Krv v stolici

Príspevok v téme: Krv v stolici
Mammmmmmm

Ahojte, posledne dva tyzdne som zaregistrovala, ze na povrchu stolice mam krv, na toaletnom papieri nie. Myslela som si, ze su to hemoroidy, ale pri konecniku som si nic nenahmatala, tak neviem. Bojim sa. :( V stredu chcem ist k doktorke. Neviete co by to mohlo byt? Stalo sa mi to asi len dva-trikrat za tieto posledne dni. Nikdy som taky problem nemala.

mmoonna

Ahoj, kľudne to môžu byť znova tie vnútorné hemoroidy. Môže sa to vracať, nie je to tak, že si dáš masť alebo čapíky a máš navždy po probléme. Keď už raz máš hemoroidy, tak sa dajú zmierniť príznaky, ale úplne vyliečiť nie.

terkaaaaaaaaaaaa

ak si nebola a krvacanie stale pretrvava tak k nej zajdi :)
v labaku ti vysetria stolicu na okultne krvacanie a ak bude negativne tak budes moct kludne spavat ;)
netreba to podcenovat

Mammmmmm

Ahojte, otváram opäť túto tému, potrebujem znova poradiť. V septembri som sa rozhodla navštíviť svoju doktorku a poslala ma na chirurgiu. Chirurg po mojich príznakoch skonštatoval, že sú to vnútorné hemoroidy, predpísal mi spofax (čapíky na vkladanie) a po týždni mi to prešlo, žiadna krv na povrchu stolice, žiadne bolesti pri vyprázdňovaní. Približne dva mesiace bolo všetko v poriadku, no teraz sa to znova vrátilo, ale trocha inak.

Minulý štvrtok som mala znova jasnočervenúkrv na povrchu stolice a na toaletnom papieri, trochu ma to bolelo pri vyprázdňovaní, no potom ostatné dni nič. Len teraz v pondelok a utorok to znova prišlo, opäť krv, ale bez nejakej väčšej bolesti. Naozaj sa bojím. Cez leto som mala bolesti v dolnej časti, cítila som, že je to podráždené a vedela som, že to nie je asi až tak vážne, no teraz neviem. Nič necítim a z toho mám strach.

Som už dlhodobo v strese z iných vecí, brali mi krv, mám trošku zvýšenú sedimentáciu a mierne znížené hodnoty železa. Máte s tým niekto skúsenosti? Mám 21 rokov. Prosím, môžu to byť znova tie vnútorné hemoroidy? Zajtra idem ku chirurgovi.

Mammmmmm

No, som trochu spokojnejsia. Dakujem ti, zajtra si ju kupim a snad to ustupi, lebo sa velmi bojim. Nechcem aby to bolo nieco vazne. :(

N-ika

Cievka moze praskat na novo ak sa nestiha zahojit...ale skor si myslim ze to budu hemeroidy. Na vnutorne je velmi dobra mast Faktu (hoji aj pripadne ranky vnutri konecnika), ma nastavec ktory velmi ulahci aplikaciu dovnutra. Skus si ju kupit v lekarni, daj si na noc a uvidis ze rano bude po probleme :-)

Mammmmmm

Dakujem Nika. Myslis, ze ak by to bola napr. prasknuta cievka, krvacalo by to tak dlho? Dnes som tam zase videla tu krv, nie vela, malo, iba na toaletnom papieri.

N-ika

mozu to byt aj vnutorne hemeroidy, pripadne prasknuta cievka, alebo sucha sliznica, v kazdom pripade, super ze ides na vysetrenie, pre pripad ze by to bolo vaznejsie...drzim palce, nech to dobre dopadne :-)