludia stale uvedomelejsi, verim, ze tvoji rodicia ta urcite pochopia. Ved na com by im malo zalezat ak nie na vlastnom dietati? Ja by som nevahala ani chvilku a okamzite nasla pre svoje dieta terapiu alebo tu psychologicku. Sice celkovo na Slovensku su zaprdeni ludia este, co veria, ze clovek co ide psychologovi, musi byt hned naruseny, nieje to tak. Neverim, zeby sa nasiel clovek ktory by aspon raz v zivote pomoc nepotreboval.
Ja som vzdy pomoc potrebovala, davala som to najavo ale nik ma nepocuval. Teraz ked uz som dospela, musim pocuvat samu seba. Nenechaj to zajst tak daleko. Drzim ti palce. Dokazes to. :)

Slobodna

Obavam sa, ze to len predstieras zo strachu z psychologicky. Zelam si, aby to bola pravda, viac ti nemam ako pomoct, je to uz len na tebe. Ja som ti tu zo seba dala vsetko, co zo svojej pozicie ti mozem dat, no odmakat si to na sebe musis sama. Vies, predstierat stastie, ci silu, mozes len do tej doby, kym nebudes nutena postavit sa pred hrozbu. Az potom sa ukaze, ci si naozaj silna a nezlozis sa pri prvom ohovarani tvojich nepriateliek, ako ich nazyvas. Ja si nemyslim, ze clovek ma nepriatelov, lebo prave taki ludia ti preukazuju medvediu sluzbu. Posilnuju tvoju imunitu voci podobnym parazitom a robia ta silnou.

Wounded_soul

Ahojte, som tu znova :)
Rozhodla som sa srať na všetkých tých ľudí, ktorí mi ubližovali a ktorí ubližovať ešte len budú :) Včera som si, na odporučenie mojej sestry, pozrela film Pokojný bojovník (veľmi pekný a motivačný film, je na youtube celý) a fakt ten film ma povzbudil a dal mi aj iný pohľad na život. :) Načo sa trápiť ľuďmi, ktorí nám zato nestoja :) Dnes som šla zo školy, som si bola po vysvedčenie, a moje dve nepriateľky už začali ohovárať, ale ja som sa len usmiala a šla ďalej :)
Musíme byť silní a hlavne sa nevzdávať, lebo naši nepriatelia by nás radi videli smutnými a nešťastnými :) Ako bolo v tom filme povedané:
,,Bojovník sa nevzdáva toho, čo miluje. Nachádza lásku v tom, čo práve robí."

Wounded_soul

Ale s tou samovrazdou som uz prestala. Len nechcem tym rodicov zatazovat, oni maju ine problemy a nechcem este aj aby vrazali do toho peniaze ked ich teraz dost potrebuje sestra na VS. Nemozem sa na strednej aspon tvarit ze som stastna? Tak som to obcas robila na zakladke a cez prestavky som fnukala na zachodoch.

Slobodna

Neda, v tvojom stave, ked uvazujes nad samovrazdou, uz nie. Ona nehryzie, normalne sa s tebou bude rozpravat, ako ja teraz s tebou. Ak sa bojis, ze to niekto zisti, najdi si ju v inom meste.

Slobodna

Ano, chalani su uplne super :) tiez som si s nimi vzdy viac rozumela.
Neber si vsetko tak k srdcu, uvedom si, ze nech si hovorili cokolvek, svet sa preto nezruti a nie je to pravda a kto tomu veri, je proste hlupak, ktory nestoji za to.
Ludia si radi vymyslaju o inych, jednoducho ich odstav tak, ze povies - ano, mas pravdu, aj ked ju nema a nikdy mat nebude, lebo na tom, co si o tebe myslia hlupaci jednoducho nezalezi, rozumies?
Normalne ti bolo zle, tak si neprisla. Stav sa ti predsa moze do poobedia zmenit.
Kazdopadne, mas cele leto na to, aby si sa dala dokopy po psychickej stranke, zacni pracovat so psychologickou na svojom sebavedomi, lebo ak prides takato zrutena na strednu, budes to mat rovnake. Ludia vycitia ak je niekto slaby a budu sa na nom vozit. Nauc sa vymedzit inym hranice, kedy jednoducho povies dost. Nik nema pravo zasahovat do tvojej osobnej zony a ani do tvojho zivota.

