Vysadenie AD

Príspevok v téme: Vysadenie AD
oriesok.dn

Liečim sa na depresiu asi 13 rokov, naposledy som užívala cca. 1 rok Alventu 75mg, ktorú som postupne pod dohľadom mojej psychiatričky začala vysadzovať, nakoľko by sme chceli mať s manželom dieťatko. Vysadiť sa mi podarilo, vydržala som 2 mesiace a nemala som pocit ze by som mala nejaké silné depky, sem tam nejaká úzkosť, to som sa naučila už aj sama predýchať, ale skor ma trápili fyzické ťažkosti, také ako keby mi sťahovalo všetky nervy,alebo svaly (neviem to ani identifikovať)na rukách, nohách, ale najme na chrbte a na hlave, ako keby som bola v takom kŕči, prišlo to na mňa 1,2,niekedy aj 3 x za deň a po tých dvoch mesiacoch sa to už nedalo vydržať tak som išla k mojej psychiatričke a tá mi povedala že teraz sa mi depresia prejavila takýmito fyzickými ťažkosťami a predpísala mi Sertralín a Diazepam (beriem zatial 3 týždne)a mám pocit že teraz mi je ešte horšie, že som teraz už celkom rozhodená, ako keby mi aj mysel poriadne nefungovala, v hlave cítim taký tlak, proste celkovo sa cítim taká psychicky napätá. Nie som si istá či to bolo správne rozhodnutie nasadiť zase AD na tie křčovité stavy, ked som nemala depky, či to nemalo nejaké iné riešenie. Nemá s tým prosím niekto skusenosť? A myslíte že ten Sertralín ešte nezabral a ze ked ho budem brat dlhsie sa mi polepší? Ďakujem za akýkoľvek názor alebo skúsenosť!!!

jajaa

Ahoj, ked si mala už vysadené lieky a tvoj stav sa zhoršil, tak budeš musieť čakať dlhšie kým sa ti stabilizuje stav, organizmus si na zmenu zvyká dlhodobo, dokonca aj keby si brala povodný liek, ktorý si vysadila. ja som si už prešla všeličím. Ten diazepam skús brať len minimálne, max. pár týždňov, lebo z neho vzniká pomerne silný návyk. a sertralín je v pohode liek, viem, že ženy s ním často aj rodia, ale tiež sa názory nato roznia. takže teraz trpezlivosť a trpezlivosť...

Mia15

Ahoj, ja mám obsedantno-kompulzívnu poruchu a užívala som Citalec. Potom to lekár zmenil, pretože som Citalec nemohla kombinovať s inými liekmi, ktoré som mala užívať a predpísal mi Serlift (sertralín) a ten mi nezaberal, tak ako mal. Každopádne sa treba poradiť s lekárkou.