Obnova svaloveho glykogenu po cviceni

Príspevok v téme: Obnova svaloveho glykogenu po cviceni
poliewoocka

Ahojte:)
Tak, mna by zaujimalo, co zvyknete zjest po cviceni, aby sa vam obnovil svalovy glykogen= vycerpany cukor. Citala som, ze je najlepsie zjest nejaku sladkost do 2 hodin, kedy je synteza okamzita. Ale ked ja nemam chut na sladkost po cviceni skoro nikdy, resp. malokrat:/ ale niekedy si dam... je vhodne aj ovocie? Fruktoza sa ako ketocukor rozklada pomalsie...
Tak ako je to s vami?

miro.83

lenulko ale dotycnej osobe nejde o to aby schudla ale o to aby sa urychlila regeneracia svalov po treninku a protein sa tam dava, pretoze zaroven glukoza odprevadza bielkoviny priamo do svalov. Ten protein sa tyka skor kulturistov ako nejakych kondicnych sportovcov.

frontman

hned po cviceni vypijem napoj, zlozeny z rychlo vstrebatelnych (srvatkovych) proteinov a cukrov.
kedze sa pytas na cukor a svalovy glykogen, vhodna je napr. glukoza.

lenula

Ľudia zobuťe sa! Po cvičení jesť sladkosť? A to načo ste tam potom boli? Tesne po cviční by sa malo jesť ovocie a o takú hodinku neskôr bielkoviny, buĎ cottage, alebo kuracie masko, vajcia na tvrdo ....

knjaz varggoth

preboha toto nemyslite vazne tuto stranku...tu su neuveritelne bludy...ked niekto nevie nic o danej teme tak nech neradi ... nie ze mne sa zda ze som pocula ze brat mojho syna z tretieho kolena vravel ze ked pride majka z gurunu tak spalite o 20 kalorii za hodinu viac..co ste tu uz v megapiči?

svetlana6

tak tomuto sa moc nerozumiem, ale ja po cviceni nejem nic. pocas cvicenia vacsinou iontove napoje a to je vsetko. pride mi to zvlastne, ze by som si mala dat po cviceni nejaku tu cokoladovu tycinku :))) ved tolko kalorii ani za tu hodinku v posilke nespalim :)akurat viem, ze po cviceni by sa nemalo jest maso.