Depresia a alkohol

sport

ja mam tiez svoj nazor na alkohol a antidepresiva...bral som lieky citil som sa super tak som si myslel ze nic sa nemoze stat ked si vypijem...tak som skusil a po prvy krat to somnou nerobilo nic..zacali sa velke zurky kazdy vikend, a po mesiaci dosli na mna take depky nespavost a sny ..proste sa to neda opisat bolo to nieco hrozne...skoncil som s alk.a som stastny clovek :)))

jaja

jasneee,ze sa budem snazit fungovat aj bez liekov,uz pomaly zistujem,ze sa musim v pristupe k par veciam a ludom zmenit a vse bude ok=)ale teraz ich beriem,takze este asi dlhsiu dobu budem...a snazim sa zaradit aj zdravu stravu bohatu na latky,ktore neuberu,ale naopak pridaju na nalade=)planujem pravidelne sportovat,na kupku je super,tam sa aj zabavim aj si zasportujem=)ale ciastocne to moze byt u mna aj biologickom podklade,takze taky zakladnu davku si asi fakt budem musiet ponechat dlhodobo,no uvidime=)dakujem este raz za rady=)

RNG

Antidepresiva s alkoholom znacne zvysuje aj tak uz skodlive ucinky antidepresiv.
Preco nerozmyslas ich nahradit inym postupom, prirodzenym. V tom by ti obcasny alkohol natolko nevadil.
Prave som dopisal do inej temy, pripajam aj sem:

Tema depresia, unava a podobne bezali uz viackrat.
Vascina problemov(ked nie vsetky) sa daju odstranit zmenou stravy, pristupu k zivotu a doplnkami.Teda bez drogovej zavislosti sucasnych farmaceutik.
Zopakujem doplnky:Lubovnik bodkovany(St Johns Wort), 5- HTP,vitaminy skupiny B a D(napr Stress-B, rybacie oleje-lososovy a tresci)
Z pozitivne nervovo ochranujucej cinnosti spomeniem prechadzky s branicnym(hlbokym) dychanim, jogu a thai chi.
A dobru, veselu spolocnost.

monika19

ja si nemyslim že by to nemalo trvale následky ale odborník nie som. Nevidim v tom totiž nič čo by to malo spôsobiť. Podla mna ked si daš niekedy priležitostne a nie vo velkom množstve nemalo by sa diať v podstate nič až na to čo je napísané na letačiku. čo sa týka tej pečene tak to je určite pre nu dosť tažký zaberak ale pokial s nou nemáš problemi si myslim že problem nehrozi ale neber to doslova nie som odborník a skusenost s tím tiež nemám.

pito 2

Alkohol,určite ovlyvnuje liečbu AD, aj ked sa Ti to nezda.Daj ale pozor na krv t.j. pečeňové testy.Alkohol+AD sa neznášajú s pečienkou.

jaja

no ide o to,ze nieze by som vela pila,ale cez vikend som si predtym dala s kamosmi par poharikov nejakeho alkacu,brala som vyse roka asentru a vtedy som pila normalne,myslim,ze nijako negativne to neposobilo.potom sa mi vysadili lieky a vratili sa mi depky,ale uz nie v takej miere no dufam,ze sa uz nevratia lebo pomali prichadzam na to kde robim chyby...no a bola som na psychiatrii jasne,ale ked som tam prisla prvykrat tak pani psychiatricka,ktorej inak velmi dakujem a je mi to ludsky velmi blizka osoba a v mnohom moj vzor,sa ma nepytala take otazky,ze ci fajcim alebo pijem lebo som bola dost v zlom stave vtedy.no ale uz je to celkom v pohode a verim tomu,ze budem existovat aj bez liekov=0)a v letaciku je,ze moze kombinacia spolu s alkoholom znizit psychofyzicke schopnosti pacienta,ale to sa mysli docasne,nie?a ja som nic take nepozorovala,ale vravim,ze vela a ani casto nepijem si nemyslite=0)dakujem za reakcie,bojujme=0)

depka

no ja takýto problém nemám lebo som abstinent, ale podľa mňa by ti to na začiatku povedali, keď si prišla na psychiatriu tak sa ťa pýtali nejaké otázky a tam bolo aj to že či piješ alkoholické nápoje. Alebo by to bolo napísané v príbalovom letáčiku. Ale neviem...

jaja

dakujem monika za reakciu,ale myslis,ze aj par poharikov moze uskodit?myslim tym trvale nasledky to nemoze mat vsak?viem,ze docasne ano,ale o trvalych nie a dufam,ze ziadne nie su....