Budúca svokra a jej správanie sa

Príspevok v téme: Budúca svokra a jej správanie sa
MViktor1

Dobrý večer, veľmi rád by som spoznal vaše názory ohľadom môjho problému.
Mám 26 rokov a som vdovec s 13 mesačným synčekom. Moju priateľku - teraz už snúbenicu poznám 9 mesiacov a môžem na ňu povedať naozaj len to najlepšie, nakoľko okrem toho, že mi neuveriteľne pomáha s malým od jeho 4 mesiacov, je pre mňa oporou vo všetkom a kebyže niet jej rodičov, tak nepadne medzi nami ani hlasné slovíčko.
Jej mamina sa neustále mieša do výchovy malého a v auguste nám navrhla, že od septembra nám bude strážiť malého, aby sme mi obaja mohli ísť do práce. Ja som bol doteraz na materskej dovolenke, moja milá študovala na VŠ diaľkovo a popritom sa venovala ešte jednej farmaceutickej firme. Malého sme jej zverili až od októbra, ale ju už moja milá viackrát upozornila, že malému dáva potraviny tesne pred zárukou, hoci mu vždy nakúpime a samé údeniny. Ona nám samozrejme vždy vytkne, že sama bola matka. Dnes u mňa pretiekol pohár trpezlivosti, ale zatiaľ som to nemal odvahu povedať ani mojej milej. Bol som sám pre malého a ona mala zapnutý práve ohrievač v kuchyni kde malý lozil. Práve keď som vchádzal tak na malého skríkla a vyťala mu po zadočku. Teraz už mám pochybnosti, že malý je na správnom mieste.
Ona je strašne urážlivá a klebetná a veľakrát sa mi dostane späť čo všetko pretriasa na verejnosti a je mi to trápne.
Najradšej by som malého zobral od nej, ale nemám odvahu doma povedať nič, lebo predsa sú to rodičia mojej budúcej manželky. Ona jej darmo niečo povie, lebo výsledok je nulovú, lebo ak má dobrú náladu, tak je všetko o.k. a ak nie, tak je všetko zlé a proti nej. Ona hľadá vždy vinníka, lebo ona je bez chýb.
Kus sa aj hanbím, že mám o nej takýto názor, ale ja sa ju snažím mať rád, ale nejde to.
Moji rodičia mi z malým veľmi nevedia pomôcť, otec podniká a mama je vážne chorá, chodí na chemoterapiu. Čo mám robiť?

psychoTi

Tak isto si myslím, že by ste pred svojou milou nemal nič tajiť! Nejde tu teraz totižto len o vás ale ju tu malinke babo za ktoré mate zodpovednosť a treba si uvedomovať to, že už odmalička si dieťa všetky tieto veci uvedomuje a na základe toho sa formuje jeho osobnosť. Určite nie je dobré ak bude "striedať" 2 typy výchovy, dieťa bude zmetené nakoľko raz má niečo dovolené raz nemá, raz za to dostane na zadok raz nie. Porozprávajte sa s vašou nastávajúcou, určite nájdete vhodnejšiu cestu než sa "obetovať" a zveriť dieťa tam, kde s tým nesúhlasíte a robíte to len pre to aby bol všade kľud.

Mi Ha Ne

nech uz sa rozhodneš ako chces, si rodič a ty máš zodpovednosť za svoje dieťa. je to na tebe. Možeme radiť, ale nepoznáme tvoju svokru, nevieme či moze skutocne uskodiť. NO NIKTONIC mal pravdu v tom že daj na svoj pocity. riad sa nimi, mas len jedno dieta. drzime palce.

Niktonic

tiez si myslim, ze sa treba otvorene porozpravat .. a ak mas vnutorny pocit, ze drobec je na nespravnom mieste, tak to zmen .. vnutorny pocit je casto spravny radca..

