Pes kašle

Príspevok v téme: Pes kašle
dusí sa

Zdravím,potrebujem poradiť môj pes keď je vonku tak sem tak zakašle ale tak divno jak keby sa dusil a potom sa snaží niečo vyvrátiť a väčšinou sú jak keby biele hlieny alebo sliny.Veterinár povedal aby sme ho mali cez zimu vnútry a aj máme ale v dome sa dusí strašne často každú chvíľu ne jak vonku raz za čas.Skúsil som mu nechať otvorené okno aby bol pri nom a vtedy sa nedusí ale akonáhle ho zavriem hneď sa dusí a vyvraciava tie sliny alebo hlieny.Máme ho mať v dome v teple ale tam mu je horšie ako vonku.Neviem čo už mám robiť a toto sa opakuje každú zimu ale v lete ne.U veterinára sme jak doma.

pes je Labradorský retríver

Ďakujem za pomoc

D...a

Precitala som si pozornejsie tvoju temu. Pises, ze sa to kazdu zimu opakuje a kasle aj vonku. Cize voda na plucach to iste nebude, ta by mu tazko zmizla iba v lete. Zbytocne je tu mudrovat, obzri sa po dobrom veterinarovi.

D...a

Casto byvaju symptomy rovnake ale diagnozy rozdielne. Pravdaze moze kaslat aj pri vode na plucach ale to su vsetko dohady. Ak nie si isty a nelepsi sa to, chod s nim urcite k inemu vet. Dve hlavy vedia viac. S tym suchym vzduchom mavaju psi tiez problemy, preto vyskusaj, ci psikovi nie je lepsie tam, kde nie je moc teplo. Okrem toho, keby mal vodu na plucach, asi by si poznal na nom zmenu. Ako sa chova, je hravy, beha rad a chuti mu jest?

Cariboo

moze mat aj zapal priedusiek, to stanovi len veterinar. my sme davali psovi algifen kvapky 1kvapka na 1kg vahy psa a 3xdenne,plus dostal ATB a este podavame celaskon. samozrejme vela pil a drzali sme ho stale vnutri :) ale ak tvojmu psikovi nepomaha ani to, tak zabehnite za dalsim vetom, oni sami si niekedy odporuju v diagnoze.pripadne ho nechajte ak mate tu moznost vo vstupnej chodbe,nie je tam zima ani prilis teplo

Slobodna

Pravdepodobne ho drazdi na kasel suchy vzduch. Skuste ho doma nejak zvlhcovat. Mokry uterak je dobry sposob. Nam pri kasli pomohol Calciovy sirup. Nalej trosku do dlane, pes ho ochotne zlize, aspon nasmu to chutilo. Za par dni bolo po kasli. Len mu nekup tu najnovsiu vychytavku cokoladovy, cokolada je pre psy toxicka.