MRKVOVA šTAVA

dadah

predávajú ju v supermaketoch. pozri v oddelení medzi zeleninou a ovocí, poprípade medzi chladenými výrobkami. dá sa kúpiť v rôznych obalových formách-klasická krabica, umelohmotná flaška alebo v plastovom sáčku. stačí ak vypiješ dávku 2 dc. trvanlivosť je cca tri dni.

mira

Tropické ovocie je vhodné do podnebia tropického, kde je horúco. Toto ovocie ochladzuje a uvoľňuje, čo je v horúčavách vítané.
Ovocné šťavy i z domácich druhov by som vôbec neodporúčala, pretože sú do značnej miery podobné účinkami tých tropických. Lepšie je dať si celé ovocie, najlepšie v čase keď u nás dozrieva alebo kompót alebo sušené.
Nepreháňať, pretože obsah kyselín a cukrov môže spôsobiť problémy. Lepšie je zostať pri zeleninových. Tie sú zásadotvorné a na organizmus jemnejšie.

mira

Šťava z grepu je nevhodná pre nás, ktorí žijeme v miernom podnebnom pásme.
Riskujeme stratu imunity, alergie, choroby močového systému, diabetes, detskú rakovinu, leukémiu atď.
Dajme si radšej domáce ovocie, ale s mierou, a nie šťavy.

959

Može sa piť každe rana čerstva šťava z grepu a večer mrkvova samotná, alebo s cvilou, paštrnákom?Lebo som počula, že grep nie je 2x vhodne piť často po sebe.

mira

U nás dostať surovú šťavu bez konzervantov v bežných väščích potravinách 0,5 l za asi 37,- Sk.
Nepreháňať, ako všetko, ale je treba striedať s inými šťavami, ešte lepšie jesť kvasené zeleniny a lisované šaláty. A na jar hlavne zelené vňate.

liska

Ahoj, samozrejme sa da kupit :) aj ked, to co kupujeme v obchodoch je zrejme len dost slaby odvar toho, ako keby sme si ju mali pripravit doma. Skus obcas pozriet v Lidl :) alebo mozno v lekarni...