Mám 11rokov

Sandra1579

Bnb: Ďakujem veľmi pekne za radu... môj mail je merickovaalexandra@gmail.com... môžeme si písať tam.. budem veľmi rada

Bnb

Sandra1579- pokojne sa pýtaj na fóre, ved práve reto tu to fórum je :) A nemusí ti odpovedať len Romča.
Pred menzesom má žena väčšinou PMS, čiže predmenštruačný syndróm, môžu ťa bolieť prsia, podbruško, psychické zmeny... Každá žena je hold výnimočná a má to inak takže ty si budeš musieť odsledovať aj podľa toho kedy ti príde, pokiaľ budeš mať pravidelnný menzes (asi rok dva po prvom menzese by sa ti cyklus mal ustáliť a potom si jednoducho budeš môcť vypočítať kedy to dostaneš).
Môžeš sa spýtať maminy kedy ona dostala prvý menzes- je to normálne pýtať sa takéto otázky nemusíš sa báť :)- a pravdepodobne vtedy budeš mať aj ty prvý menzes.
Dostať menzes doobeda, to sa často nestáva, väčšinou to dostávajú dievčatá v noci a potom to zistia. Ale chápem, náhoda je sviňa a preto nos v školskej taške nejakú vložku pre prípad potreby a náhradné nohavičky (a daj si to do nejakej kozmetickej taštičky).
Ke ti ešte niečo nie je jasné, pokojne sa pýtaj alebo keď chceš viac pokecať, napíš tu svoj mail.

Sandra1579

Romca Pomocnica: Tak, chcela by som sa ťa spýtať, že keď dostanem prvú menštruáciu, tak budem mať na začiatku každej červený fľak od krvi na nohavičkách každý mesiac podľa toho kedy to budem mať ? lebo ja nebudem presne vedieť kedy dostanem menzes a nebudem si môcť potom dať vložku lebo neviem kedy to dostanem.. a napríklad v škole, ako to mám riešiť ? ďakujem za odpovede na moje otázky

Sandra1579

Ahojte, mám 11, 150 cm a 47 kg. Mám už biely výtok pravidelne, ale menzes ešte nie. Neviem kedy to príde. Bolesti ani veľmi nemám. Povedzte mi kedy to prišlo na vás, Prosím :)