Menstruacny poharik - Mooncup

Príspevok v téme: Menstruacny poharik - Mooncup
alz-bee

Ahojte baby. Mate niektora skusenosti s menstruacnym poharikom? Docitala som sa o nom na nete (www.merien.sk)/ a samozrejme, ze ho tam vsetky zeny ospevuju, tak ale v prvom rade si asi chcu spravit dobru reklamu:))...tak by ma zaujimalo, ci ho niektora pouzivate a ci sa na to da zvyknut..i ked ja osobne zatial nedam na tampony dopustit, tak ale zmena je zivot:-P

Anukha

Tak niektore komentare ma tu naozaj povavili :D
@vsevedka by si mala najprv nieco nastudovat, kym tu pise svoje \\\\\\\"vseveduce\\\\\\\" komentare; poharik je lekarsky silikon, ako tu uz bolo pisane, menstruacna krv nie je v styku s kyslikom /ako pri vlozke, ktore dokazu dost zapachat a preto ich @fujiky musi menit kazdu hodinu.../
Vybratie menstruacneho poharika neprebieha vo viac alebo menej bojovych podmienkach ako vymena tampona, ci vlozky /jedine, ze by ste sa rozhodli chodit na uplne inu toaletu :D/
A preco by prosim vas niekto mal s poharikom bezat k umyvadlu, ked existuju flasky, ktore sa daju naplnit vodou. O hygiene ani nehovoriac ... ak si zena umyje ruky pred vyprazdnenim /co dufam je normalne/ tak je mesacny kalisok milionkrat hygienickejsi ako tampon alebo vlozka. Nehovoriac o vplyvoch na zivotne prostredie! Pre mna je neesteticke vidiet zenu, ktora vyhadzuje pouzity tampon alebo vlozku... si to uz neviem predstavit, ze by som niektore z toho v zivote pouzila...
Ak chcete viac informacii /vedeckych/ skuste si precitat tento clanok, na ktory prikladam link, je o zene, ktorej amputovali nohu a skoro zomrela, pretoze pouzivala tampon... Tampony su zivotu nebezpecne a zeny by mali byt o tom informovane! www.badatel.net

galthea

Tak ja mám doma už zbierku, Mooncup, Fleurcup a MeLunu:) (nepýtajte sa prečo, to je tak keď myslíte že ste niečo stratili a potom sa to zjaví:))
A nedám na ne dopustiť! Už by som sa k tampónom nevrátila. Dokonca (presne v tom čase ako som myslela že som ho stratila) som mala tampón/vložku a prišlo mi to strašne nechutné zrazu. Viac ako pohárik. Takže asi vec zvyku. (Tampón som vôbec potom nezvládla, zostala som pri vložke, ale aj tak... never ever again!)

mirka 23

Usiko aj mne bolo tak všelijak, lenže blbe je, že tampony a vložky su velmi nezdrave, kopu umelych veci a tie parfumovane veci škodia. Ja som nad poharikom uvažovala, ale tak skusim neskôr určite.

galtheaw

silikón nepodporuje množenie baktérií - vševedka - to skôr tampóny kde je okrem (umelo bielenej) vaty bohvie čo ešte.
ad dva - menštruačná krv ako taká nie je \\\"baktérionosič\\\", takže odkiaľ by sa tam tie baktérie asi tak dostali? (ako hovorím, pohárik je zo silikónu, takže ak ho pred prvým zavedením žena vydezinfikuje, nie je problém - stačí prevariť.)
ad behanie k umývadlu - výrobca odporúča zobrať si na toaletu fľašku s vodou. nevidím v tom problém - doma je to predsa v kúpeľni ok a v meste sú predsa na toaletách kabínky kam si tak či tak žena berie kabelku. takže fľašu napustiť v umývadle, šup do kabelky a hotovo.
a kľudne ho môžeš meniť aj každú hodinu, ak sa ti chce. mne osobne by sa nechcelo - nie je prečo. (2-3 x denne bohate stačí, aj to ešte nie je plný).
nehovoriac o tom, že keď si to zrátam, tak poriadne ušetrím.

majdalenka

hej, mooncup môže používať aj žena ktorá ešte nemala pohlavný styk ani nerodila. rozdiel je vtedy iba vo veľkosti.
nie je to žiaden problém. ja som ešte nerodila a tak používam ten menší kalíšok. no na druhej strane nie každej môže byť odporúčaná veľkosť vhodná. to sa treba radšej poradiť. na stránke www.merien.sk máte možnosť využiť fórum alebo sa spýtať predajcov. :)
M

fazula

baby, mooncup je uzasny, nic lepsie nepoznam!
ak sa ti hnusi pohlad na krv, tak to moze byt problem, ale da sa na to aj zvyknut. hygienicke to je, pokial si umyjes pekne ruky. a nekvasi to v tele, je to lekarsky silikon, ktory bezne davaju pacientom do tela, organizmus ho pekne prijma a nema problem. praveze s tamponom - krv vsiakne a rozklada sa, a tam sa mnozia bakterie, smrdi to. naozaj, nedam na mooncup dopustit, menzes prebehne v uplnej cistote, pohodicke, bez stresov, odporucam!!!

vsevedka

Hlavne tu ale ide o to, že pohárik ostáva v tele pekne v teple a vlhku, teda ideálnych podmienkach na množenie patogénnych baktérii.Jeho vybratie v priebehu dňa kôli výmene rovnako prebehne "v bojových" nie práve hygienicky vhodných podmienkach (toalety v škole, v práci, nehovoriac o estetike, keď vás niekto uvidí ako s pohárikom bežíte k umývadlu opláchnuť ho, čo doporučuje výrobca.)