HAK, ano nie?

antika

nie plet neni az taka ze by som mala uzivat roacutan...inak dnes v spavach na markize davali o HAK, farmaceuti su proti, gynekologovia "ucel sveti prostriedky"...tak bude zasadat Eur. komisia...asi ta HAK nie je az take fajn riesenie, co myslis farmac.?

farmaceutka

ja som dost proti uzivaniu HAK...je pravda, ze dokaze zlepsit stav pleti pri akne, ale toto zlepsenie trva iba pocas uzivania HAK. Ak je plet velmi zla, tak je podla mna mensie zlo uzivat pol roka roaccutane ako 10 rokov HAK.

jajka001

ak mas velmi bolestivu menstruaciu tak hej. na akne ti kazda HAK nemusi pomoct, su na to specialne typy ako Diane 35 a podobne. ja som uzivala uz tri druhy HAK a nepribrala som ani z jednej. PMS mam stale, depresie dva dni pred zacatim krvacania a bolenie hlavy. ale to sa da prezit. krvacanie je slabsie.

pyrana456

Ja uzivam HAK uz 3.5 roka a zatial nemam ziadne problemy, nastastie. Plet sa mi vycistila, mam menej akne ako predtym, pravidelny cyklus, menstruaciu uplne bezbolestnu a trva iba 3-4 dni. Ale ked som si precitala tie negativne ucinky, tak neviem neviem. Zaciname s priatelom uvazovat nad babatkom, preto asi o par mesiacov vysadim. Neviete ako dlho pred otehotnenim treba vysadit HAK aby sa telo ocistilo od vsetkych tych hormonov?

syslik

je rozdiel aku hak beriete. na kazdeho posoby vsetko inak, to ze 5 zien ma zle skusenosti, neznamena ze tej siestej to nemoze pomoct. na akne je urcena diane 35, co je ponovom premenovana na minerva, tusim ze ich zacala vyrabat ina firma, neviem, ja tiez beriem tuto antikoncepciu, a plet sa mi neskutocne vylepsila...a co sa tyka toho probrania. zo samotnej hak nemas ako pribrat, ide tu o to, ze mozes mat zvysenu chut do jedla, to je vsetko, a cim viac jes, tym viac priberas, cize o tabletky ako take nejde... ale kolko ludi tolko chuti... :)

irita

mne Hak veľmi výrazne zlepšila pleť a aj bolesti pri menzese sa odstránili a nehovrím o tom ako je to super ked mám svoj cyklus pod kontrolu,ja som zatial nemala nijaké problémy s Hak,ale takisto mávam kvasinky,a asi ich budem musieť kôli tomu vysadiť,ale na každého to vplýva inak takže je to individuálne.

moniqa87

no baby, co sa tyka uzivania z takychto dovodov, tak to na to radsej zabudnite...
poviem vam tak, mne sa akne vobec nezlepsilo, zlepsi sa mi len ked mam lepsiu zivotospravu, teda viac tych latok ktore mi skutocne chybaju... takze sa mi to vylepsi, len ked trebars zacne pit zeleny caj, alebo pit viacej vody atd.
no a pms... hmmm... rozhodne sa hak prejavuje na depresivnejsej nalade, teda vsimla som si to az ked som ju vysadila...
dalsia nemala vec je znizenie libida a to v mnohych pripadoch az extremne, ako aj v predchadzajucom pripade som si to samozrejme vsimla az po vysadeni, lebo mi libido nahle stuplo aj o 200%
no a po 2,5 roka konecne nemusim stale mysliet len na to, ze mam uzit tabletku, pre mna osobn je to velmi oslobodzujuce...
neodsudzujem nikoho ak hak uziva, alebo uzivat chce, ale ak by to malo byt kvoli takym veciam ako pms, akne, alebo uprava cyklu, tak vam radim nie