Výrastok na zápästí

Príspevok v téme: Výrastok na zápästí
dada

Ahojte, na zápästí mi vyrástla malá gulička veľkosti asi hrášku. Ruka ma bolí, nemôžem dvíhať ťažké predmety a niekedy ma bolí aj v kľude. Všetci tvrdia, že je to presilená ruka. Manžel mal tiež niečo také a jemu to rezali. Tomuto by som sa chcela vyhnúť. Neviete mi niekto poradiť čo s tým? Zmizne to niekedy?

Kuko55

tiež mám na zápästí takú hrčku. bola som s tým na RTG kam ma poslal chirurg. Zo snímok usúdil že tam nič nemám že to mám len narazené. Povedal mi že si to mám natierať voltarenom a lioton gelom 100 000. No prešiel týždeň a hrčku mám stále vôbec sa nezmenila. Je dosť viditeľná a polotuhá takže to asi niečo bude. :(

vierocka1Bab

Mala som to v mladosti, s priatelkou sme sa pretahovali, ktora ma vacsiu silu. Z presilenia sa nam vytvorila obom hrcka na ruke. Dlho sme ju sledovali, mozno aj rok. Priatelka si ju dala chirurgicky odstranit, zostala jej mala chybika krasy-tri stichy. Mne hrcka zmizla sama od seba.

RrRrR

S najväčšou pravdepodobnosťou ide o ganglion. Vyskytuje sa najčastejšie pri narazení mesiačikovitej kosti zápästia ale aj pri obyčajnom preťažení zápästia. Niekedy zmizne sám, väčšinou sa však odstraňuje chirurgicky - buď vysatím dutou ihlou (len zriedkavo) alebo klasicky rozrezaním a následným vybratím. Je to dosť častý zákrok, takže sa niet čoho báť a zopár stehov nikoho nezabije.

ivka231231

ahojte vie mi niekto poradit aky je postup ked idem s tymto k lekarovy???Hned sa to reže alebo ako....Mam podobny problem ako pani predomnou.A začina ma to boliet?:(

aljoška

Myslím,že hej.Aj ja to občas mávam.Dokonca hrčku vo velkosti hrášku mám na ruke stále,niekedy pobolí ale teraz mám už dlho pokoj.

dada

Ďakujem za odpoveď, dávam si na to heparoid a elastický obväz, ale nezdá sa mi, že by sa to zmenšovalo. Myslíš, že sa toho niekdy zbavím?