CARDILAN + alkohol = ??

Diankaaa_202

Ahojte.. Užívam lieky cardilan - na srdce.. Popritom beriem antikoncepciu.. Može cardilan nejako oslabiť účinky antikoncepcie ??..

RNG

Cardilan ma obsah mineralov draslika(kalium) a horcika(magnesium) vo forme aspartatov.
Celkove mnozstvo kalia je 38 mg na tabletku(denna spotreba kalia je od 1600 mg do 5000 mg)
a horcika=magnezia je 11.8 mg(denna spotreba je od 400 do 800 mg)
Nazyvat tento preparat liekom je teda trosku prehnane, je to nanajvys slaby zdroj mineralov, ktory predpisuju ludom miesto cukrovych piluliek s dovodom, ze ked pouzivas diuretika(mocopudne latky)na znizenie krvneho tlaku stracas mineraly a musia ti ich doplnit.
Ja beriem v mineraloch na kosti(polovicna davka)750 mg vapnika a 400 mg horcika a ine, vcitane "99"mg draslika(vplyv nasej FDA).
V soli do jedla mam 1/2 KCl a 1/2 Nacl zhruba, takze denne dostanem obycajnym solenim asi 1000 mg draslika(kalia) naviac, okrem zelenin.
Tema na draslik a podivne praktiky okolo neho tu uz bezala.
Ako cukrovkar spotrebujem viac mineralov(castejsie cikam) takze si ich musim doplnovat extra.
A definitivne nemam strach kombinovat moje potravinove doplnky s alkoholom, hoci nepijem casto, lebo to nie je pre mna potrebne ani uzitocne.

raxo

no asi ich budem brat cely zivot.. a budem mat 15 o mesiac. a mam AV blok 1. stupna a mám tam niečo predĺžene.. len neviem čo.. myslim že aortu. ale neviem iste.. a nemožem ani dlhe behy behat...

barbinka

Ty asi nechceš radu, ty si už rozhodnutý piť. Potom neviem prečo sa na to vôbec pýtaš. Však si urob po svojom, ja ti len vravím, že ja by som nepila.

barbinka

Ešte len začínaš. Tvoje telo nie je na to ani navyknuté. Ja neviem, ale vieš, berieš lieky na srdce, ešte ti to udrie na srdce a potom čo. Však si daj len víno, keď chceš piť. Pozri sa, ja tiež neviem, či môžem piť na Silvestra. Som po vybratí krčných mandlí. Už to budú tri týždne, ale zrieknem sa alkoholu. Budem piť len to vínko a to tiež s mierou. zdravie mi je totiž prednejšie ako byť ako ostatní(opití) na Silvestra.