Prvykrát u gynekologa

odborníčka

Tak keď som ešte bývala v rodnom meste mala som jedného gynekologa ktorý ma len na sono posielal,, keď umrel našla som si gynekologičku a tá mi nikdy nevyšetrovala prsia len sono tak isto. Keď som sa vydala do iného mesta, gynekolog odtiaľ ma tiež len na sono posielal, keď som ho vymenila za iného lepšieho podľa mňa ani terajší mi nikdy prsia nevyšetruje.

mmoonna

Odborníčka, neviem prečo by jej lekár nemal vyšetrovať prsia? Hádam od toho tam okrem iného je, nie? Môj gynekológ v rámci preventívnej prehliadky prezrie aj prsia, aj skúša, či tam nie je niečo podozrivé. To robí raz ročne a raz za dva roky sa ide na sono prsníkov. Ak máš problémy, tak aj častejšie.

odborníčka

nemusíš ísť ku gynekologovi zato že ťa bolia prsia. Už si mala menštruáciu? Ak hej a teraz ju máš niekedy dostať tak je len jeden príznak predmenštruačného syndromu ktorým trpí veľa dievčat a žien. Je to bežné. Ak si ju ešte nedostala tak je to príznak že ju čoskoro dostaneš. A lekár by ti nemal čo vyšetrovať prsia ale ťa poslať keď už na ultrazvuk prs. Prípadne ti dať manuál ako si prsia vyšetrovať sama.

syndiluca

Dobry den,

ano teraz je vek, kedy by ste mali ist prvykrat ku gynekologovi. Ked mu poviete aky mate problem, mal by vam pohmatat prsia, ak nie, tak mu povedzte nech vam ukaze metodu samovysetrenia prsnikov.