masť Framykoin na tvár?

Príspevok v téme: masť Framykoin na tvár?
martina.suel

ahojte..
keďže je vyhľadávanie na tomto fóre dočasne pozastavené nemohla som si tu vyhľadať diskusie v ktorých sa spomína masť Framykoin...máme ju doma a zaujímalo by ma či sa dá použiť na tvár pri akné a vyrážkach..mam 16 rokov a myslím si že tá pleť nie je nejaká úplne strašná ale kde tu mam nejaké akné a uhry...
ďakujem sa odpovede..

Lucie

Dobry den framykoin co dali malej do ocka nemoze ist na usta? Vyhodili sa jej pri ustach take pluzgieriky akoby .dakujem za odpoved.mam fucidin krem a ten framykoin a imazol ale na usta neni asi nic z toho.neviete niekto?

Lucie

Dobry den framykoin co dali malej do ocka nemoze ist na usta? Vyhodili sa jej pri ustach take pluzgieriky akoby .dakujem za odpoved.mam fucidin krem a ten framykoin a imazol ale na usta neni asi nic z toho.neviete niekto?

RNG

Co sa tyka antibiotickych masti na kozu a rany, v USA nepotrebuje clovek na ne lekarsky predpis, su volnopredajne.
Typicke zlozenie je na gram:
Bacitracin 400 jednotiek,
Neomycin sulfat, ekviv. 3.5 mg neom. base
Polymixin B sulfat, 5000 jednotiek.

Problem je, teda aspon pre mna velky) ze to obsahuje mineralne oleje a vazelinu, od coho sa velmi vyhadzem.

Takze v sucasnosti pouzivam zmes cukru, kokosoveho oleja a niekolko kvapiek GSE, co potlaci zapaly a hnisanie velmi rychlo a podstatne urychli hojenie. Teda v mojom pripade sa nejedna prakticky o akne ale skor hnisave vyrazky.

kosa

ako pise RNG,

mast framykoin svojho casu bola dobra, dost silna, a pouzivali ju ludia na rozne dlho trvajuce zapaly.
mala viac ultmujuci ako liecivy ucinok, ale aj ten(liecivy) ucinok sa casom dostavil. uz si nepametam ci na to trebalo recept, ale bezne ju doma kazdy drzal, no nepouzivalo sa to dlhotrvajuco.

sucasny framykoin je asi tak na 50% ucinny z toho stareho.

RNG

framykoin mast je silne antibiotikum v petrolate(vazelina.etrolejovy produkt).
Vazelinu zasadne neodporucam, lebo je petrolejovy produkt, tj destilat z nafty.
Zialbohu mineralne oleje a vazeliny su podstatou dnes velkej vacsiny masti v li3ekoch a kozmetike.
Kremy s obsahom Framykoinu su lepsie, lebo maju ovela menej olejov a vazeliny.
Framykoin moze zmiernit hnisanie acni.Ale nezabrani ich vzniku.

wero

framykoin nieje na akne - jaj!
skus si uvarit kamilkovy caj a 3 - 4dni si umyvaj tvar vecer,rano - drzat v chladnicke!mozno ti to zaberie - mne to pomohlo
zihlavovy caj zasa precistuje a treba obmedzit sladke a korenene jedla

sisinka

Farmaceutka,prosim,vies o nejakom dobrom vit.E u nas v lekarni co obsahuje alfa,beta,gama tokoferony?Lebo ked si taky pytam,iba blbo na mna cumia.A nech je 400.Dakujem.

farmaceutka

Framykoin na akne? To nie je dobre. A na "premastenie" uz vobec nie, je to antibioticka mast urcena na hnisave infekcie. Okrem toho nie je v kompetencii kozmeticky odporucat klientke liecivo viazane na lekarsky predpis. Nema na to vzdelanie a nestanovila vo vytere z akne citlivost na ATB.

Karla Lei

mne prave framykoin odporucila moja kozmeticka na noc si dat ma nos a bradu ked mam strasne vysusenu pokozku a ze sa mi moc lupe. Na akne nie je vraj prave najlepsie si to davat. skus ten dermacol alebo akneLot