BOŽE, PREČO ???

Príspevok v téme: BOŽE, PREČO ???
nešťastná

viem, že nejde o život, ale už neviem čo mám robiť s mojou 17-ročnou dcérou. je absolútne neschopná existovať v tomto svete. nedokáže si okolo seba nič urobiť, upratať, pripraviť jedlo, chodiť normálne do školy. v kolektíve je úplne osamelá, nemá žiadnu priateľku. včera bola s triedou na výlete v budapešti, hoci som jej všetko zabezpečila, aj tak jej ukradli peňaženku so všetkými dokladmi. mám ju rada, ale ja tu nebudem večne. som z nej už úplne hotová. veľmi sa na ňu hnevám, lebo je to totálna neschopáčka. doma len sedí ako teliatko, ani úlohy nestíha. pritom nie je blbá ale do žiadnej práce ju človek nemôže donútiť. mám tri dcéry - dve staršie sú už samostatné a v pohode, toto jediné mi pripadá akoby sem spadlo z marsu. naozaj už nevládzem. máte nejakú dobrú radu?

ivja

nešťastná,
úplne súhlasím s Milošom M.Mám 18 a 15 ročné dcéry.Obidve sú samostatné som s nimi spokojná aj pubertu zvládajú -každá svojou povahou, ale celkom si to vychutnávam , ALE tiež mi tá staršia brala pol roka antidepresíva.Jednoducho prišiel deň D a rozhodla som, že treba pomoc odborníka. Výborné rozhodnutie,dcéra je OK.Nechápem, prečo si túto situáciu už dávno neriešila s psychiatrom. Nie, nie je to normálne a ani nesúhlasím s niektorými názormi,že je od prírody pomalá.Hlavne už nič nerieš na nete a choď s ňou k odborníkovi. To jej babranie sa vo vode - svojím spôsobom jej rituály- mi trošku evokuje obsedantno- kompulzívne správanie.Nešťastná, držím palce

sida

Rovesníci je nezaujímajú, lebo je inteligentnejšia ako oni, potrebuje rovnako vyspelú osobu. TO, že je pomalá, neznamená, že je hlúpa...(veď sa dobre učí), je aj veľmi vnímavá, chápe veci lepšie ako nezrelí rovesníci.

sisina

fgf tomu nerozumiem, ved nestastna ti nenapisala, ze ona niekoho ma. napisala ti, ze ma iba jedineho cloveka s ktorym si obcas pise. niekde dole som citala, ze si s nim iba "obcas" pise a ze nema nikoho. a keby aj si s nim pisala castejsie, preco by si nemohla pisat aj s tebou? mozno by ste nasli spolocnu rec a boli by ste prekvapeni ako dobre sa vam spolu komunikuje. to vies, prave pre taketo nechute s nikym sa zoznamit hoci aj cez internet a iba na cetovanie maju potom ludia vasho typu problemy. asi si tiez plachy a radsej sa stiahnes. ale tak v zivote premeskas mnohe prilezitosti.

fgf

ano pisem pravdu, a vidim, ze sa zhodujeme aj v nazore, ze rovesnici su velmi detinsky :) a nakolko nie som velkym fanusikom chatovania a ona uz ma niekoho s kym si moze pisat, tak nevidim dovod sa medzi nich miesat.

3nttt

ja si myslim ze nemam ziadny problem ani poruchu ani nic.je to normalne dievca len je torsu ina.kazdy sme nejaky.a za to ze jej vsetko dlho trva tak to neznamena ze je vadna.treba si na to zvyknut:)urcite by som s nou kvoli tomu nebehala po nejakych psychologoch a pod.

nešťastná

fgf a naozaj píšeš pravdu? to by bolo fajn, keby si si mohol aspoň písať s mojou dcérou. teda - prostredníctvom mailov. alebo cez skype. má jediného rovnako starého priateľa, ale to som tu tuším už písala. tiež je to taký filozof. možno by ste si mali čo povedať. pýtaš sa ako sa učí. má zatiaľ samé jednotky, iba teraz v minulom roku mala na konci jednu dvojku, ale to bolo kvôli zameškanému učivu. do školy ju nebaví chodiť, lebo sa tam nudí. a chlapca žiadneho nemala, lebo jej rovesníci jej pripadajú veľmi detinskí. a okrem toho je aj plachá. ale to som už tiež písala.

hmmmmm

mila nestastna.v prvom rade, je taka od malicka?skor si myslim,ze ma nejaky problem, mozno si nerozumie s kolektivom?urcite sa snaz zistit co za tym je a bud jej oporou.nesud pokym neposnas pravdu.a neboj, ona dozreje tiez.

Najčítanejšie články