Opuch po vytrhnutí zuba

Zublienka

Dobrý deň vsetkým pred dvomy dňamy my vitrhol8zub no a bohužial ma to začalo bolieť a opuchlo my to. Bola by som vďačná za každú radu. Ďakujem

Michal112233

Dobry chcem sa spytat pred 2oma dnami mi trhali zub 8 zo zubom je vsetko v poriadku hoji sa a neboli ale vcera mi opuchlo lice dnes som nasiel medzi dasnom a licom ako keby som to mal prerezane alebo roztrhnute viete mi niekto povedat co mam robit?

Michal112233

Dobry chcem sa spytat pred 2oma dnami mi trhali zub 8 zo zubom je vsetko v poriadku hoji sa a neboli ale vcera mi opuchlo lice dnes som nasiel medzi dasnom a licom ako keby som to mal prerezane alebo roztrhnute viete mi niekto povedat co mam robit?

BobJj

Tthali mi 4 zuby mudrosti na dva krát najprv na pravo potom nalavo. Pri prvom trhaní hore a dole na pravo (pričom mi musel aj rezať ďasňo) mi pri opuchu velmi pomohol repikovy caj na zahojenie rany a na opuch obklad z bieleho vína. Pri druhom trhaní zubu to bolo horšie nepomáhalo mi nič no časom postupom týždňa sa to zlepšovalo.

kvet1

Moja priateľka mala veľké bolesti po vytrhnutí zuba tak nám bolo doporučene navštíviť zubnú chirurgiu.Pri prvom ošetrení bolo všetko v poriadku,chodili sme tam každý deň a nič sa nezlepšovalo,opuch tváre bol stále a naberal na intenzite zápalu.Moja priateľka pri ošetrení povedala lekárke aké ma ťažkosti ale dostala od lekárky odpoved že ona to vidí lepšie a že sa jej stav zlepšuje,vôbec nebrala do úvahy sťažnosť pacienta ako sa cíti a že ma veľké bolesti ešte viac ako mala.Vyšla z ošetrenia na schodoch sme stretli pána primára tohto oddelenia a povedala mu o svojich ťažkostiach a aké ma bolesti,pán primár ju zobral a ošetril a povedal 5 x na deň solux po 20 minút a rozcvičovať otváranie ust.Viete si predstaviť čo urobilo teplo zo soluxu ešte viac opuchla a zápal sa rozšíril na oko a ucho V piatok sme sa tam vrátili na zubnú kliniku Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Rastislavova 43 Košice, odovzdali sme zdravotný záznam.Ošetrili všetkých pacientov čo prišli po nás bolo ich asi 10 na našu otázku prečo nás ešte nezobrali bolo nám povedané aby sme na nich nezvyšovali hlás a čakali viete človek znesie všetko ale také to jednanie som vo svojom živote nezažil.V nedeľu sa jej zdravotný stav zhoršil a museli sme vyhľadať lekársku službu prvej pomoci zubnej chirurgie v Novej nemocnici na SNP 1 v Košiciach ktorá patri tiež pod Univerzitnú nemocnicu L.Pasteura. Neverili by ste aký oni majú krásny prístup k pacientom až som si myslel že nie som v Košiciach.Priateľku ošetrili a hospitalizovali z veľkými bolesťami a opuchom tvare Chcem vyzdvihnúť prácu a záujem pána primára chirurgického zubného oddelenia v nemocnici SNP 1 v Košiciach ktorí opravuje prácu zanedbanú lekármi v nemocnici na Rastislavovej 43 v Košiciach. Dakujem všetkým lekárom a personálu zubnej chirurgie v nemocnici na SNP 1 Košice za starostlivosť o pacientov.

natálka382

Ahojte chcela som sa vás opýtat ked mam na pravej strane opuch + hniz a ma to boli a idem dnes k lekárke mohli by ste mi povedať čo mi tam budu robiť lebo ja mam strašnu dilemu zo zubárov :(

PrinceSa

Dakujem vám, no mám už antibiotika Amoksiklav, beriem to už tretí den, to ako tak sa my to nelepší, no pupák ved+a vytrhnutého dasna stále mám, vyplachujem si to aj repíkom, ale rana po vytrhnutí zuba sa my už ako tak hojí,ale stále nedokážem otvoriť poriadne ústa, ledva zjem výživu. myslíte si že ten opuch a ten akoby pupák my zmizne pomocou antibiotík?
kolko asi trvá kým antibiotika zaberu? lebo som ešte nemala takúto skúsenosť že by som na zuby brala antibiotika.. :) dakujem za dalšie odpovede