problematicke zaciatky v tehotenstve

Príspevok v téme: problematicke zaciatky v tehotenstve
mabellka

ahojte.
konecne sa mi podarilo otehotniet, som naozaj stastna, som v piatom tyzdni a v pondelok idem uz na prvy ultrazvuk, lebo ked som bola u lekara 1krat este nebolo nic vidno. Ide ma vsak porazit, stale mi je nevolno, ale nevraciam. Som strasne hladna, ale ked sa najem je mi strasne zle mam to az niekde v hrdle. nedokazem ani pracovat nic som odpisana aj z roboty som musela odist. Tiez mi robia strasne problemy vone...ci nieco vonia smrdi, hoc co. Dokonca ani pri sprchovani si nemozem dat sprchovy gel lebo mi je hned zle, iba tak sa vodou ovlazujem a tie naj partie sa snazim umyvat mydlom. Strasne som tiez unevena. uz o deviatej spim ako poleno. Je mi naozaj strasne. Nemate nejaku radu....ako ste taketo situacie riesili ostatne....viem, ze niekomu nemusi byt nic...ale je to naozaj na zblaznenie. Prosim poradte niekto. Prosim prosim...naozaj som bezradna...

daruška

ahojte, som tahotná asi 3 - 4 týždeň. Nevoľnosť nemám, čo na porovnanie s mojím predošlým tehotenstvom je dosť čudné aspoň pre mňa. Mám 1 synčeka-4.roč.Problém je v tom, že sme sa pokúšali mať 2. dieťa, ale stále mi odumrel plod v 6 - 8. týždni. Mám strach. Poraďte mi prosím, môžem byť riziková pacientka ? Teraz som na marodke aby som sa nenamáhala avšak od obvod. lekára. Nemám zmeniť gynekológa? Predchádzajúce tehotenstvá boli plánované ale povedal že mám chodiť do práce vraj nič sa nedeje a tak som prišla o 2 bába. Nechcem to pokaziť a konečne dôjsť do úspešného konca. Veľmi túžime po bábätku. U lekára som ešte nebola iba mi vyšli 4 tehotenské testy na 100 percent, že som tehotná. Ostatné príznaky tiež poznám ,okrem tej nevoľnosti ktorú zatiaľ nemám. Prosím o radu. Ďakujem

emala

Ranna nevolnost:

Závorový čaj - 1–2 čajové lyžičky čerstvého postrúhaného zázvoru mierne povarte, po odstavení pridajte med a citrón.
Zázvorový čaj s mätou - 1 – 2 č.l. čerstvého postrúhaného zázvoru mierne povarte, po odstavení pridajte 1 – 2 č.l. mäty piepornej, 10 min. vylúhujte, pridajte citrón a med.
Balota čierna – pôsobí preventívne proti vracaniu. Užívajte max. 2 ml. tinktúry rozpustenej v horúcej vode trikrát denne, alebo popíjajte slabý odvar.
Paruman spanilý – zmierňuje pocit nevoľnosti a upokojuju žalúdok. Pred vstaním vypite jednu šálku odvaru, alebo užívajte podľa potreby 5 až 10 kvapiek tinktúry (max. 5 ml. denne).
Ďumbier lekársky (zázvor) – pôsobí preventívne proti vracaniu. Užívajte na jednu dávku maximálne 1 g. prášku rastliny v kapsulách, alebo 2 až 5 kvapiek tinktúry podľa potreby (max. 1 ml. denne)

emala

Únava

Pocit vyčerpanosti môže prameniť zo zlej skladby stravy, nedostatku vitamínu B a železa. Potraviny s vysokým obsahom železa – čierna melasa, žĺtok, listová zelenina, repa, čerešne, slivky, marhule, morské riasy, pšeničné klíčky, kvasnice, čerstvé semienka, denne zjedzte 1 – 2 polievkovej lyžici riasy spirulina, 1 – 2 čaj. lyžičky včelieho peľu, doprajte si dostatok času na odpočinok. Pozor! - čierny čaj odbúrava s tela železo, preto je nevhodný v tehotenstve

Čaj s vysokým obsahom železa - 1 diel žihľavy, 1 diel malinových listov. Uvarte veľmi silný čaj, na šálku vody 2 polievkové lyžice zmesi nechať vylúhovať cez noc + citrón (kvôli uvoľneniu železa)

emala

Tehotenská nevoľnosť býva sprievodným znakom tehotnej mamičky hlavne v prvých troch mesiacoch tehotenstva. Organizmus ženy týmto spôsobom reaguje na hormonálne zmeny, ktoré sa dejú v jej tele. Niektoré ženy nevoľnosť vôbec nemajú, iné s ňou bojujú nielen ráno, ale aj v priebehu celého dňa. Niekedy sú tieto nevoľnosti také silné, že lekár uzná budúcu mamičku kvôli častému zvracaniu práceneschopnou.

Ako sa dá aspoň čiastočne bojovať s raňajšou nevoľnosťou? Hneď ráno, kým vstanete z postele, vypite pohár teplej vody a zjedzte sušienku. Nahraďte svoju bežnú stravu tekoutou a robite si hlavne vývary, napr. zo zeleniny, ryže. Prestaňte piť džúsy, sladené nápoje, mlieko, bublinkové nápoje a kávu. Vyhýbajte sa podnetom, ktoré môžu vyvolávať vašu nevoľnosť. Môžu to byť rôzne vône v kuchyni, kozmetika, cigaretový dym, preplnené miestnosti s vydýchaným vzduchom. Do jedálneho lístka zaraďte kvasnice, jogurty a acidofilné mlieka, včelí peľ, celozrnné potraviny , kapustu, čiernu melasu, žĺtok, mäso.