MEDICINA ALEBO ARCHITEKTURA?

igua

no...ked uz sa nevies rozhodnut, vyber si podla toho, ci ti viac vyhovuje biflovat sa na medicine, alebo nekonecne rysovacky na architekture...
oboje su velmi narocne, ale myslim, ze medicina este viac ako architektura.

damian

Ak chces byt skutocna doktorka a VYLIECIT namiesto liecit, t.z. ak chces v buducnosti robit medicinu skutocnu, na zaklade metaboliky, studuj medicinu. Ak chces liecit chemiou ako mnohi doktori, radsej studuj architekturu.

imunitka

To je dost zasadny rozdiel :) Musis si uvedomit viacero aspektov oboch studii. Ci mas zaujem straaasne vela sediet nad anatomiou a ucit sa kazdy maly detail ludskeho tela. A nielen anatomia. Ale aj genetika, molekularna biologia a s nimi suvisiaca onkologia, fyziologia - o fungovani organov, histologia - o roznych typoch buniek v organoch,..atd atd...toto su zhruba prve dva rocniky. Az potom ide to zaujimavsie - dostanes sa na kliniku, kde je v tretom rocniku interna a chirurgia. Je to strasne zaujimave studium, ale narocne na cas. Ked chces stihat vela veci, tak zazijes kopu stresov, cize chce to velmi dobre zadelenie casu. A chce to trpezlivost.
Ale tu chce asi aj architektura, ked budes kreslit nejake narysy:)

tak si rozmysli, ci chces pracovat so "zivou" alebo s "mrtvou" hmotou :))

nerozhodna

Ano, matiku mam ako 5., nepovinny. Mam ju rada:)tak to chcem skusit. No, je tu ten problem, ze som umelecka dusa, ktoru nadchyna estetika a medicinske smery..too difficult..

balli

je lepsie to co chces ty.. to si si brutalne rozne odbory vybrala,, sa neriad podla maturitnych predmetov ale podla seba.. to co vystudujes predsa budes robit az do dochodku..