Poraďte jedlá bez mlieka a mäsa

Príspevok v téme: Poraďte jedlá bez mlieka a mäsa
adka331

Ahojte! :)
Chcela by som sa spýtať a zároveň vás poprosiť, či nepoznáte recepty, či už na hlavné jedlá alebo dezerty, ktoré neobsahujú ani mäso, ani mlieko, keďže mám mliečnu intoleranciu (pozor, nie na laktózu, ale na mlieko- takže nemôžem syry, jogurty, pomazánky, kravské a ani prevarené mlieko) a patrím medzi "half" vegetariánov. Viem, že existuje niečo ako raw strava, no niektoré ingrediencie sú pre mňa nepochopiteľné a rada by som sa stravovala z potravín, ktoré sa dajú bežne kúpiť v potravinách (tesco, kaufland) a nemusím pre ne utekať no bio obchodíkov a vysoliť nehorázne peniaze.

za každú jednu radu/receptík od vás budem nesmierne vďačná!!! Ďakujem :)

nikinkaaaaaa

sojove kocky s cuketou a cibulou :) najskor uvaris rastlinny bujon, das do toho sojove kocky, nechas to nasiaknut tu "chut" do kociek, potom cez sitko vylejes vodu do druheho hrnca, vytlacis z kociek...

predtym si oprazis cibulku, "suche" kocky das na panvicu okorenis podla chuti ako mas rada.. prilejes kus z tej vody,,,ked sa odpari, zas.. potom pridas cuketu.. prilejes este zvysnu vodu a nechas odparit tak aby ostala taka jemna stava :)
ja si davam aj chilli a s ryzou je to super, ale kludne aj samotne

hraboska

Ahoj! :) Som dlhoročná vegetariánka, teraz už prevažne vitarianka a teda ti poradím pár mojich obľúbených pre teba vhodných pokrmov.
Zemiakové placky, palacinky len z múky a nastruhaných jabĺk, samozrejme ryža, zemiaková/hrachová kaša, sojove jogurty, orechové mlieko, vynikajúce banánové a ovocné kokteily, vyprážaný karfiol, vyprážaný kel, šampiňóny, zeleninové rizoto so sladkou červenou paprikou (v prášku)s bonduelle kukuricou a hraskom, oorechové/makové rezance, guacamole, esejský chlieb, samozrejme ovocie a zeleninové šalaty napr. nastruhaná uhorka s citrónom, banánové placky (rozmixuj banány, pridaj podľa chuti pravú vanilku/škoricu/kakao a vytvaruj na pekaci placky a nechaj susit asi na 50 stupňoch), pšenicné placky..
Možno mi ešte čosi napadne :)
Ak nedbáš, vynikajúci je udený tempeh, zeleninový seitan, ak si kúpiš tofu..tak udus s cibuľkou na náhradnom masle a je to pochúťka. Ďalej si môžes z veganskeho syra urobiť aj domácu pizzu..