CROHNOVA CHOROBA - Prosim pomoc

Príspevok v téme: CROHNOVA CHOROBA - Prosim pomoc
LaurinkaB

dobry den, zistili mi, ze mam Crohnovu chorobu. Vobec neviem, co to znamena, ci sa to da liecit, resp. ako mam postupovat. Problem je, ze mi zakazali jest vsetky moje oblubene veci. Neviem ako sa mam stravovat, nemate niekto skusenosti s tymto ochorenim? resp. vytvoreny nejaky jedalnicok, recepty, atd.? Myslite ze by homeopatika, bilinky a niektore vitaminy pomohli? dakujem velmi pekne

straka

Dobry den, pisete tu o produktoch z Aloe Vera a colostra....ja pracujem pre jednu nemenovanu spolocnost a tieto produkty ponukame, napiste mi ak sa chcete dozvediet viac.
s pozdravom Katka

RNG

Klinicky ucinne davky colostra su od 5 gramov denne viac.
Klinicky ucinne davky betaglukanov su 400 mg udrzobne a 1200 mg intenzivne.
Vitaglukan od firmy Pleuran(z hlivy ustricovej) prichadza v primalych davkach.
Na trhu su silnejsie, svedske betaglukany 425 mg na tabletku.Vyrobene z kvasiniek sacharomyce cervisae.
Ja mam v obchodoch vytazok z huby Agaricus blazei muril s obsahom 275 mg betaglukanov na kapsulu(D-frakcia). Kedze Crohn je vysledkom zapalov criev, vyvolanych parazitnymi bakteriami a inymi mikrobialnymi kulturami, dolezite je brat kvalitne probiotika pripadne upravovace flory ako Triphala a aloe vera.

triška

To vyšetrenie na candidózu si dám urobiť.Zaujímalo by ma čo to je GSE??
Teraz si chcem od jednej firmy objednať Collostrum a výrobky z Aloe vera.Začala som užívať probiotiká a hlivu ustricovitú.
Dočítala som sa,že Crohn môže byť spôsobený aj zvýšenou činnosťou imunitného systému,ktorý ničí nie len škodlivé látky ale aj tie zdraviu prospešné.Tak by ma zaujímalo či môžem užívať napr.tú hlivu ak sa tam píše,že zvyšuje imunitu?To sa píše však pri väčšine ozdravných produktoch.Taktiež by ma zujímala či sa môžem z toho úplne dostať.
Je pravda,že sladkosti milujem!!!

RNG

vegetarianka a Crohnova choroba? Nezvykle. Ale jedine co mozu vegetariani mat skodlive v crevach napriek mnozstvu vlaknin su rozne nakazy, ako napr escheria coli a ine bakterie(zo surovej zeleniny)
alebo candida albicans, premnozena z vela sacharidov v potrave.
Odporucam hromady probiotik a vysetrenie na kandidazu. Ak ju mas, treba ju odstranit(nizkosacharidova dieta, kokosovy olej a 3x2 kapsule oreganoveho oleja s jedlom) .
Escheria coli a ine crevne sa daju vynicit tiez pouzitim GSE

triška

Dobrý deň,
práve dnes som sa po mnohých vyšetreniach dozvedela výsledky od lekára.Histolofický záver bol:Ťažké granulomatózne zmeny sliznice hrubého čreva veľmi suspektné z dg.Crohnovej choroby.Lekár mi však povedal,že neuzatvára diagnózu Crohnom,vraj nemám symptómi.Nikdy som nemala hnačky,skôr občas zápchy,ale tie som odstránila vyváženou zdravou stravou,pitným režimom,úbitok na váhe mám jedine teraz zo stresov,z vyšetrení.Nemám ani krv ani hlien v stolici.Jedeň deň ma prehnalo,mala som zimnice a následne horúčky 38st.C.To bolo iba jeden deň asi pred 2mesiacmi od vtedy sa to nezopakovalo.Dnes ma bolí iba dolu v pravom podbrušku.Slepák lekári vylúčili.Po gynekologickej stránke som zdravá.Snažím sa zdravo stravovať,7rokov som vegetariánka,nepijem,nefajčím,vysmážané jedlá nemusím vôbec.Dnes som dosť z toho vystresovaná a bojím sa.Poradí mi niekto ako sa z toho dostať a či to vôbec ide?Čo mi vlastne je?

honza

Zkušenosti s řešením CN v Poradně zdravého životního stylu jsou uvedeny na webu www.aloe-gel.cz
Možná pro někoho to mohou byt inspirující informace.

RNG

kratkoretazcove vlakniny(rozpustne celulozy ako pektiny a ine)maju velmi jemnu cistiacu cinnost a su nevyhnutne pro Crohnovej chorobe. Tak isto protizapalove latky, probiotika a sirokospektralne antimikrobialne latky, ktore znicia selektivne len zle bakterie v crevach a dobre probiotika nechaju. Samozrejme zapalene crevo nemoze dodavat dost enzymov, takze k vyzdraveniu treba aspon na cas dodat enzymi, inac je absorbcia poskodena a nedostane sa dost latok do tela na regeneraciu a energiu.
Spomeniem aj velmi ucinny prostriedok na ozdravenie criev z Ayurvedy, Triphalu.Obsahuje vytazky z troch plodin(amla, harada, behada=embilica oficinalis, terminalia chebula a t. belerica).
Ak Crohnovi pacienti, alebo ulcerozna kolitis, ba dokonca len "nervozne creva" prejavia zaujem, mozem ju doviezt v odporucenej koncentracii a davkach.
Cistenie criev, zdrave spravne fungujuce creva a spravne probiotika v nich su zivotne dolezite, pre kazdeho.