Nebezpečné dojčenské fľaše z umelej hmoty

Maria87

Plastových fliaš, by som sa nebála, obe moje deti na tom vyrástli. Ak kúpite značky ako Avent alebo Nuk, tak je to podľa mňa v poriadku. Našla som pekný článok o tom, ktoré fľašky vybrať blog.mimulo.sk.

justyna

Ahojte chcela by som aj ja opísať svoje trápenie s kojením. Bohužiaľ kojiť som nemohla takže sme začali hľadať flašku z ktorej by malý aspoň niečo vypil.mamina ma zásobovala vo veľkom ale malý nechcel piť ani z jednej.Nevedela som prísť na to prečo tak všetko odmieta,bolo to na zúfalstvo.Aj ja aj malý sme sa len trápili tak som volala všetkým kamarátkam že čo robiť.Jedna z nich mi doniesla takú malú flašku NUK.No veľmi som tomu neverila ale kamoška sa iba zasmiala.Ponúkla som mu ju a skoro som odpadla konečne sa dobre napapal.Tá fľaška je super pretože ten cumlík je ako napodobenina prsníka aj z dierok ide toľko mliečka ako keby sa prisal na prsník

Pamukov

Sklo je najzdravšie ale je veľká škoda že po tolkých rokoch ešte nedokážu vyrobiť nejaké lahké sklo. Lebo nikto dnes nechce nosiť v taške dalšie kilo navyše.

janka84

podľa mňa je to tiež prehnané s tým aké sú plastové fľaše škodlivé. Moju dcéru som kŕmila z Playtex fľaše a je zdravá a navyše je to super systém, že som to nemusela vyvárať. Dávajú sa tam nové náplne.

tinka228

jablonka, ale ja som nepovedala, že sa svoje dieťa nesnažím chrániť. A kúpila som mu aj tú sklenenú fľašu (ktorú sme dnes rozbili). Som až príliš úzkostlivá na svoje dieťa a snažím sa ho chrániť, len je otázka, kde je tá hranica. Táto debata nie je ani tak o mne a mojom dieťati, ale všeobecne. Chcem tým povedať, že dnes si človek absolútne nemôže pripúšťať, čo škodí a čo nie lebo skončí v blázinci. Aj na škatuľke cigariet je napísané, čo fajčenie spôsobuje a pozrime sa ako nám tabakový priemysel prekvitá. Ďalej si povedzme ako napr. škodí (alebo neškodí - zase vec názoru) mobilný telefón. A dnes ich deti nosia pomaly už do škôlky. Taktiež ohrievanie v mikrovlnkách. Koľkí ich doma máme. Viem, že som odskočila od témy, ale chcela som len povedať, že nejaké plastové fľaše zďaleka najviac neohrozujú naše deti, ako sa tu o nich píše. Je to čisto o tom, kto je ako ochotný vyhľadávať a eliminovať tieto škodlivé vplyvy. A samozrejme nikde nie je záruka, že človek, ktorý sa vystríhal ako mohol všetkého zlého, bude žiť dlhšie, ako ten čo nebol taký dôsledný.

jablonka

tinka, ale toto nie je ospravedlnenie, ze aj tak umierame ani nevieme naco. ja som ti pisala to iste pred casom, a nevychadzam zo ziadnych tu uvadzanych web stranok. vo svojej praci sa totiz osobne zaoberam environmentalnym inzinierstvom a chemiou zivoteho prostredia, preto velmi dobre viem, ake su skodlive plasty a najma plasty pri zvysenej teplote, pri ich zahrievani.
je pravda, ze vsetky negativne faktory sa odstranit nedaju, ale preco zbytocne vystavovat krehky detsky organizmus takymto toxinom? pred rokmi, ked sa este nepouzivali plasty, a samozrejme bolo cistejsie prostredie, bol vyskyt detskej rakoviny omnoho nizsi, ako dnes. niekto si hned vedla dietata zapali cigaretu a vystavuje ho tak karcinogennym latkam z ich spalovania. no a co? aj tak je toho vo vzduchu vela, nie? vies, tak ako sa vravi - babka k babce, budu kapce, mozno aplikovat - skodlivina a skodlivina, bude rakovina......
netreba sa az uzkostlivo chranit, ale co sa da vylucit, treba vylucit z nasho prostredia.

tinka228

Ahoj agina. Súhlasím s Tebou. Dnes bohužiaľ umierame ani nevieme načo a žiaľbohu tomu nik nezabráni. Tu je jedno z viacerých vyjadrení SLOVENSKEJ doktorky poradne.rodinka.sk.

tinka228

Ahoj www. Ďakujem Ti za kompliment, že som veľmi hlúpa. Ty si asi veľmi múdra, keď to vieš takto posúdiť. Amerika - riť veliká!!! Doslova a dopísmena. Mňa by len zaujímalo, čo ješ Ty, v akých nádobách jete, aké lieky užívate, keď v tej Amerike vždy vyskúmajú, že je niečo škodlivé. A vieš o tom, že aj BIO potraviny škodia? Dnes škodí všetko. A nejde o tých pár korún, ako píšeš, že by som malému nekúpila inú fľašu. A tie nerozbitné sklenené fľašky sú asi tiež z Ameriky a my na Slovensku máme zatiaľ len tie klasické - čo sa rozbijú (zrovna sme dnes jednu rozbili).
A k tej vakcíne proti HPV - každé očkovanie nesie so sebou aj riziko (to vieme aj my Slováci). Takže zase my na Slovensku sme len praďaleko za veľkou Amerikou a ideme sa očkovať škodlivou vakcínou proti HPV. Napíš kompetentným, aby to preskúmali a pre istotu stiahli z trhu.

wwww

Inak, bisphenol A, ktore obsahuju niektore flasky od aventu (nie vsetky), zacina posobit, ked sa do flasky naleje tekutina prilis horuca...Od jula pride Avent na trh s alternativnymi flasami (bez BSA), preco asi?:) Osobne by som neriskovala a ozelela tie smiesne prachy pre zdravie svojho dietata. Proti menstruacnym bolestiam som brala naproxen sodium. Zase dalsi liek, ktory siel na trh po veeelmi kratkodobom vyskume. Manzel mi ho hodil do kosa po tom, co studie dokazali, ze sposobuje velke problemy so srdcom...Podobne aj iste tabletky proti cholesterolu a tak...Nie vsetko z Ameriky je super a ked sa normalny clovek dozvie cosi take, prestane to pouzivat...Aspon teda ja. Agina, rychlovarne kanvice neobsahuju BSA. Ak este stale trvate na BSA aventackych flasiach, nenalievajte do nich velmi teple mlieko ci caj, samotni vyrobcovia odporucaju vyckat, nech to vychladne a potom to tam preliat...Takze asi tak...Viem, ze do dnesneho dna tieto info do Europy neprenikli, preto ich poskytujem a otvaram oci.