Moje oci

Príspevok v téme: Moje oci
robbie

Zdravim,

Mam 14 rokov a poseldnu dobu ma trapi choroba (alebo neviem co to je) na mojich ociach. Ked sa pozrem na bielu senu alebo na nebo,vidim take cudne malicke bodky a niekedy sa mi aj stane v svetle ze vidim taky koralovy maly objekt ktory mi plava pred ocami. Je priesvitny takze mi moc ani nevadi. Pracujem s PC 2 hod denne. TV moc nekukam a na slnku som dost casto ale pouzivam okuliare a ciapku. K ocnemu sa ist bojim lebo by mi to asi musel operovat ale ked som tak cital na internete od ludi ktory to maju vacsinou boli odpovede len : Toho sa nezbavis zvykni si nato apod.. ale ja pevne verim ze nato nieco funguje ved som este mlady nato aby sa mi kazili oci. Dufam ze to je aspon z puberty v ktorej prave som. Lebo tie choroby sa mi zacali presne vtedy, ked mi zacala puberta. Nechcem si tym skazit zivot .Dakujem za vsetky odpovede

sonby

Určite choď k očnému. Ja som mal podobný problém a bol ztoho zápal sietnice. Ak by sa zápal rozšíril k centru videnia, mohol som prísť o zrak. Čím skôr pôjdeš k lekárovi, tým lepšie.

Aťa

Najlepšie urobíš, ak navštíviš očného lekára. Ten Ti presne povie, čo Ti je a vôbec to nemusí byť stav na operáciu. Možno Ti predpíše iba nejaké kvapky, alebo mastičku. Možno okuliare. A pokiaľ by to bol stav, ktorý treba operovať, tak vždy sa môžeš rozhodnúť, že nie. Ale nenechávaj to tak, lebo si zanedbaním môžeš veľmi poškodiť zrak.