Pečeň

Príspevok v téme: Pečeň
Zdenka P.

Syn mal pred mesiacom infekčnú mononukleózu,pri krvných testoch mu zistili zvýšené "GMT", ale cholesterol mal v poriadku. Ja som začala cítiť bolesti(tlačenie) pečene, pri krvných testoch mi zistili taktiež zvýšené "GMT",ale aj zvýšený cholesterol (6,5)a triacylglyceroly (4,37). Ako sa treba liečiť a čo je to "GMT"?

Peto T

A Ty s tým máš aký problém?

Vitamín C som zamiešal do tých tém, kde patrí. Je to absolútne základná látka a keď si ho trochu naštuduješ, zistíš, že má ešte oveľa viac účinkov (napr. na srdcovocievne ochorenia). Čo som napísal, za tým si stojím a platí to.

lek

GMT je enzym, ktory s tvori v bunkach pecene (aj v bukach inych organov).Nizke hodnoty v krvi hovoria o nizkej aktivite tohto enzymu u teba. Ak su vsetky ostatne pecenove testy -ostatne pecenove enzymy v medziach normy, tak to njaskor nepredstavuje problem. Zvysene hodnoty maju rozen priciny- ochorenie pecene, teda na urovni pecenovej bunky, ochorenie na urovni zlcovych ciest. Dalej sa hodnoty GMT zvysuju po urcitych liekoch, po alkohole (zvysi sa aktivita enzymu ako reakcia na detoxikaciu lieku ci alkoholu v peceni) ludia so stukovatenou pecenou mavaju vyssie hodnoty GMT a ine priciny. Izolovana nizka hodnota GMT nepredstavuje klinicky problem, ale je to fakt zriedkave

lek

Peto T - tym mas nejaky problem, ze si sa do kazdej zdravotnej temy nanominoval s tym svojim vitaminom C a rizikami ockovania. Ako odporucat na vstko este ja na stitnu zlazu a vobec na vsetko Vitamin C, tak to uz je dost. S tymi vsetkymi pripravkami na pecen plati, ze mnohemu sa veri a len malo co skutocne funguje.Ludia, co peceni naozaj rozumia a rozumia ochoreniam pecene lieky ako Lagosa, ci Essenciale vobec nepouzivaju, lebo nikdy nebol dokazany ich efekt. Dobre sa to predpisuje, lebo ludia tomu veria. K Vitaminu C ako k lieku na vsetko, tak k tomu sa fakt nebudem. vyjadrovat.Mali by sme to v tej medicine tak prijemne jednoduche, keby to tak fungovalo.Aspon by si mohol zmenit text svojich prispevkov, nech to nevyzera, ze to do kazdej temy len kopirujes.

Peto T

Na pečeň má blahodárny vplyv vitamín C. Aspoň 1000mg denne, rozdelene do 3-4 dávok. Viac piť.

Pri poruchách obličiek alebo metabolizmu železa alebo medi môžu byť vysoké dávky céčka škodlivé. Zdraví ľudia môžu bez problémov aj viac gramov denne.

rizikaockovania.sk

DufoLetec

Mam strasne nizku hladinu GMT vraj az bliziacu sa nule. Vsade citam ze je problem ked je zvysena hladina GMT. Ale ked je nizka hladina, to nikto nespomina. Co to signalizuje? Co mozem robit aby sa to dostalo do normalu?
Doktorka mi povedala ze je to strasne ojedinely pripad a ze sa musia poradit na konzili niekde na nemocnici v Blave. Ale rad by som mal aj informacie z roznych zdrojov.
Dakujem vopred za odpoved.

rikuska

Ahoj
vedel by mi niekto poradit ked uz druhy den mam cudne bolesti pod pravym rebrom? moze to byt nieco z pecenou alebo som len hypochonder..?

mimka

Ahojte, prosim vas pekne, nemate niekto skusenosti s benignym nalezom fokalna nodularna hyperplazia. Ak ano, pls. budem vdacna za kazdu radu.

RNG

kuzmo
Lagosa obsahuje 150 mg sylimarinu.
Klinicky ucinny protokol dr Berksona hovori 900 mg sylimarinu denne(plus 600 mg alfa lipoickej kyseliny a 400 mcg selenu)