Kortizol

Príspevok v téme: Kortizol
cholup

zdravim...bola som na vysetreni stitnej zlazy,kde mi brali krv a moc a z vysledkov vyslo,ze mam hladinu kortizolu bazalne 970,0 nmol/1... pricom normalna hodnota je do 875.. poslali ma aj na USG nadobliciek,tam mi nic nenasli...moze byt takyto vysledok z dosledku toho,ze uzivam uz 5 rokov antikoncepciu cilest?...mam ju podla vas zmenit? a ktora je menej hormonalna ?dik za odpovede...

adidom

Viem, že sa tu rieši opačný problém, a to kortizol u žien, ale máte nejaké skúsenosti s tým, ako by som mohol znížiť kortizol ako muž? Zistil som, že ho mám nadbytok. Myslíte si, že to, čo tu píše www.vitamen.sk môže pomôcť?

nellyy

All

chcem sa opýtať....
mala som veľmi zvýšené hodnoty kortizolu, urobili mi opakovaný odber krvi kde som užila pred odberom hormonálnu tabletku a moču, povedali, že výsledky su ok a koniec....je to v poriadku ???

akulina

Beriem Parlodel na zvyseny Prolaktin, ktory je teraz uz v norme vdaka liecbe. Dnes mi zistili, ze hladina Kortizolu je 1100 co je az 2x normalu. Co mam robit?

janulkaa

ahoj chcela bi som sa opytat na znizeni cpeptid 0.17 a na zviseni kortizol 704 ma ho moja cera a ma od mala zviseni cukor nic nebere nan ma ho len nad hranicou. vopred dakujem za odpoved

RNG

Hormonalne hladiny vzajomne suvisia a ked je jeden znizeny alebo "vykolajeny" ostatne su ovplyvnene a tym cely chod tela.
Mnohe zacinaju so znizenou cinnostou stitnej zlazy, comu sa da odpomoct doplnkom jodu,a to podla vyskumov uz z osemdesiatych rokov, davkami ovela vyssimi, nez stare tabulky dennych davok(ODD) z roku 1948, ktorych sa lekari dosial krcovite drzia, osporucaju.
O jod nas dnes obera zamorenie chlorom, flourom a bromao, ktore sa dnachadzaju vo vode, potravinach dokonca aj vo vzduchu a tie vytlacaju slabsi halogen, jod, takze ho treba dnes doplnovat v ovela vacsich davkach, nez to mylne urcene tabulky hovoria, kde jedina funkcia jodu bola mylne urcena na spotrebu stitnej zlazy.
Jod v tele potrebujeme nielen na hormony, ale hlavne na enzymi a napr spotreba u zien v prsiach moze byt az 100 nasobok toho, co je v stitnej zlaze.

eszterka

ani neviem či sa mám alebo nemám tešiť ,po 26 rokoch mi krv ukázala ,že mám zníženú hladinu kortizolu,musím dodať ,že tych 26 rokov trpím alopeciou /vypadávanie vlasov/,vždy všetko v norme ,alebo hraničné.tak teraz ma čaká odvzdanie zozbieraného moču za 24 hodín,odber krvi v ten dň 2x,má niekto skúsenosti či sa to nejak lieči ,nahradzuje? Ďakujem.

cholup

hladina kortizolu moze byt zvysena pri strese- aspon mne to tak povedali. dokonca som mala tak zle vysledky,ze som bola na usg nadobliciek,aby mi vylucili nador.neskor som bola na opakovane testy a vysledky boli dobre.doktorka mi povedala,ze s tym netreba nic robit,ale myslim si,ze by si to mala este navstivit odbornikov :).najlepsi su vraj v lubochni,tak skus :) aj ja sa tam chystam :) tak vela stasia a hlavne malo stresu :))

monikaaa5

v nemocnici mi zistili vysoku hladinu kortizolu. po testoch zasa nizsku hladinu uz som z toho totalne zufala neviem co bude dalej a ci sa daco bude s tym dat robit.nema niekto s tym skusenosti?

cholup

RNG vdaka, konecne viem,preco som pribrala aj ked jem len zeleninu...myslis,ze na ten kortizol by mi mali nasadit nejake lieky? vopred vdaka :)