poskodeny sluchovy nerv

Príspevok v téme: poskodeny sluchovy nerv
Lennee

Dobry den.

Volam sa Lenka,a po dlhych hodinach hladania o pomockach pre sluchovo postihnutych som narazila na vasu stranku, a velmi ma zaujal pristroj ktory sa vola kochlearny implantat. Mam sesternicu, ktora od malinka nepocuje. (v sucastnosti ma 20, alebo 21rokov) a velmi ju to trapi, niekedy az hneva, lebo nevie o com sa iny ludia rozpravaju v jej blizkosti. nevie ake to je, ked niekto spieva, nemoze pocut hudbu, nepocuje ako vtaci stebocu....... mna to velmi mrzi, lebo ja osobne si vobec neviem predstavit ake to je, pocut iba ticho. A tak by som jej velmi chcela pomoct. Jej rodina je socialne slabsia a tak nesleduju vseliake technicke vymozenosti co priniesla veda. Zmierili sa jednoducho s tym ze ich dcera nebude pocut. A to je myslim nefer. Viem ze ani ja im nebudem vediet financne pomoct, ale ked im poviem ze by Jarka mozno mohla pocut s nejakym sluchovym implantatom, tak mozno to aspon skusia. Dovod Jarkinho sluchoveho postihnutia je, ze nema dovyvinute sluchove nervy co vedu z ucha do mozgu. Da sa aj v takomto pripade pouzit kochlearny implantat?alebo existuje nieco podobne?? v pripade ze by kochlearny implantat bol vhodny, musi sa on specialne poziadat, a musia ho schvalit specialne urady, alebo staci nejake lekarske odporucanie alebo nieco podobne?? S pozdravom Lenka. Dakujem.

ele

martin, byť pod lekárskou kontrolou a nebyť to je niekedy to isté, bohužiaľ. Skúšal si výťažky z Gingka na prekrvenie?

martin jančár

Som po mozgovej príhode,nedokrvenie mozgu, v podstate zdravý. V podstate preto, že po mozgovej príhode mi zostalo občas až neznesiteľne hučať-pískať v uchu. Teda na ľavé ucho takmer nepočujem a naviac, v prostredí s množstvom hlukov nerozoznávam ich jednotlivo, hluk vysávača, píšťalky, fénu, mikséra ma privádza do neznesiteľných pocitov.
Napriek tomu, že som pod pravidelnou lekárskou kontrolou, že lekári o tom vedia, ani za 3/4 roka ma ani raz nezačali na mňou udávané ťažkosti liečiť. Poradí mi niekto??? Dá sa stým niečo robiť?

k.

aj tuto str. si uz citala? Je to dost podrobne opisane. I cena,ako funguje, pre koho je to urcene..

infosluch.sk

ale ak ma poskodene sluchove nervy, tak kochlearny inplantat tu nepomoze.. myslim ze prave funkcia tychto nervov podmienuje aby to malo vyznam. Je to uzasna vecicka, ale nie kazdemu typu hluchoty sa s tym da pomoct.. :(