Wounded_soul

Ahojte, dakujem vam vsetkym za povzbudive prispevky. Napisem vam k tomu este viac, ked budem na PC.
Dnes sme mali posledny den v skole a dostavali sme vysvedcka, ale ja som neprisla, lebo uz ten kolektiv nechcem ani vidiet, tak si zajtra idem do skoly po vysvedcko. A ide o to, ze som kamaratke povedala ze mi bolo zle, ze som preto neprisla. A potom som sla von a moja kamaratka bola s mojou nepriatelkou a ta nepriatelka sa na mna tak vrazedne divala, a potom jej cosi septala o mne. Asi jej hovorila ze tazko mi mohlo byt zle ked teraz lietam po vonku. Proste ja si to, ked ma ohovaraju, prilis beriem vazne, nedokazem sa s tym zmierit, ja neviem co som zac :( obcas som premyslala nad samovrazdou, ale to by som nedokazala, tak uz na to nemyslim..
Neviem, co mam zajtra povedat ucitelke, ked mi da vysvedcko, ze preco som dnes neprisla :(
Tuzim velmi po kamaratsve, najlepsie s chalanom, lebo chalani su taki ini, proste mna bavia PC hry, nebavi ma nakupovat alebo sa rozpravat o obleceni a tak, s nimi by som si vyse rozumela ako s babami. Uprednostnujem kamaratstvo, nie nejake lasky, to pre mna nie je. Ale aky chalan by chcel skaredu a tichu babu za kamaratku a este k tomu introvertku? Nemam rada svoj zivot, ani seba.

Slobodna

Bohatstvo cloveka nespociva v tom, co a kolko ma, ale v tom, kolkokrat zdvihne slabsich na ceste za svojim cielom.
Nie si nic, na svete nic neexistuje a kazdy clovek ma svoju hodnotu.
Nikdy sa s nikym neporovnavaj, inak budes vzdy nestastna.
Ja seba tiez povazujem za introverta a napriek tomu vraj so mnou boli najlepsie zurky, chaty, akcie a to jednoducho preto, lebo som sa naucila v zivote neriesit, uzivat si zivot a som taky smejo. Nech ta trapi cokolvek, nikdy to nedavaj najavo, lebo ludia to budu zneuzivat a ludia sa nikdy nebudu citit dobre s tymi, ktori sa necitia dobre sami so sebou. Jednoducho musis zmenit svoje vyzarovanie, prestat samu seba ponizovat, lebo ludia to citia a budu ta ponizovat tiez.

_meno

Ahoj Wounded_soul

Podla mna si super :) resp. si velmi silna a dobra (je to kvôli tomu ze ked je okolie na teba zle - a ty zostavas dobra - to je skutocna dobrost).

Svet nam nevracia zlo v podobe okamzitych nestasti, ale skor pomalého trapenia (cize ludia ktori ti robili sa nebudu mat okamzite zle - pretoze tak by sa nepouzili, budu pomaly pritlacani).

To co sa deje tebe je ze ta zivot uvolnil ! :)

Preto ti skoncila zakladka aby si zacala dalsiu zivotnu etapu. Tym ze si dobra je tvoja buducnost dobra :)

Stane sa to ze na strednej si najdes podobne kamaratky ako si ty sama - tichsie, uprimejsie, s pevnejsimi hodnotami, pevne povahy.

Je mi luto ze sa tvoji rodicia doma hadaju, ked sa budes citit stastna kludne povedz mamke ze je velmi luto ze sa hadaju a ci im mozes nejako pomoct. (pomahaj vsak az vtedy ked sa sama citis stastna, inak ta pomahanie vysili).

Ak si chces popisat kludne napis na ateven@pokec.sk RP.

(v podstate ide o to ze okolie bolo na teba zle a ty sa teraz bojis ze to bude pokracovat - ale prave naopak ta era temna konci .... zacina ti obdobie hojnosti a radosti, nove spoluziacky, nova skola, novy kamarati, nove zazitky, nove radosti :) .... urcite ak mozes si popisat / stretavat sa s ludmi ktorých mas rada a citis sa pri nich prijemne :)

ak citis sa s niekym neprijemne, radsej zostana chvilu sama a zivot ti ponukne novych kamaratov (podobne ako teraz ti vzal starych nekamaratov a ponuka novych na strednej skole).

podla mna mas super hodnoty a pristup k zivotu Wounded_soul, dobre robis co robis, skus sa sustredit na veci co bavia teba samu - jedavaj jedlo ktore mas rada, chodievaj na miesta kde sa citis dobre, bud s ludmi ktorých mas rada .. (a ako pisem, ked nacerpas radost do seba, podel sa s nou aj s rodicmi (ja viem ze to byva tazke, ale vyskusaj :)

drzim ti palce Wounded_soul a prajem paradny zaciatok prazdnin ! :)