o akú chorobu ide?

Príspevok v téme: o akú chorobu ide?
miriama18

v poslednej dobe cítim, že zdravotne na tom nie som až tak dobre ako som bývala. pociťujem sťažené dýchanie, občas mám pocit akoby som sa už nedokázala nadýchnuť. tak ťažšie sa mi dýcha. niekedy aj cez deň a dokonca aj ma to občas prebudí zo spánku, že sa nemôžem nadýchnuť. a vždy, keď sa takto strhnem so spánku strašne sa mi pritom rozbúcha srdce. a to búšenie tiež často pociťujem, ale cez deň ani nie, skôr pred spaním. a ďalej - veľmi často mám také slabšie závraty, mierne sa mi točí hlava, kmitá mi svet pred očami. taký zvláštny pocit, ale nestáva sa to zas až tak často, ale aj tak ma to trápi. a ešte jedna vec, tŕpne mi občas ľavá ruka, alebo ma aj mierne bolí a taktiež ma pobolieva oblasť asi tak 5 cm nad ľavým prsníkom, aj prsia mám citlivé. neviete čoho sú to príznaky? je to v pohode, či sa jedná o niečo vážne? a aby som nezabudla budem mať 18. ocením každého názor.

adka2001

aHOJ Miriam je to urcite zo stresu ja mam podobne problemy stale som akoby v strese ,stahuje mi pokozku na chrbtici,sklbu ma nervy .To su vsetko nervy skus si dat dae homeopatika ci ti nepomozu .

joni_

miriama, ja by som naozaj najskor skocila k lekarovi kvoli srdcu a chrbtici, aby sa nieco nezanedbalo, a co sa tyka psychiky, skus pozriet napr. do temy o uzkosti, alebo do podobnych tem, tam ti asi najlepsie poradia nejake pripravky aj prirodne bez predpisu. Alebo mozno by nebolo zle sa podebatit s psychologom o stresoch, ktore prezivas.

miriama18

a keby to tak aj bolo, to čo píše joni, že: psychika, stres, úzkosť. tak čo by na to pomohlo, na tie konkrétne príznaky, ktoré som nepísala?

joni_

uz si s tym bola u lekara? ked tak citam tie priznaky, ja by som asi dala skontrolovat tlak, srdce a pluca a mozno chrbticu, ak to bude OK tak potom asi ta psychika, stres, uzkost... tot moj nazor, ale mozem sa mylit

miriama18

a ešte ma napadlo či to nejako nemôže súvisieť s tlakom, pretože ho mám vysoký, akoby som bola stále v napätí, ale nie a nie sa zbaviť toho napätia. len teraz neviem čo ovplyvňuje čo. či vysoký tlak búšenie srdca a celkovú psychiku alebo naopak búšenie srdca dvíha moj tlak a preto aj tie závraty, ťažké dýchanie? či to s tým nemôže súvisieť? len ešte ako si pomôcť, lebo necítim takú tú pohodu, ktorú som doteraz cítila.

miriama18

ja mám vždy nejaký stres. ale asi pred 3 dňami som mala stráášne hektický deň, vybavovačky, chodenia a pod. tak potom večer som bola úplne "vyklepaná" z toho. ale už nemám žiaden. tak neviem. ešte niekto? a čo s tým by sa dalo urobiť?