hrdy

flower

najlepsie to vystihuje: "Pycha predchadza pad." treba, aby si si uvedomil, ze aj ostatni ludia dokazu mat pravdu, ze nie len ty mas vzdy tu pravdu. ked vies, ze ma dotycny pravdu, priznaj to. ved na tom predsa nie je nic zle.

michael

moj problem je vtom ze ked v praci alebo niekde mi niekto poradi alebo napomeniema nedokazem mu povedat ze ma pravdu alebo niekedy nieco poviem potom si uvedomym ze je to hlupost ale aj tak trvam na svojom a uvedomujem si to uz asi 3 roky a nejako vyrazne sa to nezlepsilo

kuki

Byt hrdy a nevediet si priznat chybu su rozdielne veci. :) Nevediet si priznat chybu, ospravedlnit sa,atd. je strach alebo slabota, ktora sa skryva za hrdost.
Toto je citat zo Slovenskeho slovnika:
1. ktorý si zakladá na niečom (obyčajne právom), pyšný: hrdý na svoje deti, na svoj výkon

2. sebavedomý, nepodplatný: hrdý človek; hrdé správanie, hrdý výzor

3. expr. veľkolepý, znamenitý, výborný: hrdá hostina;

Takze HRDY mozete byt, napr. ked nevezmete uplatok.

andie

no zaklad je, ze si si to pripustil :) aj ked to mozno teraz nevies ovladat, tak skus, krok po krociku. rozmyslaj predtym nez nieco povies..

michael

mne tiez velmi zalezi na jednej babe a ked som snou tak som uplne normalny ale k ostatnym sa spravam tak isto a niekedy si to ani neuvedomujem ze to robim je to hrozne

elle

Ja mam podobny "problem" . Ale uz 6 rokov zijem v partnerskom vztahu a prave tam som sa naucila priznat si chyby, ospravedlnit sa a robit ustupky....Ked milujes, nie je co riesit :-))