Ma takyto vztah buducnost?

Príspevok v téme: Ma takyto vztah buducnost?
585858

zijem v byte s mojim malym psikom a 22 rocnym synom, ktory studuje. Cez vikendy chodievam za priatelom, ktory sam byva v dome, na zahrade chova psa, ktory tam ma vycleneny priestor. No mam problem. obcas chodim tam s mojim psikom , ktoreho mam v byte. moj priatel je velmi poriadkumilovny a vadi mu, ked sa moj pes tmoli po dome. Vadi mu, ze zanechava chlpy ale tiez mu vadi, ze sa mota popod moje nohy, ci uz vonku na zahrade, alebo v dome. Ja vtedy ustavicne davam pozor, kde moj pes je, aby nezavadzal,
a ked odchadzam domov, poriadne vyumyvam podlahy a povysavam cely dom. Priatel je ale nervozny, a dava mi na javo, ze aj tak dobre nepopracem, a ze som bordelar, a navyse si zaobstaram starost - psa. Snazim sa ku nemu psa nebrat, no vtedy mam ale pocit, ze je to chore, ze psa necham v byte, a dom so zahradou je na okrasu. vtedy ked cez den vyumyvam, nema kto zacapat dlazky, ale ja nemam radost. ked ideme niekam s priatelom, vtedy sa citim dobre, bavime sa, srandujeme, ale u neho doma sa necitim dobre, tam davam pozor, aby som nezanechavala po sebe stopy, cez den, ak je vonku skaredo, chodbu umyvam aj niekolkokrat denne, kedze sa zacape obuvou, kuchynu tiez, ked sa nadrobi, a to z dovodu, aby bol klud, mam pocit, ze ma priatel poriadkami stresuje. On ku mne nechodi, povedal, ze v byte, kde zije pes, nemoze byt poriadok, ze mu vadia chlpy, a preto ku mne v ziadnom pripade do brlhu nevojde.

Annamária123

Vlastne až teraz som si prečítala ďalšie príspevky, ktoré si tu o svojom živote napísala. A krútim nad tým hlavou. Teda nad tým mužom, ktorého nazývaš priateľ.
Teda tu nejde len o jeho chorobnú čistotu a upratovanie. On ťa zhadzuje vlastne za všetko.
Podľa toho, čo píšeš, sa mi zdáš ako zrelá a rozumná žena a tvoja ženská intuícia ti veľmi správne našepkáva, že taký život ti nevyhovuje a teda máš s tým niečo urobiť.
Skús sa sústrediť na SVOJE veci, to, čo máš rada ty a ako to máš rada.Mne prídeš ako podskok. Áno, uviedla si tu, že si varením a upratovaním krátiš chvíľu, kým on pracuje okolo domu a v záhrade. Ale to celé by malo vyzerať inak. Mali by ste sa medzi tou prácou objať, pobozkať (jasné, že nie ako -násťroční pubertiaci),mal by ti jedlo pochváliť, aká si šikovná gazdinka a poďakovať, že si mu upratala a vyprala atď...
Sústreď sa na svojho syna, raz si založí svoju rodinku, budeš mať vnúčatká, TOTO bude tvoj zmysel života a nie "her komandant" ako v koncentráku.
A prepáč, von si môžeš posedieť aj s kamoškami (ak ich nemáš, tak bež do fitka alebo niekde, kde nejaké baby spoznáš) a tiež ťa môžu rozosmiať :)
Proste ži svoj život a nie ten jeho.
A ten vydaj za neho si sakra poooriadne rozmysli. Držím ti palce, aby si našla odvahu s poslúchla svoje vnútro, našla svoju vlastnú hodnotu a začala si samú seba viac vážiť.

Annamária123

Jasná otázka - jasná odpoveď - NIE NEMÁ!
Tu ani nejde o toho psíka, tu ide o priateľovo ustavičné komandovanie. Jeho poriadkumilovnosť myslím dosť prekročila hranice.
Ako chceš pestovať vzťah, v ktorom si už teraz ako na ihlách, aby si nebodaj nezanechala stopy a dlážku vytieraš aj niekoľkokrát denne?? Vo vzťahu sa máš cítiť dobre a to platí aj medzi 4 stenami v dome či byte a nielen niekde von v bare či reštike, keď mu nachvíľu nevadia odtlačky nôh na podlahe či psie chlpy...
Nechaj ho aj so svojím poriadkom, nech si ho užíva a mazná sa s ním, resp. ho prenechaj podobne chorej žene, s ktorou budú pestovať túto spoločnú vášeň a ty si nájdi normálneho chlapa, ktorý síce má rád poriadok, ale nie viac, ako teba.

dalsi

co je zle na prezuvani sa ? Neprezuvaju sa trebars v USA, kde vlezu do postele v tych isty bagandziach, co chodia po vonku. Neviem, ale ludi, co poznam, pripada normalne, ze sa prezuvaju.

Co sa tyka psa, tak nie kazdemu sa paci vsade srst v dome, ze ide nieco jest, nieco chytit a vybera odtial chumace srsti.

Niektori ludia vsak trvaju neuprosne na to, ako im to vyhovuje, bez ohladu na to, koho je to domacnost.

