Benígna hyperbilirubinémia-gilbertov syndrom

AN44

gabriela66 skuste svoju otazku o syndrome a darovani plazmy napisat na stranku nts. ntssr.sk odpovie vam lekar z vybraneho pracoviska

Shagrat

Zdravim,
chcel by som sa in formovat, ze ci je mozne pri vrodenej hyperbilirubinemi, nechat si urobit tetovanie ?

Vemeno

Gabriela,

tvoj priatel moze ist darovat plazmu. Otazka je ci mu ju aj zoberu. Ist darovat plazmu je slobodne pravo kazdeho cloveka.

Katka7

Mne zistili Gilbertov syndróm cca v 17tich rokoch z genetických testov. Zvláštne je, že ako dieťa som zvýšený bilirubín nemala pravidelne, ukázalo sa to až okolo tých 16-17.
Nejakú špeciálnu únavu necítim, občas ma pobolieva okolie pečene (hlavne ak dlho nejem, namáham sa alebo vypijem viac alkoholu než bežne, hlavne tvrdého), mám trochu žlté očné bielka, ale inak nič podstatné.

Pri predpisovaní antikoncepcie som o tomto vravela gynekológovi, ale bez problémov mi ju predpísal, beriem ju takmer dva roky a pečeňové testy sa mi nijak nezhoršili za ten čas.

kajkape

Aj my máme potvrdeného Gilberta od pol roka. Malá má teraz 9 mesiacov a čaká nás kontrola, či je všetko v poriadku. Akurát neviem, či jej pri zavádzaní potravín mám dávať všetko papať alebo niektoré cielené potraviny, ktoré jej "škodia" vynechať (hovädzie mäso, strukoviny, špenát a iné...).

Jane318

Fú, pardon, ja som to napísala do zlej témy asi (pretože tu sa jedná o deti), ale tak môže to byť snáď aj všeobecne.
ani som si to nevšimla, prepáčte.

Jane318

Ahojte, ja by som sa len chcela spýtať takú hlúpu otázku.
Čo hyperbilirubinémia a konzumácia alkoholu? (Antikoncepciu mi doktori nedovolili).

Fony

ja mam bilirubin okolo 60-70umol/l a nijako zasadne nepocitujem ziadne tazkosti ani unavu ani nic podobne jedine mam zlte bielka nic viac

PS: s tymito priznakmi zijem uz odmalicka a mam 21 rokov