Gastroezofagealny reflux

Príspevok v téme: Gastroezofagealny reflux
romanko

Ahojte, podla popisanych prejavov v sekcii Choroby na tejto skvelej stranke, som usudil, ze trpim touto chorobou. Je to uz cca pol roka, co toto na sebe pozorujem, pardaoxom je to, ze napr. zaha ma pali cca raz za tyzden, problem s prehltanim mam stale, pichanie za hrudnou kostou tiez zriedkavejsie...Dlho som nevedel identifikovat svoj problem, citim sa slaby, stolica veeelmi nepravidelna, casto ma zaleje z nicoho nic studeny pot, roztoci sa mi hlava, niekdy spim uplne perfektne, niekdy katastrofalne, lebo sa prebudim na to, ze ma pali zaha...

Chcem sa spytat odbornikov, ci si mozem pomoct sam nejakymi volne dostupnymi liekmi, alebo som odkazany ozaj len na pobyt v nemocnici? Desim sa diety, lebo som byval clovek, ktory spapal vsetko v ohromnych porciach a velmi si pochutnal. Teraz to uz nejde, po polievke, ktoru ledva zjem, som plny. Niekedy po zaseknuti sa jedla v krku, najma pri zacati jedenia, musim ho ist vyvratit, potom jem uz normalne, bez tazkosti.

Doteraz som tomu daval lahku vahu (priznavam si chybu), ale uz nechcem.

Viete mi prosim pomoct?

pipa

Romanko: v kazdom pripade chod k lekarovi, ono to moze byt "len obycajny" reflux, ale aj vedlajsim znakom inej choroby, napr. kyselina mocova, dna ... alebo aj vselico ine. Pobyt v nemocnici Ti urcite este nehrozi, ale v kazdom pripade si daj spravit lekarsku diagnozu.

romanko

Diky aspon za reakciu. Smutne, to hej, lebo ma to dost trapi, vidim, ze tu sa diskutuje vo velkom, len toto je asi nezaujimava tema... A odbornici su aj tu, len akosi... :-(

mimodavu

sorry ja vôbec neviem ale reagujem lebo tak smutne sa prihováraš. skús odborníka to bude najlepšie, veď čo ti mi jednoduchí ľudia poradíme s takouto chorobou. :)