Mykoplazma a ureaplazma

mia2233

chcem sa opytat ze ked viem ze mam ureaplazmu a spala som s niekym iba s kondomom a ziadny oralny sex nebol ci je njaka sanca ze by to odomna mohol dostat. dakujem za odpoved

RNG

Samozrejme sa musi liecit aj partner, od teba to iste uz dostal. A ako somm uviedol, prenos nie je jedine pohlavnym stykom, v tom sa tvoj lekar myli. lebo to dosanu aj panny, tj dievcata , ktore nemali ziadny pohlavny styk, a to uz by asi tvoj lekar vysvetlit nevedel, vsakze.
Samozrejme pohlavny styk je ovela pravdepodobnejsi, ale nepohlavne je to napriek vsetkemu stale mozne.

Aj boreliozu napr popisovali ako kliestom prenasanu vzacnu chorobu vyse 10 rokov(hlavne pre slabe diagnosticke metody), az kym sa museli priznat , je je to epidemia, ze sa prenasa nielen vacsinou bodaveho hmyzu, ale aj nasli borelie v semene, slinach a podobne, tj je to mozne dostat aj bez ustipnutia kliestom, len sa to vyvija ovela pomalsie, lebo nakaza je s ovela mensim poctom bakterii.

&&&

teraz som prisla od gynekologicky. mam ureaplazmu a zenska mi zdoraznila, ze som to dostala a aj sa to prenasa iba a vylucne pohlavnym stykom. A TIEZ MI PARTNER TVRDI,ZE BOL VERNY. tAK SA UZ ZOBUDTE! Ziadne bazeny,virivky ani toalety! patri to medzi STD-sexualne prenosne choroby!!! Nasleduje liecba antibiotikami a musi sa liecit aj partner!

RNG

Mykoplaziem je hromada, nielen ureaplazmy. A prenasaju sa rozne. Casta Ureaplazma urealyticum sa prenasa hlavne pohlavnym stykom, ale nie vylucne
microbewiki.kenyon.edu
Mykoplazmy su obvykle vnutrobunecne parazity, tj ich zivotnost mimo buniek je velmi kratka. Prenasaju sa teda hlavne s vymenou nakazenych buniek, ale tiez nie vylucne.
Napr mycoplasma pneumoniae sa prenasa aj kvapockovou infekciou pri blizkom kontakte.www.netdoctor.co.uk

O inych mykoplazmach sa zatial dost malo vie, ale rozni lekari a mikrobiologovia napr tvrdia, ze rozne reumaticke ochorenia su az na 50% sposobene mykoplazmami, vcitane tych, co su oznacovane dnes este ako "autoimunne"
Kedze mykoplazmy su vnutrobunecne parazity, verlmi pomaly sa rozmnozujuce, telo sa proti nim spravidla nebrani, lebo nedrazdia nas obranny system dostatocne, ale napriek tomu postupne telo degeneruju, takze to vyzera akoby urychlene starnutie.

56569riki_(ô

ZLATKOMOJE....čo ty píšeš je blbosť že sa to dá dostať len pohl. stykom...ja som bola ešte panna a už som to mala, no zistili mi to až po niekoľkých rokoch, lebo ureaplazma je sviňa ktorá sa prejaví až neskoršie. A môj partner bol panic ked sme spolu začali aj ja. A ani jeden z nás nezahol. Tak teraz bud múdra a vysvetli mi ako sa to dá dostať len pohlavným stykom

zuztek

simona, ureaplazmy by si oralnym sexom dostat nemala, prenasaju sa len pohlavne alebo v bazenoch a virivkach

mimus, plucnu mykoplazmu treba preliecit vhodnymi ATB, chytilila si to od niekoho choreho

mimus

zistili mi mykoplazmu na plucach chcela bi som vediet ako som mohla nakazyt ako sa to prenasa a ako sa to da liecit