ako si nájsť prácu po pokuse o samovraždu

Príspevok v téme: ako si nájsť prácu po pokuse o samovraždu
srnka77

Ahojte,
ani neviem kde začnem. Minulý rok som vyskočila z okna a ten pád som prežila. Mám trvalé následky,chodím o barliach, ale chôdza mi spôsobuje dosť velké bolesti, lebo som mala operovanú aj pätu. Už nie som schopná behať, skákať, čupnúť si.. Keď mám ísť niekde na dlhšiu vzdialenosť, tak idem na vozíku. Naposledy som pracovala ako chyžná, no do tejto práce sa kvoli zdravotnému stavu už žiaľ nemôžem vrátiť. Nevydržím dlho stáť. Rok som bola na PNke, o chvíľu mi bude končiť.V minulosti som vystriedala prácu ako chyžná, predavačka, pomocná v kuchyni, ale často ma z práce vyhodili. O samovraždu som sa pokúsila už viackrát, chodím aj k psychiatrovi. Mám 32 rokov, som slobodná, bývam u rodičov. Nedokázala som nikdy nič, cítim sa ako zbytočný človek, ktorý vo všetkom zlyhal. Chcela by som si nájsť prácu aspoň na 4 hodiny,len neviem či ju budem zvládať. Upratovačku už nebudem zvládať, brala by som nejakú prácu, pri ktorej by som mohla sedieť.Prosím Vás viete mi niekto poradiť. Budem rada každej rade a tých ktorí ma budú odsudzovať, tiež chápem

spv

Srnka, ak by si rada športovala alebo, tak sa skús kontaktovať tu -> spv.sk, alebo tu-> www.paralela.sk, možno tam nájdeš kamarátov alebo zmysel života.

xlo

Tu -> www.forum.onlinepsycholog.sk
je popísaný srnkino rozhodnutie. Srnka to čo si prežila je aj na viac životov dosť. Cítim z teba že si vnútorne pekný človek, len bohužiaľ nemáš radosti zo života. Žiť sa musí. Nemáme na výber.
Prajem ti nech si nájdeš nejakú prácu a aby si už odteraz išla hore a nie dole.

a_dr1a

Danka. Dakujem ti velmi pekne. Vazim si to, si moc mila

Ipsilon, pekny vecer ti prajem. A pockam si este na tvoj vtip) Smiech predsa lieci

Ipsilon

A prečo niečo neštuduješ? Keď budeš niečo vedieť, tak si nebudeš pripadať ako zbytočný človek. Netreba Ti žiadne papiere. Ráta sa to, čo vieš. Teraz ako do kedy budeš skákať z okien? Už keď Ti to nevyšlo ani na ten druhý pokus, tak už toho nechaj.
To je také ťažké si objednať knihu trebárs z Mari.usu? Či potom zistíš, že sa Ti nechce? Lacné mäso psy jedia.
Vieš, na strane druhej sa Ti ani nedivím. Tu u nás je akosi všetko zakázané. Už ani úsmev nie je dovolený. Len trpieť a negativizmus a sťažovať sa o sto šesť kto viac trpí. Na som sa na to už dávno vyprdol. To, čo som zažil počas roka dozadu, ma len utvrdilo v tom, že treba pritvrdiť. To je jedno, čo si kto myslí alebo nemyslí.
JA SI MYSLÍM VIAC. VSIO.

danka_1

philips ja jej to nevycitam len mi je strasne luto ze niekto sa az k takemuto niecomu odhodla a popritom sa to vobec nemuselo stat... kazda situacia ma riesenie vsetko sa da dat doporiadku len sa netreba bat v zivote.. Inak Adria citavam tu obcas tvoje komentare a si jedna super baba velmi pekne si tu poradila autorke temy :) takych ludi ako ty svet potrebuje ktory vidia riesenie aj v zlozitej zivot. situacii :)

a_dr1a

Ahoj srnka.
Pokracuj hlavne v liecbe. Okrem liekov od psychiatra chodievaj aj na psychoterapie k psychologovi. Dalej. Neviem, kde zijes. V krajskych mestach existuju aj rozne skupinove terapie a denne zariadenia, pre ludi so psych.problemami. To je ohladne kontaktu s ludmi a pomoci.
Odporucam ti dalej samovzdelavanie, prip.absolvovat kurzy (hl. PC, kedze ty hladas sedave zamestnanie. Aby si absolvovala kurzy a pc programy a mala v rukach aspon dake certifikaty).
Spominala si zamestnania, ktore si uz absolvovala a tie mi skor sedia na zahranicie a nie na SK. Takze jazyky zrejme ovladas a popracuj este na nich.
Plus co uz tu spominali, chodievaj aj do kniznic, motivacne ai odborne knihy.
Koncis teraz rocnu PN. Si poberatelka ciastocneho invalidneho dochodku. Skus si teraz, kedze ti uz konci PN, podat ziadost na socialnu poistovnu ohladne prehodnotenia invalid.dochodku - doloz aktualne lekarske spravy. Aspon skus, ci % nebudes splnat kriteria na plny invalidny dochodok.
A vypracuj si kvalitny zivotopis a motivacny list.
Rozposli ich potom firmam spolocnostiam (skus kludne cestovne kancelarie ai, tam PC aj jazyky potrebujes, je to sedava administrativna praca, ako aj ine firmy oslov na poziciu pomocnej administrativnej sily, prip.chranene dielne tam to bude skor manualna cinnost, no sedava praca).
Mozno skus aj zivnost (neviem, ci mas nejake zrucnosti nadanie - vyroba bizuterie, hackovanie, programovanie ai ai).
Mas este sancu skusit si podat ziadosti o pracu na statnu ci verejnu spravu - tam im vyplyva zo zakona povinnost na isty pocet kolos zamestnancov prijat aj zdravotne postihnuteho cloveka, uvadzaj do ziadosti, ze si zdravotne postihnuta. To nie je hanba. Ale mozno sanca uspiet a najst si pracu).
Vzdy hladaj varianty moznosti alternativy ako sa co DA a nie opak.
PS. Do ziadosti ai nikde neuvadzaj, ze si prekonala opakovane suicide. Proste si zdravotne postihnuta. Ak budes mat aj osobne ustne pohovory, nemaju pravo sa ta personalisti vypytovat detaily ai ohladne tvojho zdravotneho stavu (ako si k tomu prisla, ako sa ti to stalo, detaily ai. Iba ci ti to nebude prekazka vo vykone prace - co povies, ze nebude). Mas preukaz ai ze si "ztp". To staci.

philips

Danka, to posledné, čo práve teraz potrebuje je to, aby jej to niekto vyčítal.. Spravila to, už to nezmení..

danka_1

srnka preboha preco si to spravila? uz aj keby sa mi v zivote stane cokolvek nikdy nebudem ublizovat sebe samej...Inak ked ma človek depky nieje nič horšie než byť zavrety doma a sam... keby si sa nepokusila o samovraždu mohla si pracovať kdekoľvek... čo je obrovská škoda...

netreba

Chyžnú a pomocníčku v kuchyni si predpokladám robila v zahraničí, tým pádom ovládaš dobre jazyk, takže hľadaj niečo v oblasti prekladateľstva alebo v agentúre, kde hľadajú uchádzačov o zamestnanie v zahraničí by si mohla robiť asistentku. Nepodceňuj sa a nehľadaj žiadne podradné práce a ešte si pamätaj, že nikomu nemusíš nič vysvetľovať, a tiež nemusíš nikomu ospravedlňovať svoje správanie. Prajem ti veľa šťastia a posielam na diaľku jedno objatie.