Kazdy nech si vytvara pravidla vo vlastnej domacnosti, ako mu to vyhovuje.

Co sa tyka spravania sa medzi sebou, je otazne, preco ostavat s clovekom, kde si neviete navzajom sadnut. Bud sa viete harmonizovat a tolerovat, alebo je to problem. Da sa to aj prekusnut, ved kazdy ma svoje chyby. Len ci to uz neni o nonstop ustupkoch, ale to uz clovek musi vediet sam...

Marryy 677

Inak ja fakt tiez obdivujem ludi co si do bytu zaobstaraju psa macku papagaja či ine zviera ja by som to už nemohla mat.som stastna že uz nic nechovame lebo to bolo hrozne sama srst vsade po podlahe na koberci na obleceni a aj zápach no hroza fakt vyslovene zbytocna starost a výdaje

Hanba mu!!!

To nie je poriadkumilovnost. On je zakomplexovany, psychicky naruseny chudak a este Aj narcista, ktory si nevazi ludi a neznesie, ak vidi, ze niekto nieco urobi lepsie ako on. Lepsie navaris a upraces ako on a on ti nedopraje pochvalu a uznanie, ale ti za to, ako si to urobila, nadava. Snazi sa ta presvedcit, ze si neschopna a ze nevies nic robit. Chce, aby si si vsugerovala, ze je to naozaj tak, ako on hovori: "Ja poviem kazdemu do oci...", hovorievaju takto psychicky naruseni ludua. Ale v skutocnosti nepovedia nikomu do oci, co si o nom myslia, ale, co by chceli, aby si o sebe zacal mysliet on. Cize tvoj drahy ti nepovie do oci, co si o tebe ozaj mysli, ale co by chcel, aby si si o sebe zacala mysliet ty. Namiesto "Si uzasna a skvele varis a upratujes, omnoho lepsie ako ja a ja som v porovnani s tebou mantak a neschopak, ktory nic poriadne nevie.", ti radsej povie:"Nevies nic poriadne urobit, ja viem vsetko lepsie, ja som dokonaly a ty si obycajna nula." Co najskor toho muza posli k vode, lebo inac ti klesne sebavedomie na bod mrazu. Je to tazko naruseny psychopat - narcista. Kto si ludi nevazi, ten si ich nezasluzi. Nech zostane sam, nemehlo jedno mantsve a nesikovne, na dokonaleho tvora sa hrajuce a inych ludi ponizujuce. FUJ, HANBA MU!

bjl

Urcite by som z tohto vztahu odisla - nie si spokojna, si pod stresom - nadava Ti, zhadzuje Ta - a to si tam len cez vikendy.
Vies si predstavit, co by Ta po pripadnej svadbe cakalo?
Sama citis, ze to nie je v poriadku a nie si spokojna, inak by tato tema ani nevznikla.
Predpokladam, ze ten clovek ani zvierata nema rad a to vyhradene miesto pre jeho psika je urcite nejaka voliera 2x2m z ktorej ho nepusta = bezcitne stvorenie, zrejme chlap z dediny, kde sa pes pouziva ako zvonecek.
Rychlo prec, zasluzis si lepsieho a citlivejsieho chlapa, ktory Ta bude respektovat!!! A respektuj a vaz si aj Ty samu seba a nenechaj sa zhadzovat, stresovat, trpiet pocitmi viny - len pre jedno nedelne poobedie, kedy sa konecne na chvilu citis fajn!!!

Drzim palce!

585858

delete: to som si myslela aj ja,
kym som nevosla do reality,
vyzuvame sa v chodbe, kedze vsak chodime z domu do zahrady, a spat, do dielne a spat, a to xy krat denne, stale v chodbe nieco z obuvi ostane, preto niekokonasobne umyvanie chodby, kedze cely den vyvaram, aj tri rozne druhy, aj v kuchyni co to spadne, aj voda vystriekne, aj nakvapka, to iste aj tam, to by nevadilo, vadi mi, ze sa velmi obmedzujem, aby som sa vyhla posudzovaniu, hadaniu, kritizovaniu, co sa aj tak napocuvam, kedze vsetko robim zle, on to spravi lepsie

585858

ked sme sa spoznali, uputal ma jeho pracovitostou, zodpovednostou, humorom, sikovnostou, bola som nadsena, zalubena, ale dnes poviem, ze vsetko ma svoju cenu

585858

priatel si ma chce zobrat za zenu, ja vsak mam obavy, mam strach, necitim sa dobre v jeho domacom prostredi, niekto tu napisal, ze nemame behat po dome v obuvi, pousmiala som sa, v celom dome sa mozeme z dlazky najest, priatel ma rad cistotu, aj ja, ale nie za takuto cenu. A to sa nepaci mojmu priatelovi, vtedy ma zhadzuje, ze som bordelar. Vonku takyto nie je. Je sikovny, vie ma rozosmiat, ale ku nemu chodim nerada. citim sa obmedzovana, musim sa vzdavat psa a casu s nim, vzdavam sa aktivit, kedze beham za priatelom a dockavam sa studenej sprchy, ktoru velmi rozumne priatel obhaji