Nedokážem sa nikomu otvoriť

cuketka

Prečo ľudia nedôverujú cudzím ľuďom v maličkostiach? Ak niekomu niečo ponúkaš, prečo sa stránia, podozrievajú ťa, že si ich chceš kúpiť, že máš postranné úmysly? Možno ľudia nedôverujú ani sami sebe... Možno nemajú dostatočnú úctu voči sebe, nepoznajú svoje + a - stránky a nevidia ich v druhých... nedostatkom empatie?
Možno ľudia nedokážu počúvať " neviem", "nechcem", "nemám chuť", nerešpektujú toho druhého , aký je..možno hľadajú človeka, aby im padol podľa ich predstáv...alebo?

Mesačný princ

Tak vám ďakujem. Ono je to v podstate taký problém, že nedokážem rozprávať o svojej minulosti. Neviem to jednoducho. A ľudia si potom myslia, že klamem alebo niečo skrývam čo pravdou nie je.

Vždy som sa snažil robiť všetko tak, ako som to cítil a ako som si myslel, že je to správne, no najskôr to bolo správne len pre mňa...hm...

Je zvláštne ako ľudia vnímajú niečo také ako nezištnosť. Človek je zištný tvor skoro vo všetkom ale čo ak chce niečo urobiť naozaj nezištne a s láskou len preto, aby to urobil. Ani to nie je nezištné, lebo má z toho dobrý pocit. No ľudia sa toho boja. nevedia čo to nezištnosť v dnešnej dobe je.

Minule som pozeral taký prieskum a v meste pomáhali ľuďom s taškami, len tak. Čo myslíte, koľkí si tú tašku dali odniesť?

Ľudia nedôverujú tomuto svetu a ani ľuďom a občas to veľmi bolí.

No je na zamyslenie ak je nezištnosť chápaná ako urážka a ľudia sú podozrievaví.

je mi z toho smutno

beacon

na co by si sa otvaral aby to zneuzili vsetko co zistia o tebe?Neotvaraj sa !!buf ako vacsina rezervovane spolocensky diplomaticky s usmevom taknty a inak ziDne dovernosti.tebe sa kto otvara a naco yo je dobre.kazdy len taktizuje a vela klame aby nezranil svoj imadxi ktory chce vytvorit v ociach druheho.bud taky isty.a hlavne uprimny nebud je to smiesne a nenosi sa.uprimny otvoreny bud v kruhu rodina a v dravom svate prefikany a rezervovane spolocensky