Fleur-de-lis

hmm, myslím, že trochu v tom hrá precitlivenosť. Jednak je to prvorodené dieťa, kde sú rodičia často ustráchaní a určite aj to, že je to dieťatko po prvej manželke a o to viac, ho vnímaš ako poklad.
Budúca svokra nevyzerá na človeka, čo s radosťou rešpektuje pohľad a prosbu iného človeka. Nie je to od nej pekné.
Na druhej strane vám chce pomáhať.
Len proste má svoje slabosti..
Vychovala tvoju budúcu manželku, takže určite vie ako na to, aj keď je to inak, než by si si prial a v niektorých ohľadoch asi nie najideálnejšie. No ani rodič sám sa nedokáže tak postarať o dieťa, aby bolo všetko vždy správne. Tomu sa človek nevyhne.
Pokiaľ ho má budúca svokra rada, tak sa možno nejaké veci proste snaž prehliadať, keďže sa to asi nepodarí zmeniť. Tie údeniny no chápem. Možno skúsiť aj nejak tak, že si vážiš jej pomoc a si za to vďačný, a vieš, že tie údeniny dieťa dokáže zvládnuť, ale tiež vieš, že štúdie zistili, že je to nie pozitívna záťaž pre detský organizmus, a je lepšie uprednostniť iné jedlo... Nesnažiť sa ju presviedčať, v tom prípade by sa len bránila.
Môj synovec sa najedol údenín popri dedovi tiež. Mama z toho nadšená nebola, ale je tu a je zdravý... Radšej niekedy neriešiť každý detail a uprednostniť vzťah...
Drobec má už vyše roka, myslím, že nijak vážne mu to neublíži a možno mu to neublíži nijako...
Musíš pozvažovať aký kompromis bude naj... Ja za škôlky v takom malom veku nie som. Ak nemôže byť s rodičom tak radšej niekto iný z rodiny než cudzí človek, ktorý v jeho živote neostane.

No chápem tvoje obavy, aj to, že sa ti svokra viacerými vecami znepáčila. Pozoruj synčeka, snaž sa s ním tráviť veľa času, a keď sa ti zdá šťastný a spokojný tak buď aj ty :)

kafe

sú súkromné škôlky, kde berú deti ak majú voľné miesto aj od jednehé roku. Moje deculo tak chodilo.
Ale tiež nevidím na správaní svokry niečo drasticky zlé. Samozrejme že starý rodičia sa správajú inak, dávajú deculu jedlo čo oni považujú za vhodné, pokiaľ deculo nemá cukrovku, choré obličky, že by naozaj z vážnych dôvodov muselo držať dietu, myslím, že mu to neublíži. Ale chápem, že chceš mať veci po svojom, aj ja som taká bola. Tak sa skús zariadiť - buď nájdi škôlku alebo nejakú známu dôchodkyňu, príjemnú susedu, mamičku na MD čo by spolu s so svojim opatrovala aj tvoje dieťa.. možností je kopec. Kľudne si daj aj inzerát.

hitkia

Sama mam doma rocne dieta,a celkom nechapem co ti vadi?Vsak tvojmu malemu sa nic nestalo za co by si mohol svokru obvinit z nedbanlivosti.To ze mu dala po zadocku ti vadi?No ako aj my s manzelom niekedy dame po zadocku malemu ked treba a myslim si ze to nie je zle.Dakedy davame varovat aj svokrovcom-samozrejme ze sa staraju o dieta uplne inak ako ja a aj sposoby maju ine ale viem ze dohliadnu.Myslim ze tvoja svokra nie je zly clovek a hoci maly nie je pokrvne jej vnucik tak ho isto ma rada.Samozrejme pokial mas ine signaly o tom ze sa zle stara o dieta tak to meni situaciu ale v prispevku nebolo uvedene nic co by naznacovalo ze svokra sa zle postara o male.Samozrejme ze tvoja situacia je troska zvlastna tym ze si taky mlady a uz vdovec a mas vlastne svokru ktora nie je babkou malemu ale tak to zivot priniesol.Drzim palce a aj obdivujem ta-neviem si predstavit tak rychlo po smrti partnera sa tak rychlo zaradit spat do zivota a uz aj so snubenicou atd...

Mi Ha Ne

Pred budúcou pani manželkou nič netaj, budete spolu celý život. Takže jej všetko tak ako nám citlivo vysvetli, čo ta trápi a skúste spolu nájsť iné riešenie. Je jasné že vo výchove sa nezhodnete zo svokrou. Ale to neznamená že chce niekomu zle. Každý má svoje klady a zápory a metódy. Ak nenájdeš uspokojivé riešenie čož myslím že asi nie a ak naozaj nemá kto strážiť. Máš dve možnosti buď niekto ostane doma. /ty alebo priateľka/ alebo si zaplatíš nejakú profi opatrovateľku. Hlavne mysli na dobro dieťaťa.