pre RNG:::::::prosím ťa, poraď mi..

Príspevok v téme: pre RNG:::::::prosím ťa, poraď mi..
peťuška

ahojky RNG...poraď mi prosím...kámoška je v nemocnici...dnes jej zistili zápal ozg.blán...(podľa všetkého to má aj jej priateľ)....chcem sa ťa spýtať, či to nieje nákazlivé....??? pretože cez týždeň som s ňou bola v kontakte....a bojím sa...či som sa nenakazila.......a mám znížené leukocyty...ďakujem a poraď

RNG

petuska, neznervoznuj sa zbytocne. Velmi pravdepodobne si nic nedostala. Nie kazda z tych infekcii je prudko nakazliva.
Na druhej strane nakazliva musi byt nejakym sposobom, lebo si spomenula jej priatela s tou istou diagnozou. Ale partneri maju casto styk aj taky, kde sa prenesu aj malo nakazlive choroby, len krvne prenosne.
Prostriedky, ktore som tu spomenul mozes dostat v pripade zaujmu pre seba ci pre priatelov aj v mojich obchodoch v pripade potreby.
Spomenute prostriedky su potravinove doplnky a dost zriedka je na ne alergia, hoci mozna vzdy .
Preto kazdemu zdoraznujem, ked beriete nieco,nove, jedlo doplnok, liek, zacinajte s malou davkou na skusku, ci na to nahodou telo nereaguje zle a potom postupne zvyste az na odporucenu davku.
Na niektore latky si telo musi postupne zvyknut(desenzitizacia)

peťuška

pre RNG..a kde mám tie prostriedky zohnať??? ôžem ich brať aj keď som na veľa vecí..a hlavne lieky alergická??? inak neviem o akú formu zápalu sa jedná..len to, že má záp.moz.blán.je v nemocnici..a cez týždeň som s ňou bola v kontakte..tak sa bojím nákazy...a neviem,,,ani aká je inkubač.doba.....inak ďakujem RNG...že si napísal.....pekný večer...

RNG

kazda choroba je nakazliva, niektore prakticky nic, niektore prudko. Zapal mozgovych blan moze byt z mnozstva dovodov, od bakterii virusov az po rozne toxiny.
Ja osobne by som na to (okrem lekarskych prostriedkov) bral extrakt z olivovych listov(3x750 mg, 20%), GSE(60 kvapiek do litra vody) a chaparal(2x1 gram) pokial nezistia, o co sa vlastne jedna.
Tieto tri prostriedky totiz adresuju okrem toxinov prakticky vsetky mozne nakazy. A su to potravinove doplnky bez skodlivych ucinkov, ked pouzivane v odporucenych davkach.
Ak sa jedna o bakterie(koky), pridal by som aj betaglukany(3x400 mg).
Z protizapalovych by som bral 3x1 gram curcuminu(turmeric),bromelain(2x600 GDU) a vitamin C 3 gramy minimalne a 3x3 gramy rybacich olejov, najlepsie koncentrat Max EPA

lilinka

Pozri si na tejto stranke o tej chorobe primar.sme.sk pise sa tam, ze sa prenasa kvapockovou infekciou, kaslom, atd., ale tu sa jedna o bakterialny zapal, mozno existuje aj ina forma, no ak by to bol tento, nejake riziko tam je. Ale nepanikar dopredu, hlavne klud, nemusela si to chytit.